Máte uklízečku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
479
27.3.23 21:08

Uklízečku mám, chodí na 4 hodiny a dávám tisícovku za úklid, když dělá okna tak 1500 Kč. Papír mi na to žádný nikdy nedala, takže to asi nedaní a má 250 Kč/ hodina. Jsme kousek za Brnem.
Zatímco já jsem zavřená v pracovně, manžel v práci, paní nám uklízí. Za mě nejlíp utracené peníze. Dodělám si práci, zajedu pro syna do školky a hrajeme si v uklizeném domě. Když jí úklid vyjde na svátek, jedeme do Aquaparku nebo jinam na výlet. Ten ušetřený čas má pro mě obrovskou hodnotu, kdy se můžu více věnovat rodině.

Příspěvek upraven 27.03.23 v 21:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17199
27.3.23 21:13

Já si nechávám uklízet posledních deset let.
Když jsem měla jeden a půl úvazku ve fakultce chodila k nám paní pravidelně každý týden.
Pak jsem si brala firmu 2 x ročně na hloubkobý generální úklid nebo např. po malování nebo po rekonstrukci.
Loni sem přijely tři Ukrajinky (slušné a pracující) a nabídly pomoc s úklidem nebo se zahradou. Od té doby si cca 1× za tři týdny paní pozvu… na 4 hod za 600,– je milá slušná pečlivá a pomůže to moc.
Např. úklid po Vánocích (byli jsme všichni nemocní) bych bez její pomoci těžce zvládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17199
27.3.23 21:15
@Ernais píše:
Tomu rikam ale smutny zivot. A tak jestli budes na smrtelny posteli myslet na to, ze jsi mela nejvic nalesteny okna z cely ulice a ne, ze jsi mela ten cas radsi venovat zazitkum ci rodine, tak ok a hodne stesti v dalsim lesteni kachlicek :palec:
:potlesk: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17199
27.3.23 21:17
@ibis píše:
Mě by zajímalo, kdo z vás, kdo má uklízečku, jak má staré děti?
Šestiletou holčičku. Proč se ptáš v téhle souvislosti?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.3.23 21:18
@kemeny13 píše:
Já jsem si jen dovolila napsat svůj názor, který chápu se nenosí. A to ještě nemusí znamenat, že jsem to myslela zle.

No moc „mile“ první příspěvek od tebe napsaný nebyl.
My si uklidíme doma také sami, ale nepřijde mi nic špatného na tom, že za to někdo platí. Rozhodně si nemyslím, že paní na úklid je šmudla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24170
27.3.23 21:18

@kemeny13 před dětmi mi taky nevadilo uklízet celou sobotu. Co bych taky jiného kolikrát dělala. Ale jako s dětmi je to jiný level. Ještě pro absenci hlídání. To se nedá srovnat. Úplně upřímně při úklidu se okrádám fakt o čas s rodinou a to mě mrzí. Teď to nepůjde asi ani půl roku ze zdravotních důvodů. Jasný, manžel uklízí, ale zase pak není čas pro rodinu. Ale tohle člověk pozná až s dětmi. Já se zatím rozhoupávám si tu pomoc zaplatit, ale opravdu se žádné ženě nedivím. K čemu trávit čas s hadrem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.3.23 21:20
@kemeny13 píše:
Asi to pravda vidím jinak. Pokud každý bude dělat jen to, co ho baví tak se většina z nás hodně brzo nebude stačit divit. Dost možná si nekoupím zítra rohlík protože pekaři ani prodavačce se přece nechce. Dost možná nepojede autobus ani metro protože dotyčnému se přece nechtělo do práce a dalo by se pokračovat. Ale chápu, že uvažuju jinak.

Srovnáváš nesrovnatelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 21:22
@PetruškaJ píše:
Srovnáváš nesrovnatelné

Myslím, že srovnávám srovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
27.3.23 21:23
@kemeny13 píše:
Já nemám děti.

Nemas deti a dovolis si zene s detmi rict, ze je lepsi pohnout linym zadkem a poklidit si sama? 8o To neni o tom, ze mas „nazor, ktery se nenosi“, jak tu co chvili zminujes, to je bohuzel o tom, ze jsi omezena zena bez spetky empatie, ale to se lidem jako ty spatne vysvetluje, takze neocekavam, ze bys pochopila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.3.23 21:28

@anavi13 Jde jen o zvyk. Ze proste nekdo cizi se bude „dotykat“ osobnich veci. Proto je dulezite vybrat nekoho, kdo ti „sedne“ a ke komu budes mit duveru. Ja mam vypomoc v domacnosti vlastne skoro od zacatku zivota s manzelem… takze pres 10 let. Nekolikrat sme se stehovali, obcas nejaka dala vypoved nebo otehotnela… takze aktuale mame asi patnactou ( nekolik u nas taky neproslo vyberkem - uklid na zkousku).
Jde o nastaveni priorit a pristupu nastavenem v hlave. Ja jsem z rodiny, kde by neco takoveho bylo nevidane … ani by si to nikdo nemohl dovolit. Ale aktualne jsem v socialni bubline, kde je to uplne normalni… nekteri znamk maji dokonce primo hospodyni, ktera i vari a rozvazi deti po krouzkach.
Jo a jeste nakonec….fakt se nemusis obhajovat, proc uklizecku chces nebo potrebujes. To je taky soucast nastaveni v hlave. Urcite to z nikoho neudela horsiho ani „linejsiho“ cloveka… jen ma proste jine priority.

Příspěvek upraven 27.03.23 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
27.3.23 21:28
@kemeny13 píše:
Myslím, že srovnávám srovnatelné.

Za svobodna jsem skoro nemusela uklízet, měla jsem to taky jako zábavu a klidně jsem si doma gruntovala do půlnoci.. S dětma si ale musíš vybrat co půjde na úkor toho času. Spánek, volný čas, zábava s rodinou, nakup, fyzická síla. Třeba když jsem byla těhotná, převlékla jsem jednu postel a mohla si jit na hodinu lehnout A když uklízíš dokola každý den opatlaný stůl, podlahu, okna, hračky tak už to taky není zrovna to, co bys chtěla dělat po večerech. Nebo o víkendu.
Proto bych se krotila s tím, že každá kdo na to někoho má je líná kůže :nevim:

Příspěvek upraven 27.03.23 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 21:29
@Ernais píše:
Nemas deti a dovolis si zene s detmi rict, ze je lepsi pohnout linym zadkem a poklidit si sama? 8o To neni o tom, ze mas „nazor, ktery se nenosi“, jak tu co chvili zminujes, to je bohuzel o tom, ze jsi omezena zena bez spetky empatie, ale to se lidem jako ty spatne vysvetluje, takze neocekavam, ze bys pochopila ;)

Ta žena alespoň v prvním příspěvku děti nezmiňuje. Zrovna tak já nezmiňuji slovo líné. Proč mi vnucuješ, co jsem nepsala? Tobě nevysvětlím řadu jiných věcí, ani se o to nesnažím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
27.3.23 21:31
@kemeny13 píše:
Já nemám děti.

Pořiď si dítě a pak nám přijď popovídat, jak jsi šťastná, že místo věnování se dítěti lítáš s hadrem a napomínáš ho, aby ti nešlapalo po vytřené podlaze… Že ty budeš jedna z těch holek, co sleduje příspěvky dokonalých matek na Instagramu, jaká je rodičovství super, čupr sranda :D

Příspěvek upraven 27.03.23 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
27.3.23 21:31
@kemeny13 píše:
Ne, nejsem líná a uklidit si dokážu sama aniž bych musela někomu platit. Radši hnu pozadím.

Ne, vůbec tam nemáš, že by byla líná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 21:34
@pikola píše:
Ne, vůbec tam nemáš, že by byla líná :roll:

Nemám tam líný zadek. Když tak pozadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit