Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kemeny13 píše:
Asi to pravda vidím jinak. Pokud každý bude dělat jen to, co ho baví tak se většina z nás hodně brzo nebude stačit divit. Dost možná si nekoupím zítra rohlík protože pekaři ani prodavačce se přece nechce. Dost možná nepojede autobus ani metro protože dotyčnému se přece nechtělo do práce a dalo by se pokračovat. Ale chápu, že uvažuju jinak.
Tak když ten pekař zajistí místo sebe někoho jiného, tak jako já si zajistím tu paní na úklid, tak to bude cajk, ne?
@kemeny13 píše:
Asi to pravda vidím jinak. Pokud každý bude dělat jen to, co ho baví tak se většina z nás hodně brzo nebude stačit divit. Dost možná si nekoupím zítra rohlík protože pekaři ani prodavačce se přece nechce. Dost možná nepojede autobus ani metro protože dotyčnému se přece nechtělo do práce a dalo by se pokračovat. Ale chápu, že uvažuju jinak.
Uvažuješ jinak, zaměňuješ nějakou povinnost vyplývající ze smlouvy za to co se rozhodneš dělat ve volným čase.
@kemeny13 píše:
Bez obav, umím si vybrat kam jít a kam ne.
Já si zas uměla vybrat paní, která není šmudla ![]()
@kemeny13 píše:
Pokud budou existovat lide ochotni za to zaplatit, tak se vzdycky nekdo najde, neboj.
@kemeny13 píše:
A kdo teda bude platit ty uklízečky?
pekař a prodavačka je ale zaměstnání placené. Kdo tě za to platí doma?
@ivašot. píše:
Tak když ten pekař zajistí místo sebe někoho jiného, tak jako já si zajistím tu paní na úklid, tak to bude cajk, ne?
Otázka je jestli se povede někoho místo sebe zajistit protože to přece nebude bavit skoro nikoho. Nebo málokoho v lepším případě a ten se asi nenaklonuje.
@pikola píše:
A kdo teda bude platit ty uklízečky?pekař a prodavačka je ale zaměstnání placené. Kdo tě za to platí doma?
Samozřejmě, že mě za to doma nikdo neplatí. Beru to tak, že za mojí domácnost mě nikdo neplatí. Ale je mi jasné, že se to rozchází se zdravým rozumem.
@Leni_2019 píše:
Pokud budou existovat lide ochotni za to zaplatit, tak se vzdycky nekdo najde, neboj.
Problém vidím v tom, že těch ochotných pracovat bude čím dál tím méně.
Mě chodí 2 až 3 krát týdně Ukrajinka, na 2 až tři hodiny, podle bordelu. Každý týden umyje jedno okno, takže za mytí oken neplatime zvlášť nic. Pověsí prádlo, když je, vyndá nebo nandá myčku.
Utře prach, umyje kuchyň a koupelnu, 1× týdne převlékne postele.
Máme celkem velký dům, takže utírání prachu vyjde 1× týdně, vysávání 2× týdně, mytí podlahy taky 2× týdně, kuchyň a koupelnu myje vždy. Zametá na zápraží.
Dávám jí 250 na hodinu. Prostředky a pomůcky má naše, jezdí autem, bydlíme mimo civilizaci. Mluví jen ukrajinsky, takže se dorozumíváme pomocí google.
Jestli to daní netuším, ale pochybuji, je to její vě. Já si od mi nechávám podepsat doklad i když do účetnictví si to nedávám.
@kemeny13
jako že řidič autobusu a prodavačka dělají svojí práci pro záchranu lidstva jo?
Nedělají to spíš proto že je to živí, případně možná tedy i baví?
Co to má společného s tím, že někoho nebaví uklízet a raději si za to ( za svoje vydělané peníze) zaplatí paní na úklid.
On tedy bude muset nějakou měrou i tak, protože asi paní nebude chodit každý den na x hodin
, ale provede ten hloubkový úklid. ![]()
Já tedy raději svoje vydělané peníze raději investují do úklidu qa půjdu se věnovat dětem, což jistě je přinosnější než půlku víkendu grantovat barák.
Ale to fakt neznamená, že přes týden nikdo na nic nešáhne a na konci týdne se doma brodíme v tůně prádla, odpadků a lepíme se k podlaze.
Příspěvek upraven 27.03.23 v 18:13
@kemeny13 píše:
Otázka je jestli se povede někoho místo sebe zajistit protože to přece nebude bavit skoro nikoho. Nebo málokoho v lepším případě a ten se asi nenaklonuje.
Nebo jinak. Uklízečka má na hodinu 200 Kč. Já vydělám za hodinu 1000. Co bude lepší, když já budu pak ve svým volnu 3 hodiny uklízet s odporem a budu hnusná na všechny že to musím dělat sama, nebo budu mít volno kde budu mít čas na sebe a rodinu
nebo si někoho zaplatím a pojedu v tom čase s dětma na výlet? Nebo nakoupit, to je jedno už co
@ivašot. píše:
Já si zas uměla vybrat paní, která není šmudla
Asi jsem názoru, že nikdo neuklízí u sebe stejně dobře jako u cizích.
@pikola píše:
Nebo jinak. Uklízečka má na hodinu 200 Kč. Já vydělám za hodinu 1000. Co bude lepší, když já budu pak ve svým volnu 3 hodiny uklízet s odporem a budu hnusná na všechny že to musím dělat sama, nebo budu mít volno kde budu mít čas na sebe a rodinunebo si někoho zaplatím a pojedu v tom čase s dětma na výlet? Nebo nakoupit, to je jedno už co
Tak pokud je někdo ochoten Ti uklízet za 200Kč/hod tak je to jeho problém, pravda.
@kemeny13 píše:
Problém vidím v tom, že těch ochotných pracovat bude čím dál tím méně.
Tak by sis ten autobus taky mohla odřídit taky, že jo
na co za to někomu platit