Máte doma uklizeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22948
10.9.25 20:01

Mám každý den vyluxovano robotem, utřené stoly, umyté nádobí, uvařeno. Vytření a prach, sanita, zrcadla atd tak 1× týdne.. 1× měsíčně zaberu víc..nějak to na pohodu, nablýskané to není.
Ale když vím, že má přijít návštěva, tak to se snažím dost :D kamarády děti už neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9151
10.9.25 20:18

Je furt relativně uklizeno, ať se člověk nemusí stydět, když přijde náhodná návštěva. Blýskat se bude o víkendu, jak se uklidí. Přes týden se jede provozní udržovací režim a podle potřeby udržovací úklid. Ale my nemáme pohledově nikdy žádnou výstavu něčeho. Nemáme to rádi všeobecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
10.9.25 20:20

Nevim, tak normálně, uklizime si po sobe veci hned, takze bordel nemáme a kdyz vidim, ze treba je špinavá linka, tak ji pretru, jednou za tyden koupelna a zachod. Ale uplne ukazokove uklizeno porad nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
10.9.25 20:24

Mám 1 týdně uklizečku, aby udržovala čisto. Uklizeno mám jen když jsou děti někde na prázdninách, jinak je u nás stále provozní nepořádek. Mám z toho tik v oku :lol:

• Citovat
  • Upravit
15405
10.9.25 20:26
@Anonymní píše: Více

Nablýskano určitě ne. Uklizeno tak nějak přiměřeně, vysává nám každý den roboticky vysavač, když jsme v práci, ve škole. Špinavé nádobí se dává do myčky, upatlaný stůl, linka se utře hned. Oblečení si taky každý uklidí po sobě hned. Momentálně máme všude psí hračky, ale to mi nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
10.9.25 20:30

Mám uklízeno, mám to ráda. Večer odcházím ze spodního patra nahoru do ložnice, mám dole uklizeno.. nádobí v myčce. Utřený stůl. Všechno uvařené jídlo v lednici. Ustláný gauč a křesla. Nikde žádné skleničky a tak.
Maximálně je v jídelně vedle stolu koš s prádlem na složení a žehlení. Ale ten není problém odnést do pracovny.
Ke klidnému životu, potřebuji pořádek. Útulný pořádek.. může sem nečekaně kdokoliv přijít. Ráno zase když vstanu, tak ustelu naší postel v ložnici. Proběhnu pokoje děti. Koupelnu. Urovnán si to. Pracuji doma, takže si od počítače odběhnu třeba umýt horní Koupelnu či záchod.
V posledních třech letech se nám doma děsně práší. Celoročně. Bohužel je to vinou stavby silnici v okolí a neustálého odklánění provozu do naší čtvrti. Nebo už nevím čím to může být. Už mě napadlo se zde zeptat, jestli poslední roky nesledujete doma zvýšený prach, bez ohledu na to kde bydlíte. Třeba spodní koupelna otočená do ulice, to stírám obden a pokaždé nános tmavě šedého prachu. Ulice je místní, ale za řadou domů naproti nám je hlavní tah na krajské město. Je to fakt protivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
10.9.25 20:38

Nemám rozhodně nablýskano, čisto samozřejmě ano, ale máme prostě moc věcí. Mam byt a bydlím jen s dcerou. Jednou týdně pořádně uklidim, včetně převlečení povlečení, peru průběžně a luxuju též průběžně. Ale teď mám třeba na gauči knížky, košík, ve kterém jsou příze a háčky, hned vedle něj rozpletený svetr pro dceru. Knížky mám vlastně naprosto všude. Taky mám hodně kytek, co hodně rostou, takže mám po bytě řízky a čerstvě zasazené řízky. Já ale nemám sílu pořádně uklidit, když v týdnu přijdeme v půl sedmé večer, jak je venku hezky a o víkendu jsme taky hodně pryč. A je mi to vlastně jedno :) návštěvy neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
10.9.25 20:39

Mám prostě uklizeno tak nějak… ono to stačí každý den prostě utřít stůl, linku… uklidit vše po sobě… věci mají své místo. Pak i ten „velký“ uklid je vlastně rychlý. Jednou za čas mám takový ten uplně velký třídici uklid… na konci prázdnin pokoj dcery… to jelo pytlu zase :D. Ted v neděli jsme se s mužem vrhli na letní, kempovací věci… vše uklidit při jednom jeho skříně… Ale já nemám ráda moc věci… vyhazuji nepotřebné… Každopádně naleštěno rozhodně nemáme pořád a stále :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12271
10.9.25 20:41

V ramci moznosti…. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
10.9.25 20:41
@Mediula píše: Více

ty kytky to je jak u našich… všude skleničky s kořínky… a malé květináče se zasazenými kytkami… to bych nedala :D :D já na každém parapetě tři kvítka ve stejných obalech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.9.25 20:48

Mám uklizeno a také naleštěno. Jakože skleněné stoly atd. Mám tři. Pokaždé je utru a uklízím všechno tak nějak průběžně. V nepořádku se necítím dobře a opravdu si nejdu lehnout dokud neuklidím provozní binec. Také dávám věci na místo a pravidelně dělám všechno. Píšu si to i do diáře. Jsem plánovací typ a rád je můj kamarád. Mam malé dítě a i proto je čistota a pořádek důležitý. Nechápu lidi s dětmi kteří mají binec. Dítě potřebuje čisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
10.9.25 20:49
@tartaletka píše: Více

Jo tak to uklizeno když jsou děti pryč je top, až si vždycky říkám, jakto že není co dělat :lol:
Kolik platíš uklízečku a co vše ti uklízí? :think:
Já jsem přemýšlela na ty velký úklidy 1× měsíčně že by se někdo sikl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
10.9.25 20:53

Máme uklizeno. Než jdeme spát, je uklizeno, než odcházíme z domu, tak taky. Máme malé děti, takže když jsou doma, jsou vytahane hračky a tak. V obýváku máme odrazedle a dětský obchod a dílnu - ale to nepovažuju za nepořádek.

• Citovat
  • Upravit
9151
10.9.25 20:54

Především se zapojují průběžně všichni do víkendového a přes týden do provozního úklidu. Tím se čas urychlí. Už není doma nikdo malý, aby nezvládl vysavač (máme teď čerstvě nový, vybral se o dost lehčí) nebo parní mop. Se kterým se přeletí zem přes týden. O víkendu tancujeme se šlapacím mopem. Máme čistě domácí kocoury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
10.9.25 20:55
@Švédka87 píše: Více

tak já myslím že dětem je to jedno… joo jako samozřejmě nee špínu, plísen nebo tak… ale jim to je fakt fuk dětičkám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný