Máte uklízečku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
231
27.3.23 21:35
@kemeny13 píše:
Ne, nejsem líná a uklidit si dokážu sama aniž bych musela někomu platit. Radši hnu pozadím.

Napsala jsi tohle. " Ne, nejsem líná "
Takže podle tebe, kdo má uklizečku, je líný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.3.23 21:36

@ibis A je to relevantni? Trosku to podsouva predsudek ve smyslu pri ctyrech malych detech je to ok, ale s jednim by se zenstina mela stydet… ale tak to prece neni. Uklizecku muze mit i bezdetny par a nemel by se za to muset stydet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 21:37
@PetruškaJ píše:
Napsala jsi tohle. " Ne, nejsem líná "
Takže podle tebe, kdo má uklizečku, je líný.

Ano, napsala jsem, že nejsem líná. Zbytek mi vnucuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24167
27.3.23 21:40

@Agrion děkuji :palec: jasný, že jde i o ten přístup okolí. U nás v rodině a i v rodině manžela je to v podstatě nepřijatelné. Takže bychom byli za velké exoty a já za línou manželku :zed: ale teď jde spíš o zdravotní stav. Jde mi o vytření podlahy, okna a a takový ten prach na skříních. Tak to bych asi zvládla překousnout, že je tu někdo cizí. Zatím čekám co mi zakáže doktorka při další kontrole a to to asi rozhodne. O chůvě už taky pomalu přemýšlím kdyby šlo do tuhého. Normálně bych ošidila vaření, ale syn je alergik a prostě mu nikdo jiný než já vařit moc nemůže. Je prostě pravda, že je to o nastavení v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
27.3.23 21:40

@kemeny13 Dívej, já ti vidím takto. Můj čas má nějakou hodnotu. Vydělám za hodinu několikanásobně víc, než paní která nám chodí uklízet. Svého času si vážím a od jisté doby jsem se naučila věnovat ho jen tomu, co dělat chci. Proč bych sakra měla uklízet, když mě to otravuje a ten čas můžu dát něčemu co mě baví? Upřímně? Jsou mi ty peníze co jí dávám úplně jedno, v měsíčních výdajích je nepoznám. Pohraju se se synem, zajedu si s kámoškou večer zaplavat a pak se věnuju manželovi. Nejsem zničená, znechucená, mám čas dělat co se mi chce dělat a doma mám čisto. Celá rodina spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dasa88.0
27.3.23 21:41

@ivašot. A v te cene jsou i cistici prostredky nebo je poskytujete vy?

• Citovat
  • Upravit
15412
27.3.23 21:42
@Dasa88.0 píše:
@ivašot. A v te cene jsou i cistici prostredky nebo je poskytujete vy?

Ty kupuju já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 21:43
@Niki.J.B. píše:
@kemeny13 Dívej, já ti vidím takto. Můj čas má nějakou hodnotu. Vydělám za hodinu několikanásobně víc, než paní která nám chodí uklízet. Svého času si vážím a od jisté doby jsem se naučila věnovat ho jen tomu, co dělat chci. Proč bych sakra měla uklízet, když mě to otravuje a ten čas můžu dát něčemu co mě baví? Upřímně? Jsou mi ty peníze co jí dávám úplně jedno, v měsíčních výdajích je nepoznám. Pohraju se se synem, zajedu si s kámoškou večer zaplavat a pak se věnuju manželovi. Nejsem zničená, znechucená, mám čas dělat co se mi chce dělat a doma mám čisto. Celá rodina spokojená.

Tak jistě každý to máme podle vlastních představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
27.3.23 21:45
@anavi13 píše:
@Agrion děkuji :palec: jasný, že jde i o ten přístup okolí. U nás v rodině a i v rodině manžela je to v podstatě nepřijatelné. Takže bychom byli za velké exoty a já za línou manželku :zed: ale teď jde spíš o zdravotní stav. Jde mi o vytření podlahy, okna a a takový ten prach na skříních. Tak to bych asi zvládla překousnout, že je tu někdo cizí. Zatím čekám co mi zakáže doktorka při další kontrole a to to asi rozhodne. O chůvě už taky pomalu přemýšlím kdyby šlo do tuhého. Normálně bych ošidila vaření, ale syn je alergik a prostě mu nikdo jiný než já vařit moc nemůže. Je prostě pravda, že je to o nastavení v hlavě.

Tak to nikomu neříkej :nevim: je to tvoje a muže věc koho máte doma. Já o tom před našima taky nemluvím.
Ono si časem zvykneš, já jsem byla taky náročná a s dětma se to tak nějak snížilo, že vím, že je uklizeno/čisto a nemám stejně energii lézt někde po lustru jestli je to tam taky utřený. Ono to taky většinou chvíli trvá, než se společně vychytají mouchy. Jestli je ten člověk použitelný poznáš většinou už po prvním úklidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
27.3.23 21:49
@kemeny13 píše:
Ano, napsala jsem, že nejsem líná. Zbytek mi vnucuješ.

Nic Ti nevnucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
27.3.23 21:57

Kdybych měla barák tak si klidně nechám jednou měsíčně uklidit.
Tady v bytě to zvládám mám myčku a sušičku tak mi to hodně pomáhá, pak mi pomáhá i dcerka tak je to fajn. Ale mne to uklízení celkem baví tak je to jiný než když to někdo dělá s odporem.
Každýho je to věc přece :palec: za mě pokud tě to štve a nebaví tak když můžeš klido si to nech od někoho umejt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
27.3.23 22:02
@PetruškaJ píše:
Nic Ti nevnucuju.

Kde jsem potom napsala to, co mi nevnucuješ, ale je to podle Tebe pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14410
27.3.23 22:04

Myslím, že pani nejsem lina a vy ostatné hybnite pozadím má asi OCD. Proste ju to baví a chce to mať podľa seba. Už vidím ako s deckami za zadkom si pokojne cez 2 hodiny uklizim každý deň :lol: Kamarátka tiež každý týždeň umýva okná, „z podlahy by sa dalo jesť“ :nevim:

@anavi13 Do mňa muž a mama hučali nech zaplatím uklid, keď mi je zle. Dlho som odolávala, a bolo mi to nepríjemné, keď tu už na uklid boli :oops: v každom prípade mi to v konečnom ťažení pred pôrodom pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.3.23 22:10

@anavi13 Vsak to nikomu vykladat nemusis. Ja to taky nikde nevytrubovala, ale ani nijak netajila. „ Prasklo“ to kdyz syn babicce pres Skype rekl, ze nema cas, protoze si musi jit uklidit hracky, jinak mu je Rebeka vyhazi :lol: A babicka zacala zjistovat, kdo je Rebeka :lol: Trosku zneuzivame nase uklizacky k zastrasovani prcku.. vyborna motivace aby sesbirali vsechny hracky ze zeme. Skoda, ze pubertaci uz tomu neveri, ze jim kramy co se vali po pokoji vyhazi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
27.3.23 22:16
@Dasa88.0 píše:
@ivašot. A v te cene jsou i cistici prostredky nebo je poskytujete vy?

Tak já už měla několik paní na úklid z poslední doby. Jedna přes kamarádku, podle mě dělá na černo, ale zas tak jsem to nezkoumala, tak ta pracovala s našimi prostředky 180/hodinu. Pak s tím přestala a dlouho jsem nemohla nikoho sehnat (myslím kvalitního, nabídky byly). Tak jsem se domluvila s paní, co nám jezdila čistit koberce a sedačky a má to na živnost. Ta má všechno striktně všechno svoje a na tom trvá, cena je 230/hodinu. Výhoda je že nemusím shánět nikoho dalšího na čištění, jen to přiřadí k úklidu. Jinak dělá základní úklid a já mám čas se věnovat specialitkám jako třeba třídění knih, oblečení apod. + udržovací úklidy pořád jedu. Jinak paní platí ze 2/3 partner a vykupuje :D tak svůj podíl na péči o domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová