Máte uklízečku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40881
27.3.23 19:41
@kemeny13 píše:
Zaměstnanci nepracují zdaleka všichni jen ve službách, které si při troše vůle zvládnu udělat sama a peníze, které neutratím za tyto služby utratím jinde. Takže dám vydělat někomu jinému.

a ti co mají uklízečky dávají zase vydělat jim…takže tento argument s důchody neobstojí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 19:42
@noiretblanc píše:
Jako že když někdo někomu zaplatí za úklid, tak to není komerční služba? Asi to tu vzdávám.

Vzdávej, pokračování nemá smysl. Psala jsem v souvislosti s důchody o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
27.3.23 19:44
@Dasa88.0 píše:
Ahoj holky, bydlíme v Praze a uvažuji jednou za čas is nechat jednorázově pořádně uklidit. Zejména umýt okna, to úplně nesnáším. Máte ponětí kolik to tak má stát? Jaké máte zkušenosti? Kupujete jim přípravky nebo mají svoje? Díky! :nevim:

180,– za hodinu. Smeták, mop, vysavač, čistič,… saponáty, hadry, houbičky, rukavice, kartáčky,.. atd. atd. Vše používá naše. Platíme 1 tisíc týdně (je v tom úklid, žehlení u ní doma, občasná pomoc na zahradě).

Edit: Nebydlíme v Praze.

Příspěvek upraven 27.03.23 v 20:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 19:48
@Keyllah píše:
a ti co mají uklízečky dávají zase vydělat jim…takže tento argument s důchody neobstojí :think:

Tak ti, co chodí uklízet převážně v domácnostech asi nebudou zrovna zaměstnanci, kteří odvádí 15% daně z příjmu + odvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
27.3.23 19:50
@kemeny13 píše:
Ani to zkoušet nechci. Nevidím nejmenší důvod. A jak už jsem psala myslím, že nikdo mi nebude uklízet stejně dobře jak sám sobě doma. Každý máme na úklid jiné nároky.

Tvé příspěvky vyznívaji tak, že nikdo neuklízí lépe než ty, tvé nároky by nikdo nesplnil. Máš uklizeno z nás všech nejlépe. Já věřím, že by mi spousta lidí dokázala uklidit tak, abych byla spokojená. Myslím, že v jedné diskuzi tady byla paní, která říkala, že je neskutečně spokojená s tím, jak jim paní uklízí, lépe by to nedokázala - za mnohem kratší dobu vše perfektně nalestila. A proč ne? Někdo, kdo to dělá, třeba si tím přivydělává/živí se tím může mít figle, skvělé prostředky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.3.23 19:56

To je teda mazec co se tu strhlo za sh..storm 8o Zakladatelko s cenou v Praze neporadim, ziju v cizine a tady jsou ceny v jinem levelu. Platim 100€ za komplet uklid cely dum ( 4 patra, 3 koupelny, skoro 300m2). At tady diskutujicim klidne praskne cevka. Nejlip investovane penize. Nemyslim, ze by kdokoliv byl povinnen vysvetlovat ci se obhajivat, proc se pro pomoc v domacnosti rozhodl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42153
27.3.23 20:02
@Da12 píše:
Nenutí, jen jsem vyjádřila svůj názor, co si myslím o úrovni úklidu uklízeček. Ale kdybych měla barák s deseti pokoji a mnoha okny, tak bych ji asi také chtěla. To by se nám uklízet nechtělo. Ale to je zase jiná kapitola, protože já bych takový barák nikdy nechtěla.

Víš, ale domácí uklízečka je něco jiného, než vykorisťovaná firemní uklízečka, co šmrdla podlahy někde ve fabrice za minimalku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
27.3.23 20:03

Mě by zajímalo, kdo z vás, kdo má uklízečku, jak má staré děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.3.23 20:04

My teda nemáme uklízečku. Ale mám známé, které jezdí uklízet do Rakouska. Vydělávají si tak solidně. Stačí jim pracovat 3 dny v týdnu a zbytek mají volno. No proč ne. Tam jsou na to lidé víc zvyklí. Klidně si službu zaplatí. Ony nemusí denně chodit do kolbenky od-do. Vydělají si hezké peníze. Mají stálé rodiny, kde jezdí. Váží si jich. Takže někdy i k penězům něco dostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15717
27.3.23 20:06
@kemeny13 píše:
Jak už jsem psala každý máme jiné priority. Já si určitě ráda zajdu ke kadeřnici, na kosmetiku apod. Ale uklidím si sama nejlíp.

Já se divím, že se s tvojí diagnózou nemáš problém s tím, že kadeřnice či kosmetička náhodou neodvedou práci hůře než ty sama. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
27.3.23 20:08
@Betty MacDonald píše:
Víš, ale domácí uklízečka je něco jiného, než vykorisťovaná firemní uklízečka, co šmrdla podlahy někde ve fabrice za minimalku.

Tady je racionální argumentace zbytečná. Sama to napsala - nikdy takovou službu nezkusila, ale ví víc a líp, než všichni zákazníci dohromady. A argumentem je, že „je to věc názoru“. Takže si laskavě svoje irelevantní osobní zkušenosti strč za klobouk :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
27.3.23 20:09
@Dasa88.0 píše:
Ahoj holky, bydlíme v Praze a uvažuji jednou za čas is nechat jednorázově pořádně uklidit. Zejména umýt okna, to úplně nesnáším. Máte ponětí kolik to tak má stát? Jaké máte zkušenosti? Kupujete jim přípravky nebo mají svoje? Díky! :nevim:

Měla jsem paní na úklid, když jsem se po mateřské vrátila do práce. Šla jsem na plný, nemáme hlídání, tak to bylo fajn, že někdo doma pomůže a není to jen na nás.
S Covidem paní skončila, teď dva roky se o úklid staráme sami, ale je to časově všechno náročné, tak hledám znovu.
Sice malý byt, ale mám ráda uklizeno, tak těch pár stovek ráda obětuju. Řekla jsem přesně, co jak chci uklízet, čistící prostředky používala naše, když chtěla něco koupit, stačilo se domluvit. Platívala jsem 300 za úklid, necelé tři hodiny práce.
Teď už to bude víc.

• Citovat
  • Upravit
327
@ibis píše:
Mě by zajímalo, kdo z vás, kdo má uklízečku, jak má staré děti?

Necelé 3 roky, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35696
A
@ibis píše:
Mě by zajímalo, kdo z vás, kdo má uklízečku, jak má staré děti?

9 a 3, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 20:11
@Zumpa píše:
Já se divím, že se s tvojí diagnózou nemáš problém s tím, že kadeřnice či kosmetička náhodou neodvedou práci hůře než ty sama. :mrgreen:

Klidně se div. Na druhou stranu krom toho úklidu nemyslím, že bych uměla vše lépe než ti, co na to mají vzdělání. Oproti tomu na úklid vzdělání potřebuje málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová