Máte taky strach z dovolené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2483
13.7.26 21:11

@MamaZBrd jasný že je…sousedka je hodně obezni a jak ji to šlape :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 21:13
@MamaZBrd píše: Více

určitě je to i pro vyšší váhy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2001
13.7.26 22:53

Vyrostla jsem s takovou mámou, která se bála všeho, co bylo mimo její zajetý ochranný režim. Ten režim byl: do školy/práce, nakoupit, domu. A nic jiného. Jakmile se třeba mělo někam jet, tak z ní byl uzlíček nervů. Proč? Dneska už chápu, že to byl strach z neznámého, z toho, že se může stát něco, co nebude čekat a nebude to tudíž mít pod kontrolou. Kontrola v tomhle hraje velkou roli. Vpodstatě člověk nemá reálně strach z toho, že ho srazí auto, nebo že spadne na ferratě. Má strach z toho, že se stane něco, nad čím nebude mít moc, nebude to moct kontrolovat… Takže ona je sice pravda, že by člověk neměl dělat něco, z čeho má úzkost, ale co když ji má prakticky ze všeho, co nějak vybočuje z aktivit jeho běžného dne? Takováhle rada je dobrá pro někoho, kdo se bojí jedné nebo dvou činností, ale dalších dvacet mu dělá radost. Ne pro někoho, kdo má úzkost z většiny věcí. Tam je třeba to řešit, protože jinak ten člověk bude na smrtelné posteli litovat toho, že nikdy nic nezažil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
13.7.26 23:54
@stinga píše: Více

Jestli to jako neplavec dala bez zachranne vesty, tak to ovsem neni hrdinstvi, ale uplne zbytecna hloupost.

Zakladatelko, pusobis dost uzkostne a nezdrave upnute na dceru. Co chce dcera, tesi se? Kdyz pises „rikaji mi“ a „maji pravdu“, to je pritel a jeho syn nebo i tvoje dcera?

Ony jsou ty strachy takove iracionalni - proc mas strach, ze se utopi? Umi plavat? Jaky plavec jsi ty? Nejcastejsi utopenci jsou mladi muzi :mrgreen: Nebo ty ferraty - uz jste nekdy na nejake byli? Pri spravnem vybaveni a odhadnuti sil je to velmi bezpecna zabava. To uz je v horach mnohem nebezpecnejsi pocasi a u toho je jedno, jestli lezes po ferrate nebo jdes po siroke ceste. No i kdyz, po te ceste rychleji uteces dolu, kdyz prijde bourka. Ted jsem ti urcite vytvorila novou uzkost. Asi by to chtelo s temi uzkostmi pracovat, jinak to predas na dceru. Rekla dobrodruzna dcera uzkostne matky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
14.7.26 08:07

Nejvíce se bojím toho, že v kempu, do kterého jedeme nenajdeme místo na stan s elektrickou přípojkou :lol:.
U tebe mi přijde, že se ti rozjíždějí úzkosti a to není dobré. I když si myslíš, že to v sobě dusíš, tak to z člověka jde poznat, že není OK a vnímají to všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
14.7.26 08:10

Nejvíce se bojím toho, že v kempu, do kterého jedeme nenajdeme místo na stan s elektrickou přípojkou :lol:.
U tebe mi přijde, že se ti rozjíždějí úzkosti a to není dobré. I když si myslíš, že to v sobě dusíš, tak to z člověka jde poznat, že není OK a vnímají to všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
14.7.26 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí