Máte doma slepice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
394
1.3.11 21:02
strelish píše:
Brunifid píše:
My máme výběh velký, já nevím, 50×40m? Nebo víc? :lol:
Křídla taky nestříhám, vloni akorát jednomu kohoutovi, je lehkej a lítací. Ostatní jsou středně těžké plemeno a plot nepřeletí, ani se nesnaží.
Holky, ty koně máte po jednom kousku nebo po víc? Ono je asi lepší mít aspoň dva, co? Nebo jestli by jednomu jako společník stačila koza… :oops:
Hihi, věčné téma :-P Mám poníka, kterého si někdo koupil jako hříbě a měl ho bez koní…pak ho asi kvůli jeho temperamentu přestal zvládat, a tak skončil u handláka. Naštěstí na lidi neútočí, ale vztah k ostatním koním bude navždycky problematický, neumí se chovat. Za mě mít koně o samotě ani náhodou (oni si sice zvyknou, ale není to ono), ideální nejmenší počet považuju 4 kousky :mrgreen:

A proč zrovna 4 kousky????Já mám taky jen jednu,druhou jsem musela prodat…protože s prckem jsem to nestíhala..Tak má za kámoše stádečko ovcí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
1.3.11 21:16

Stádové zvíře by nemělo být samo..jak už jsem psala, jsou to zvířata zvyku, ale málokterý kůň se straní stáda, když má možnost volby (btw. kámoščin dvouletek, u nás absolutně neagresivní koník vůči všemu a všem, se proháněním ovcí po přesunu do samoty vyloženě bavil, pár jich to nepřežilo - ne u nás - chyběl mu kamarád, se kterým by si mohl hrát), ve stádě vesměs tvoří dvojice = lichý počet je na houby, jeden bude vždycky ten třetí. No a pokud jsou jen 2, často jsou to přílišní závisláci na sobě, což někdy dělá dost problémů :nevim: Jako jasně, že ne každý má možnost mít doma víc jak 2 koně, ale za těch pár let, co je mám doma v počtu 2-6 ks jsem právě tohle vysledovala. A nějaké ježdění jakožto rekre jezdec neřeším, prostě mají teď dloouhou dovolenou 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
1.3.11 21:21

Ale ono to není jen o ježdění,víš…je taky lítání okolo…A pokud nemáš hlídání a manžel dělá na směnny,tak je to o něčem jiném..A taky znám pár koní,kterým prostě samota vyhovuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
1.3.11 21:31

S tema konma je to dost ruzny, jako s lidma :) . Meli jsme valacha a ten vylozene s konma trpel, vyhledaval samotu, nebo cloveka, byl to obr se 180cm v kohoutku a nechal si vsechno libit.Takze toho jsem do stada vubec nemohla pocitat. A i pocet ctyr koni nic moc, kdyz se dali dohromady 2 kobyly s valachem a treti ,,sikanovali,, , takze podle me, neexistuje idealni pocet, je to dost o povaze.Dlouho jsme meli i dva kone,(kobyly) , strasny kamosky a byly v pohode jak spolu, tak samy na vyjizdce. Slo jen o prvni dve oddeleny situate, zjistily, ze se nic nedeje a pohoda :) . Jo, ale stado na pastve nekolika hektaru, to je ideal :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
1.3.11 21:34
GAVOTTKA píše:
S tema konma je to dost ruzny, jako s lidma :) . Meli jsme valacha a ten vylozene s konma trpel, vyhledaval samotu, nebo cloveka, byl to obr se 180cm v kohoutku a nechal si vsechno libit.Takze toho jsem do stada vubec nemohla pocitat. A i pocet ctyr koni nic moc, kdyz se dali dohromady 2 kobyly s valachem a treti ,,sikanovali,, , takze podle me, neexistuje idealni pocet, je to dost o povaze.Dlouho jsme meli i dva kone,(kobyly) , strasny kamosky a byly v pohode jak spolu, tak samy na vyjizdce. Slo jen o prvni dve oddeleny situate, zjistily, ze se nic nedeje a pohoda :) . Jo, ale stado na pastve nekolika hektaru, to je ideal :palec:

Tak tak,moje řeč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.3.11 21:40

Ty koně budou jak lidi.
Chodíme se koukat na koníčky co kousek chová jedna paní.
Má 4ks a jednoho musí mít odděleného i venku proto že ty ostatní prý nesnese a kope je do břicha(to sem i viděla).Koně už tam nemá,asi ho prodala.

Moje setřenice má poníka a taky ho má samostatně,proto že ve stáji s ostatníma furt vyváděl,tak si ho musela vzít ze stáje kde měl zaplacenej pokojík :lol: a postavit mu vlastní stáj u rd. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
1.3.11 21:46

Je jasny, ze tyhle problemovy kone ma na svedomi clovek :? Kdyby vsichni kone byli od narozeni ve stade na veliky pastvine, urcite by to taky bylo o necem jinym. Kazdy ale tu moznost nema, nebo nechce mit a v budoucnu se to pak musi resit, a to uz nemluvim o ruznych zlozvycich z nudy, nebo ze spatnyho (nespravnyho) zachazeni, ale to by bylo na extra diskuzi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
2.3.11 07:48
Kamča.dalmatinka píše:
Ty koně budou jak lidi.
Chodíme se koukat na koníčky co kousek chová jedna paní.
Má 4ks a jednoho musí mít odděleného i venku proto že ty ostatní prý nesnese a kope je do břicha(to sem i viděla).Koně už tam nemá,asi ho prodala.Moje setřenice má poníka a taky ho má samostatně,proto že ve stáji s ostatníma furt vyváděl,tak si ho musela vzít ze stáje kde měl zaplacenej pokojík :lol: a postavit mu vlastní stáj u rd. :wink:

To je ale přesně o tom, že nejspíš neměl možnost socializovat se ve stádě jako hříbě, to je stejné jako se psama. Dost často je to právě u poníků, protože obzvláště pony hřebečky si lidi pořizujou do samoty pro děcka, protože jsou za levno…a pak to dopadá všelijak :pocitac:

Kajušice: to je mi jasné, že ježdění je až to poslední (2 byli moji, 1-4 na ustájko, teď mám jen své 2 a dvouletku), a když jsem chodila do práce, tak nějaké ježdění přes zimu ani nehrozilo, leda po tmě s baterkou. Ale to jsem bydlela jinde, bylo míň prostoru, takže víc práce s údržbou. Teď to máme udělané tak, že kydání, nastlání, seno atd. zabere 1× denně 20 minut, jinak jsou venku, takže pohoda. Kdybych neměla strach, že se něco stane, jsou na pastvině i přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.3.11 10:07

Náš albert byl teda vyrustal mezi konma.Byl vychováván aby ss ním mohli pracovat pro postižené děti.Nakonec ho ale s ustavu vrátili že je agresivní.Přitom je uplně v pohodě i na maličké děti,ostatní zvířata,jen ty koně nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
2.3.11 12:59

U koni jsem pres 20 let a dovolim si tvrdit, ze ,,zkazeny,, kun je z 99,9% prace cloveka a casto i nevedomky. Lidi si mysli, poridim si hribatko, nebo mladyho konika, vychovam si ho, ale ono to bohuzel takhle nefunguje, kdyz clovek nema dostatek zkusenosti. Takze i kdyz kun od mala vyrusta s konmi, v X letech si ho koupi nejaky laik a na maler muze byt zadelano. Samozrejme, ze vyjimky existuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
2.3.11 13:59

Gavottko…přesně moje řeč..opět.. Strelish…jo,já jí mám přes den taky venku a zavírám jen na noc..Ale ono na trénink mladýho koně potřebuješ denně víc času a já bych to nestíhala,proto jsem dala tu druhou pryč..radši jsem ji prodala,než aby mi zakrněla na zahradě a nic se s ní nedělalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 16:25

vyplatí se momentálně doma slepice? kolik asi stojí kus?

• Citovat
  • Upravit
145
12.3.12 19:19

Myslím, že pro pár vajec se to ani nevyplatí.Je to moc práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.3.12 22:33
andreama píše:
Myslím, že pro pár vajec se to ani nevyplatí.Je to moc práce.

A tak to já bych řekla, že slepice jsou ta nejmíň náročná zvířena :think: Sežerou všechno, ráno vypustíš, večer zavřeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.5.12 14:36

Proč mít slepice

Tak jsem si holky přečetl vaše názory na chov slepic.
Já se rozhodl je chovat z těchto důvodů.Miluju míchaný vajíčka a pak nezbývá na zbytek rodiny. Mám zbytečný místo vedle souseda, kterýho nemusím páč je to děsnej vůl a není s ním řeč. Tak ty slepice vrznu kousek od něj ať má ten život příjemnější.No a taky jeden z důvodů je ten, že třeba jednou budu taky děda, ne teda, že bych se na to třepal/je mě teprve 49/ a jak píšete, že si na slípky pamatujete od babiček a dědečků, tak bych to chtěl i já, aby si vnoučata pamatovala něco jiného než Lego,televizní seriály a válení u počítače a pištění u podpisových akcí typu Hlas Československa.
Jinak příští rok budou i ovečky, protože si na velkém pozemku kur…ím sekačku.Ovečka stojí 500,– a je lepší jak sekačka Pak se koupí bečka,zařízne mladá ovce a hurá utužovat kamarádské vztahy.
No řekněte, není život krásnej????????? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová