Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kemeny13 píše:
To je, ale taky věc názoru. Alespoň z mého pohledu.
Ale pak se nesmíš cítit dotčená, když ti taky někdo sdělí “svůj názor”
@ivašot. píše:
Ale pak se nesmíš cítit dotčená, když ti taky někdo sdělí “svůj názor”
Určitě se necítím dotčená, jen si stojím za tím svým.
@kemeny13 ![]()
Už mám objednané mytí oken.
A rozhodně nejsem líná.
Jestli má někdo uklízečku, tak je to jeho věc.
@kemeny13 píše:
Užívám, děkuju. Dokonce mě to baví a vím, že si uklidím sama nejlíp. Ne, že si pustím domů nějakou šmudlu, která navíc nebude vědět co za to chtít.
Já mám jen 3+1, takže zvládám v pohodě uklízet s manželem a dětmi. Okna myje manžel. Také bych si nechtěla cizí ženskou pouštět do bytu a stejně bych asi nebyla s jejím úklidem spokojená. U nás v práci jsme vystřídali již iks uklízeček a uklízecích firem a pořád ten úklid za moc nestojí.
@Dasa88.0 píše:
Ahoj holky, bydlíme v Praze a uvažuji jednou za čas is nechat jednorázově pořádně uklidit. Zejména umýt okna, to úplně nesnáším. Máte ponětí kolik to tak má stát? Jaké máte zkušenosti? Kupujete jim přípravky nebo mají svoje? Díky!
Nemám, ale co si platila kamarádka, tak paní používala co jí koupila (co měla normálně doma). Asi to záleží na domluvě ![]()
@Da12 píše:
Já mám jen 3+1, takže zvládám v pohodě uklízet s manželem a dětmi. Okna myje manžel. Také bych si nechtěla cizí ženskou pouštět do bytu a stejně bych asi nebyla s jejím úklidem spokojená. U nás v práci jsme vystřídali již iks uklízeček a uklízecích firem a pořád ten úklid za moc nestojí.
No a vás někdo nutí mít uklízečku? ![]()
Já uklízečku nemám a ani neplánuju. Brala bych to tak, že předtím, než přijde, musím uklidit, aby nebyla ostuda.
Tudíž to celé postrádá smysl. Ale samozřejmě vám holky přeju, že nemusíte teď na jaře umývat okna. To je opruz největší.
@Da12 píše:
Přesně tak. Mám to stejně.
@Myšák24 píše:
Já uklízečku nemám a ani neplánuju. Brala bych to tak, že předtím, než přijde, musím uklidit, aby nebyla ostuda.Tudíž to celé postrádá smysl. Ale samozřejmě vám holky přeju, že nemusíte teď na jaře umývat okna. To je opruz největší.
To říkal nekde Novotný, že domluvil uklízečku a byl strašně spokojený, jak je doma uklizeno. Chtěl pomoci manželce, protože nestihala. No a pak zjistil, že manželka do noci uklizela předtím, než ta uklízečka prisla, aby se nemusela stydět za nepořádek.
Uklízečku nemám. Ale strašně by se mi hodila. Nesnáším uklízení. Takže kdokoliv uklízečku chce a má ji, tak super. Každý ať si to udělám podle toho, jak mu to vyhovuje. Zaráží mě ta kritika toho. ![]()
My si platíme velký úklid. A jsem za to ráda. Baví mě vaření, ale úklid fakt ne. Vůbec se za to nestydím a pokud to někoho pohoršuje, nebo mu to dokonce trhá žíly, tak je to jeho problém. Naštěstí mám dost zájmů a nemusím žít úklidem.
@pikola píše:
No a vás někdo nutí mít uklízečku?
Nenutí, jen jsem vyjádřila svůj názor, co si myslím o úrovni úklidu uklízeček. Ale kdybych měla barák s deseti pokoji a mnoha okny, tak bych ji asi také chtěla. To by se nám uklízet nechtělo. Ale to je zase jiná kapitola, protože já bych takový barák nikdy nechtěla.
@Myšák24 píše:
Já uklízečku nemám a ani neplánuju. Brala bych to tak, že předtím, než přijde, musím uklidit, aby nebyla ostuda.Tudíž to celé postrádá smysl. Ale samozřejmě vám holky přeju, že nemusíte teď na jaře umývat okna. To je opruz největší.
Mám to stejně, taky bych dopředu aspoň trochu uklízela
Okna mi nevadí, beru je postupně, máme jich hodně.
@Da12 píše:
Nenutí, jen jsem vyjádřila svůj názor, co si myslím o úrovni úklidu uklízeček. Ale kdybych měla barák s deseti pokoji a mnoha okny, tak bych ji asi také chtěla. To by se nám uklízet nechtělo. Ale to je zase jiná kapitola, protože já bych takový barák nikdy nechtěla.
To ale záleží jakou máš uklízečku a jak si jí následně i vytrénuješ. Nejsou všechny špatné a nepečlivé
Nekritizuj zase něco, co jsi ani nikdy nezkusila. Ony ty ve firmách fungují dost jinak než ty doma.
Ona se zakladatelka neptala, proč nemít uklízečku, ale kdo má zkušenosti ![]()