Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kemeny13 píše:
Mně spíš připadá normální si uklízet sama. Ale chápu, že jsem výjimka. I když ani v okruhu známých nevím, že by někdo měl uklízečku.
však v pořádku, on ti někdo řekl, že to není normální?
Jinak to bude hodně sociální bublinou, finančními možnostmi a tím, jak kdo chce trávit volný čas…jen zatím co jedna strana nemá problém akceptovat tu druhou, z té druhé zaznívá něco o lenoších zvednutí pozadí ![]()
@kemeny13 píše:
Pak se nediv, že třeba nebude na důchody.
Nejsi ty Alenka Schillerová? Ta je taky takový nepochopený mudrc. ![]()
@kemeny13 píše:
Mně spíš připadá normální si uklízet sama. Ale chápu, že jsem výjimka. I když ani v okruhu známých nevím, že by někdo měl uklízečku.
Moje známé zase mají skoro všechny uklízečku
on si to taky ne každý může dovolit, nebo prostě má jiné priority
já ji taky nemám od puberty, ale co máme děti
taky spousta lidí nechodí ke kadeřnici, na kosmetiku, na masáže, doma si vše opraví, postaví barák atd. To ale neznamená, že je horší než ty.
@kemeny13 píše:
Opět nepochopena.
Co ti brání to vysvětlit? Jak teda ohrožuje provozování komerční služby výplatu důchodů?
@Keyllah píše:
a není to spíš obráceně? když dám práci, kterou bych zvládla sama, ale zaplatím někomu ve službách, není právě to lepší pro budoucí důchody?nezaplatím uklízečku, protože si to zvládnu uklidit sama; nepůjdu do restaurace, protože si to uvařím sama; nepujdu ke kadeřnici, protože si to doma obarvím sama,…když nebudeme platit služby, jak budou ti lidi ve službách pracovat? odvádět daně? jak pak bude na ty důchody?
Zaměstnanci nepracují zdaleka všichni jen ve službách, které si při troše vůle zvládnu udělat sama a peníze, které neutratím za tyto služby utratím jinde. Takže dám vydělat někomu jinému.
Ono stejně to placení si uklízečky kritizují primárně ty, co si to nemohou dovolit
Jasně, že by si raději hodily nohy nahoru a něco si přečetly, šly na výlet nebo zkoukly seriál - jako asi skoro každá z nás. Ale lepší je tvrdit, že ty, co si to dovolit mohou jsou líné a neschopné udělat to samy ![]()
@kemeny13 Tak uklízet si sám není určitě nic výjimečného
stejně tak už v dnešní době není nic výjimečného že si člověk nechá uklidit někým druhým. Je to teda i podle finanční situace daného člověka
@pikola píše:
Moje známé zase mají skoro všechny uklízečkuon si to taky ne každý může dovolit, nebo prostě má jiné priority
já ji taky nemám od puberty, ale co máme děti
taky spousta lidí nechodí ke kadeřnici, na kosmetiku, na masáže, doma si vše opraví, postaví barák atd. To ale neznamená, že je horší než ty.
Jak už jsem psala každý máme jiné priority. Já si určitě ráda zajdu ke kadeřnici, na kosmetiku apod. Ale uklidím si sama nejlíp.
@kemeny13 píše:
Jak už jsem psala každý máme jiné priority. Já si určitě ráda zajdu ke kadeřnici, na kosmetiku apod. Ale uklidím si sama nejlíp.
A jak to víš, když jsi to nikdy nezkusila?
@noiretblanc píše:
Co ti brání to vysvětlit? Jak teda ohrožuje provozování komerční služby výplatu důchodů?
O komerčních službách jsem nepsala jediné slovo. Návaznost lze dohledat v diskuzi.
@pikola píše:
A jak to víš, když jsi to nikdy nezkusila?
Ani to zkoušet nechci. Nevidím nejmenší důvod. A jak už jsem psala myslím, že nikdo mi nebude uklízet stejně dobře jak sám sobě doma. Každý máme na úklid jiné nároky.
@kemeny13 píše:
Zaměstnanci nepracují zdaleka všichni jen ve službách, které si při troše vůle zvládnu udělat sama a peníze, které neutratím za tyto služby utratím jinde. Takže dám vydělat někomu jinému.
Ale všimla sis, že nejsi v této zemi sama a že tu je s tebou ještě cca 10mio lidí, že? A že kdyby někteří nepoptávali tyto služby, tak by je nikdo nenabízel a ten segment by přirozeně zaniknul? Tak dovol, abych tě uklidnila, důchodový systém opravdu nezkrachuje proto, že ráda uklízíš ![]()
@kemeny13 píše:
O komerčních službách jsem nepsala jediné slovo. Návaznost lze dohledat v diskuzi.
Jako že když někdo někomu zaplatí za úklid, tak to není komerční služba? Asi to tu vzdávám.
@Rosary píše:
Ono stejně to placení si uklízečky kritizují primárně ty, co si to nemohou dovolitJasně, že by si raději hodily nohy nahoru a něco si přečetly, šly na výlet nebo zkoukly seriál - jako asi skoro každá z nás. Ale lepší je tvrdit, že ty, co si to dovolit mohou jsou líné a neschopné udělat to samy
Taky jsem ráda, že jsi ta schopná, která mě prokoukla. Jiná možnost logicky nepřichází v úvahu.