Máte systém v úklidu domácnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3380
9.7.14 22:26
@Allons-y píše:
Ráno vstanu a uklidím kompletně byt. Večer než jdou děti spát tak opět + vytřu. Myčku během dne příp. umeju v ruce pár věcí. Nic neodkládám a dělám všechno hned, protože pak už se na to vykašlu.

Tak to by me mohlo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
9.7.14 22:29

@Ainy mě to baví :mrgreen:, zaměstnám děti :mrgreen:. Syn vyklízí myčku, dcera nosí drobečky do koše :hug:, já u toho vypnu a prostě jedu system levá ruka - všechno po levý ruce kompletně uklízím a tak v každý místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.7.14 22:29

Systém nemám, uklízím průběžně, podle potřeby a nejvíc v době, kdy se blíží čas manželova příchodu z práce. :mrgreen: Nějaké kolečko na lince nebo pohozená ponožka mě nechává úplně chladnou, bych se z toho musela totiž zvencout. Naše děti lítají a dělají bordel neustále. Na jedné straně něco uklidím, na druhé oni něco ve stejný okamžik vyvrbí. Takže je tu bordel v podstatě pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
9.7.14 22:31

@brulinka že :mrgreen: já právě taky, třeba teď bych se nestyděla, ale když někdo přijde kolem 11 dopoledne :roll: :roll: všude hračky, rozvařený oběd, tím pádem nádobí, do toho protivná malá, peřiny znovu na ustlání, všude lupínky od malé, protože chce krmit medvěda, já jsem ráda že je od ní chvilu klid, tak jí to dovolím :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
9.7.14 22:33

Jediný systém který jsem si natloukla do hlavy, je že večer uklidim kuchyň, ať si nemusíme připravovat snídani v bordelu a připravím si prádlo do pračky, abych jí ráno jenom zapnula. Jiné veškeré pokusy o systému se míjí účinkem, je tady věčný chlív :cert: a mám i pavučiny - protože těch osmi nohých šmejdů je taky přesila, jeden den to vysaju a do rána je tu nová generace :twisted: jo a když se mi náhodou podaří mít naklizeno, tak se mi tady stejně pobleje pes :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
9.7.14 22:37
@Allons-y píše:
@Ainy mě to baví :mrgreen:, zaměstnám děti :mrgreen:. Syn vyklízí myčku, dcera nosí drobečky do koše :hug:, já u toho vypnu a prostě jedu system levá ruka - všechno po levý ruce kompletně uklízím a tak v každý místnosti.

U nas by ti ta ruka brzo upadla :-). Jinak je system nemam, rekla bych, ze kazdou vec cca 1×tydne. Kazdy den udelam neco, jeden den treba koupelnu a wc, dalsi den poutiram prach, kdyz to zacne krupat pod nohama tak vysaju a vytru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
9.7.14 22:38
@Allons-y píše:

U nas by ti ta ruka brzo upadla :-). Jinak je system nemam, rekla bych, ze kazdou vec cca 1×tydne. Kazdy den udelam neco, jeden den treba koupelnu a wc, dalsi den poutiram prach, kdyz to zacne krupat pod nohama tak vysaju a vytru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
9.7.14 22:39

@Ainy u nás dělá největší bordel manžel, který se stěhuje, takže pak tu bude uklizeno pořád. Hurá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
9.7.14 22:40

Když jsem byla doma, tak to docela šlo… ráno uklidit kuchyň, dojít nakoupit, uvařit, zase uklidit kuchyň, odpo obývák a tak pořád dokola. Jednou za týden velký úklid. Od té doby, co chodím do práce se spíš řídím tím, že třeba vyprané prádlo uklízím v momentě, kdy mi dosahuje k pasu a tak :mrgreen:. Ne jako fakt, závidím lidem, co mají doma pořád naklizeno, já to prostě neumím :nevim:. Čisto mám, to jo, to je jiná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
9.7.14 22:47

U nas je system ten: maminka uklidi jednu mistnost a jde do druhe, malej prvni mistnist uz uklizenou znovu rozbordeli, podrobi drobkama ze susenky a jde bordelit do te druhe mistnosti kde maminka opet uklidila.. On v tom ma taky system :D.
Vysvame spolu, vytiram kdyz spi, jinak by byla povoden, stiram jednou az 2× tydne, nadobi z mycky sklizim sama - pribory bych uz nejspise nikdy nenasla. Prach utiram taky kldyz spi, jinak mam vsude obtiskle ruce a popatlanou celou cast kterou utru vlhcenym ubrouskem. Okna a zrcadla taky lestim sama, jelikoz mi dela na ne pusinky. :) Secteno a podtrzeno - nema smysl uklizet dukladne o to rychleji je pak znova bordel.:D aAle hlavne ze on je stastnej :srdce: bude mit 17 mesicu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
9.7.14 22:50

@LuPaPe to právě taky znám :mrgreen: ä ty vlhčený ubrousky jsou nejlepší no, a vytírat při jejím odpoledním spaní jsem začala, když mi v kýblu s vodou utopila telefon. Jsem ho hledala říkám jí:,,Natálko, podáš mi telefon prosím?" a Natálka mě vzala za ruku, přišla k tomu kýblu a říká:,,Néní" :mrgreen: Takže paráda no :roll: :mrgreen:
je jí 19 měsíců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
9.7.14 22:52

Je fakt, že nemám domácnost trvale ve stavu, abych mohla přijímat nečekané návštěvy (no můžu, ale stydím se), ale když tu někdy čtu, jak jsou některé šílenkyně schopné denně uklízet, tak mě to až tak nemrzí, nehodlám zasvětit život úklidu. Jsem nárazový typ, dlouho nic a pak se na to vrhnu ve velkém, často nechtěně- uklízím někde, odnáším věc, která patří jinam, tam najdu taky nepořádek, tak najednou uklízím tam… a najednou mám rozuklízeno pět míst (já zase když už, tak přepečlivě :mrgreen: ). Nejvíce mě motivují objednané návštěvy, to vím, že musím. U návštěvy ohlášené krátce před příchodem jdu narychlo aspoň vypucovat záchod a umyvadlo, protože sama toto nemám ráda špinavé a osobně myslím, že do prachu na vysokých policích je každému prd, ale špinavý záchod, kam si chtějí odskočit, je nechutný. Luxovat by se u nás dalo nepřetržitě, z mých dětí se drobí, i když nic nejedí :zed:. Jediná pravidelnost je, že se snažím každý večer uklidit linku, abych ráno nevstala k bordelu v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
9.7.14 22:54
@latunka01 píše:
a když se mi náhodou podaří mít naklizeno, tak se mi tady stejně pobleje pes :twisted:

Haha, uplne jak u nas! Nase cuba zvraci vyhradne na prave vytrenou podlahu, pokud jsem zrovna nevytirala, tak si dojde do koupelny na ten jeden jedinej koberecek, kterej doma mame, a ohodi ho. :zed:

Příspěvek upraven 09.07.14 v 22:55

• Citovat
  • Upravit
1038
9.7.14 22:54

Ja to taky nejak zasadne neresim. Ono s dvojcatky to ani nejde. Vecer se snazim taky aspon uklidit linku a nahazet nadobi do mycky. Jinak kazdy den zametu drobky, vytiram, jen kdyz jsou fleky od piti na podlaze. Koupelku a zachod, jak me to zrovna napadne, kdyz uz vidim, ze je to nutne. Ty zachody mam na baraku 3,tak delat vse kazdy den, tak me trefi.
Pro me je dulezitejsi rano rychle navarit a pak jit s detma ven, nez ten nas spolecny cas travit šůrováním :mrgreen:
Deti jsou urcite stastnejsi, nez kdyz bych místo s nima venku, travila cas s hadrem v ruce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
9.7.14 22:56

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie