Máte doma slepice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8114
4.10.12 12:19
@Ivoka píše:
@RencaVlkova @Billi děkuju. Já se bojím, aby mi holky nepomrzly :|

Ve velkých mrazech nepouštět ven z kurníku(jenom vyvětrat)- pomrzly by jim hřebínky :roll: Jinak ať jsou holky otužilé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.10.12 12:27

@birma to jsem nikdy neslyšela a nikdy jsme nedělali a nepamatuji si, že by se jim něco stalo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3832
4.10.12 12:38
@birma píše:
Ve velkých mrazech nepouštět ven z kurníku(jenom vyvětrat)- pomrzly by jim hřebínky :roll: Jinak ať jsou holky otužilé :palec:

Nebo se hřebínky mažu sádlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
4.10.12 12:40

Jéé. Já mám taky slepice.Ted už jen 11 holek.Bylo bych 12,ale jedna jaksi nepřežila psí hrádky :cert: A že se hřebínky mažou sádlem jsem nikdy neslyšela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.10.12 13:29

S těma hřebínkama je to pravda, loni jim trochu ty špičky hřebínků zčernaly, ale te´d vypadají zase zdravě. Dávala jsem jim celou zimu možnost jít ven. Momentálně jim dodávám minerály v rozpustné formě, ať se rychleji přepeří a zase nesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
5.10.12 10:13

@RencaVlkova my tam právě nemáme ani ten polystyren, mají jen dřevěný kurník

O tom mazání hřebínků při vysokých mrazech vím, ale už nevím jak bych je odchytávala, některé se nechají i pohladit, ale ne všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.20 13:15

Ahojky mám na Vás prosbu…měli jsme 20slepiček, ted už jen 16 :-( jsou myslím dobře krmené…poslední dobou je jen 10-14 vajíček jinak bylo klidně i 19 denně..ale vím, že je to pokaždé jinak. Řešíme spíše proč nám umírají? třeba dnes ráno mi děti říkají, že tam jedna slepička sedí a nehýbe se, mrkla sem a opravdu tam seděla a ostatní slepice ji zobali do zadku až do krve(mají hodně peří pryč, pořád se zobou)..no jdeme po obědě ven a slepička tuhá…nevíte prosím co by to mohlo být? u všech to bylo stejné..děkuji moc všem..prosím raději anonym

• Citovat
  • Upravit
2835
10.8.20 14:10

Když se vám zobou, tak je to špatně…hoďte si do vyhledávače slepičí kanibalismus.Je možné, že je to i důvod, proč vám hynou. Jaký mají výběh a možnost zábavy? Já mám třeba malý výběh a bohužel vybetonovany, tak je musím pouštět na zahradu hrabat a i ve výběhu se snažím, aby tam měly co dělat. Proto mám taky jen 3 slepice. U nás se tedy ještě dcera hodně stará, aby se nenudily, má to jako mazlíčky :mrgreen:…celkem nechápu, proč jste tu oklovavanou slepici neoddelili od ostatních, když jste to viděli…
Co se snasky týče, tak záleží na tom, jak je máte dlouho, starší nesou méně a méně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.20 20:27

@krokodylek jsem těhotná tak tam raději nechodím…dnes to měla odpoledne bohužel další…něco ji teklo ze zadku, slepice ji chtěli klovat ale schovala se do kurníku…výběh mají velký, každý den čistou vodu, trávu, mají zbytky pečiva(občas),pšenici. Prostě vše stejnou…10slepic koupené minulý rok,10slepic koupené letos..

• Citovat
  • Upravit
2835
12.8.20 14:04

Já bych ji určitě hned oddělila nez ji zabijou a prohlídla.(když se bojíš, můžeš mít třeba roušku a rukavice :think: anebo někoho poprosit o pomoc) A klidně bych ji vzala i k veterináři, kdyby to bylo něco víc nez jen vytrhane peří :nevim: Každopádně bych ji nechala chvíli jinde, aby se dala do kupy.Taky bych prohlídla ostatní slípky. A to si skubaly to peří i před tím, nebo až s těma novýma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
6.4.25 14:46

Ahoj všichni, máte někdo zkušenosti s brýlemi proti kanibalismu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová