Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zuzza0 píše:Kamča.dalmatinka píše:no tak se slepičkám musim líbitZuzza0 píše:zuzi ty a slepice
ahojda - takže bez anonymity
co mě vede k tomu chovat slepice???určitě se mě jako zvířata „nelíběj“..je to jen kvůli vejcím..a chtěla bych to zkusit..budeme mít kus zahrady, který nevyužijeme, tak uvidíme
a co se týče bio produktů - moc tomu nevěřim…ale každý má svůj názor
snad se mě tady nepohádáte![]()
nicméně děkuji…a jen taková otázka..kolik prostoru potřebuje cca 10 slepic??![]()
to mi nák nejde dohromady
.Už tě vidim jak tam v lodičkách a šatičkách budeš lítat pro vejce
![]()
![]()
![]()
Jojo to by bylo ale na film MODELKA MEZI DRUBEŽÍ ![]()
Naši slepice mají, něco kolem dvaceti. Nelze srovnávat vajíčka kupovaná v obchodě a ty od svých slepiček..od těch, které se můžou popelit, hrabat si co hrdlo ráčí, upalovat se na sluníčku a stát na dešti a čekat na vylejzající žížaly ![]()
Péče…Každý den nosíme vodu (ale to platí pro všechna zvířata), přes léto i zimu misku pšenice, veškeré zbytky (veškerý biolog. odpad při vaření + to, co se nesní). Slepice spase úplně všechno, takže když nám bouchnul mrazák (byl v nepoužívané místnosti) a maso doslova teklo, tak slepice měli hody. Když se seká tráva, jde k slepicím. Sousedi našim na vrata sami věší staré pečivo apod. Příbuzní za pár vajíček taky sbírají to, co doma nesnědí a vozí to. Všechny skořápky z vajíček sušíme, drtíme a pak jim to mícháme zpět do jídla.
Kurník kydáme cca 3× ročně. Výběh nijak neudržujeme, tráva tam neroste, bordel se nemá kde vzít.
A velikost výběhu? Tý jo, já mám fakt pekelně špatný odhad
, ale na 20 slepic to je asi 15×4 metry (je to pruh úplně vzadu na zahradě, takže zápach neobtěžuje ani nás, ani sousedy, kteří mají domy také dost daleko).
A mít slepice…podle mě to je fakt výhoda, protože čerstvá vajíčka se hodí vždycky, mamka jimi zásobuje celé příbuzenstvo, slepice nepotřebuje čas na nějaké mazlení, socializaci nebo vyčesávání
(křídla nestříháme, máme cca 2 metrový plot a líné slípky) a navíc sežerou i to, co by jinak skončilo v popelnici.
Kajušice píše:
Gavottko,já pocházím z Vidimy…Ale teď bydlím kousek od Mělníka a koně mám taky…
A kdepak presne? Bysme nekdy mohly hodit rec
, par dni v tydnu jezdim pracovat do salonu na Melnik, tak bysme mohly dat kafco ![]()
Slipky fakt schvaluju, neni nad to, varit s prave snesenych vajec
A vybeh tezko posoudim, jak velky, podle me, tak velky, jak jen to jde. Takovy ty radoby kurniky s vybetonovanym vybehem 2×2 m pro X slepic, to me tedy dostava
A o kvalite vajec nemluve ![]()
My máme výběh velký, já nevím, 50×40m? Nebo víc? ![]()
Křídla taky nestříhám, vloni akorát jednomu kohoutovi, je lehkej a lítací. Ostatní jsou středně těžké plemeno a plot nepřeletí, ani se nesnaží.
Holky, ty koně máte po jednom kousku nebo po víc? Ono je asi lepší mít aspoň dva, co? Nebo jestli by jednomu jako společník stačila koza… ![]()
Brunifid píše:
My máme výběh velký, já nevím, 50×40m? Nebo víc?
Křídla taky nestříhám, vloni akorát jednomu kohoutovi, je lehkej a lítací. Ostatní jsou středně těžké plemeno a plot nepřeletí, ani se nesnaží.
Holky, ty koně máte po jednom kousku nebo po víc? Ono je asi lepší mít aspoň dva, co? Nebo jestli by jednomu jako společník stačila koza…
Hihi, věčné téma
Mám poníka, kterého si někdo koupil jako hříbě a měl ho bez koní…pak ho asi kvůli jeho temperamentu přestal zvládat, a tak skončil u handláka. Naštěstí na lidi neútočí, ale vztah k ostatním koním bude navždycky problematický, neumí se chovat. Za mě mít koně o samotě ani náhodou (oni si sice zvyknou, ale není to ono), ideální nejmenší počet považuju 4 kousky ![]()
strelish píše:
ideální nejmenší počet považuju 4 kousky
Tak to nehrozí, nad dvěma bych i uvažovala, ale na čtyřech nevím, kdo by jezdil! ![]()
Obdivuji nadšení Vás všech. Jako malá jsem s rodiči bydlela na statku, měli jsme slepice, kačeny, husy, koně, kozy, ovce, krávu a rozhodně jsem vztah k tomu nezískala a nic z toho bych nechtěla, když mě mamka poslala vyhnat slepice ze zahrady měla jsem pocit, že vyhání ony mě a né já je
. Teď už ani jeden z mých rodičů se tomuto nevěnuje, tak nějak to skončilo jejich rozvodem.
Jindřiš: Takhle to bývá často. Kdo vyrostl mezi havětí, ten to nechce ani vidět a co by za to jiní dali, co v tom nevyrostli. Mne jako dítě zas víc bavilo sušit seno a kydat hnůj než celá dovolená u moře ![]()
BRUNIFID koni jsem mela 5, delali jsme letni tabory pro deti, vycvikovy kurzy, pripravy na zkousky, vyjizdky apod. Pak jsme se zacali ,,mnozit,,
a jelikoz jsem mela vetsinu na starost ja, tak v tehotenstvi zadna sranda, takze kdyz se mala narodila, kone jsme meli tri, do a do pul roka jsem zas otehotnela
, takze jsem si nechala jen svoji kobcu, kterou jsem mela ve stade na pastve. Ted je brezi, tak ji mam doma a hribe si nechame, takze sama urcite nebude a az deti odrostou, kdo vi, na jaky pocet se zase dostaneme ![]()
Brunifid píše:
Jindřiš: Takhle to bývá často. Kdo vyrostl mezi havětí, ten to nechce ani vidět a co by za to jiní dali, co v tom nevyrostli. Mne jako dítě zas víc bavilo sušit seno a kydat hnůj než celá dovolená u moře
Vím jaká tohle všechno byla dřina a jsem ráda, že manžel ač taky vyrostl u zvířectva tohle nemusí a máme na tuhle věc stejný názor a i ty vajíčka si radši koupíme. Jediný zvíře, který mám a chci mít je pes a je to takový mazlíček.
Jindřiš píše:Brunifid píše:Vím jaká tohle všechno byla dřina a jsem ráda, že manžel ač taky vyrostl u zvířectva tohle nemusí a máme na tuhle věc stejný názor a i ty vajíčka si radši koupíme. Jediný zvíře, který mám a chci mít je pes a je to takový mazlíček.
Jindřiš: Takhle to bývá často. Kdo vyrostl mezi havětí, ten to nechce ani vidět a co by za to jiní dali, co v tom nevyrostli. Mne jako dítě zas víc bavilo sušit seno a kydat hnůj než celá dovolená u moře
Ono hodně záleží na množství zvířat. My měli slepice, kachny, kozu, psy, kočky a králíky a to se dalo docela dobře obstarat. To, co jsi popsala ty, už je fakt dřina a člověk si to ani nemůže užívat. Nedivím se, že k tomu teď máš úplně jiný vztah, mít doma takové zvířecí galeje, tak mě to taky nebere ![]()
GAVOTTKA: Takže teď máš jednu, ale ve výběhu s jinými koňmi? No jo, to je taky řešení, domluvit se s někým. ![]()
Brunifid píše:
GAVOTTKA: Takže teď máš jednu, ale ve výběhu s jinými koňmi? No jo, to je taky řešení, domluvit se s někým.
Ne, ne, ted ji mam doma, ty tri mesice to sama vydrzi, ona s tim nema problem a pak uz tady budou litat s hribousem ![]()
Kakika píše:Jindřiš píše:Ono hodně záleží na množství zvířat. My měli slepice, kachny, kozu, psy, kočky a králíky a to se dalo docela dobře obstarat. To, co jsi popsala ty, už je fakt dřina a člověk si to ani nemůže užívat. Nedivím se, že k tomu teď máš úplně jiný vztah, mít doma takové zvířecí galeje, tak mě to taky nebereBrunifid píše:Vím jaká tohle všechno byla dřina a jsem ráda, že manžel ač taky vyrostl u zvířectva tohle nemusí a máme na tuhle věc stejný názor a i ty vajíčka si radši koupíme. Jediný zvíře, který mám a chci mít je pes a je to takový mazlíček.
Králiky, psa a kočky jsem ani nejmenovala
, bylo toho moc a člověk nic nemohl, protože musel být někdo doma a starat se, takže já vidím neuvěřitelnou výhodu v tom, že mám svobodu a můžu jet kam chci, aniž bych si musela dělat starosti co se zvířectvem, psíka nám hlídá moje mamka, když je potřeba. A máš pravdu byly to galeje a dobrovolně bych do toho nešla a jsem ráda, že se s manželem v tomhle směru schodnem.