Mateřská a přídavek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lululaylalin a logicky je ze narok budes uplatnovat v rijnu ( po skonceni 3. ctvrtleti) ptz dokladas vydaje a prijmy zpetne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji Vám :-)
Tak Vám děkuji už v tom mám aspon trošku pořádek
na těch uřadech mi většinou nic moc nevysvětlej a pak v tom mám guláš. Jinak ano mám smlouvu a v bytě sem psaná sama i trvalý pobyt tu mám jen já
Takže myslíte, že v říjnu bych to už mohla dostat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak asi jo. Mě teda řekla, že až budu žádat za 4. čtvrtletí, že můžu přijít klidně už v prosinci jakmile bude všechno zaplaceno že nemusím čekat do ledna. Hlavně fakt je super si to vyběhat, protože třeba v tvém případě 5 tisíc na ulici nenajdeš že
tak přeji hodně zdaru a kdyžtak dej vědět jak si dopadla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lululaylalin urcite jo… jestli tvoje prijmy nepresahujou naklady na bydleni tak 100%… prispevek na bydleni je jedna z nejlepsich davek jakou muzes brat a vazne stoji za to si to vybehat (ja sla asi na 3× nez sem mela vsechno kompletni
) @Iwis muzes i v tom 3.mesici? prece se musi dokladat ctvrteltni prijem a to ti nikdo pred koncem toho obdobi neda ne? leda asi jestli jsi na UP tak zadne prijmy krom podpory nemas a to si muzou predat mezi sebou asi… me by se to hodilo ted mam v rijnu termin
a nevim nevim jestli to stihnu jeste pred
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaba.ml píše:
@lululaylalin urcite jo… jestli tvoje prijmy nepresahujou naklady na bydleni tak 100%… prispevek na bydleni je jedna z nejlepsich davek jakou muzes brat a vazne stoji za to si to vybehat (ja sla asi na 3× nez sem mela vsechno kompletni) @Iwis muzes i v tom 3.mesici? prece se musi dokladat ctvrteltni prijem a to ti nikdo pred koncem toho obdobi neda ne? leda asi jestli jsi na UP tak zadne prijmy krom podpory nemas a to si muzou predat mezi sebou asi… me by se to hodilo ted mam v rijnu termin
a nevim nevim jestli to stihnu jeste pred
No já budu žádat až za 3. čtvrtletí, protože od listopadu teprve bude smlouva psaná na mě, a paní mi řekla, že s tím můžu přijít i v prosinci jakmile bude vše zaplacené (nájem, elektřina, poplatky atd.), protože pobírám jen rodičák, a ten je pořád stejný a je to můj jediný příjem, takže říkala že se tam vypíše jen toto, tak to asi jde když mi to takhle řekla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iwis joo tak to asi jo… ptz to je vsecko pres jeden system ten rodicak tkze oni vedi kolik pobiras
to ja ted musim naposled do prace pro ty nuly aby mi tam napsali ( ptz sem byla na neschopence) a pak uz taky nebudu muset nikam chodit navic ( v rijnu bude mimous tkze rodicak
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaba.ml píše:
@Iwis joo tak to asi jo… ptz to je vsecko pres jeden system ten rodicak tkze oni vedi kolik pobirasto ja ted musim naposled do prace pro ty nuly aby mi tam napsali ( ptz sem byla na neschopence) a pak uz taky nebudu muset nikam chodit navic ( v rijnu bude mimous tkze rodicak
)
Jojo, mě teď čeká ještě přepsat nájemní smlouvu a elektřinu na mě, pač trvalý pobyt tu mám jen já a prcek, takže to musíme udělat aby tam přítel nebyl napsaný a vše bylo na mě. Pak bych totiž pobírala cca 8000, což si fakt nenechám ujít a za to přepsání a vyběhání mi to stojí
a navíc si říkám že nebudu blbá, jiní obyvatelé ČR dostávají takový prachy na dávkách, tak bych byla hloupá abych si o ně neřekla taky že?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iwis presne tak mi to rekl tata
nebud blba kdyz muzou oni muzes taky a nestyd se za to
no jsem zvedava kolik dostanu za toto ctvrtleti (minule nebyl zapocitan plyn jeste ) zatim mam 2000 ale i to je super ( na zemi to nenajdu) a pak pristi rok kdyz bude mimousek…snad to od novyho roka zase nejak nesrazej ten prispevek a bude porad tak dobrej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaba.ml přesně, jak se říká, líná huba holé neštěstí
a ty jsi na té žádosti sama? Já to právě dělám tak, aby tam přítel nebyl, protože kdyby tam byl i on, tak s jeho příjmy bysme toho asi moc nedostali, ale i tak bych to podala, za zkoušku nic nedám. Já žádám teď protože jsem předtím brala PPM a tu jsem měla docela vysokou díky předchozí práci, tak by to nemělo cenu, ale teď budu brát nějakých 7000, tak to bude stát za to. Hlavně by nám ten příspěvek pokryl skoro 2 třeniny nákladů na bydlení, a to už se potom bude jinak žít než jenom s rodičákem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iwis jo jo jsem sama psana
ale mela sem docela vysokou neschopenku si myslim a celkove naklady bez plynu byli asi 7500 jenom ale ted se to plynem o 2 000 zvedne takze by to melo byt o dost lepsi, navic asi prijdou nedoplatky a budu zvedat zalohy… ja musim rovnou na rodicak a necham si ho napsat na pritele na 3 roky ( nemam odpracovany rok
sem to jaksi nestihla minulej rok sem odmaturovala mela brigady ale ty se nepocitaji… do prac pomeru sem nastoupila az v prosinci
) ja ted budu zadat podruhe ptz bydlime od května v tomhle pronajmu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaba.ml no takže jestli to chápu dobře, tak jakmile nastoupíš na rodičák za nějakých 7000 tak ten příspěvek bude taky o něčem jiným
myslím tím že lepší ne? Říkám no, já taky žádám až teď, protože PPM byla docela vysoká, tak by to nemělo cenu, ale teď s touhle almužnou to bude jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iwis jo jo urcite bude stokrat lepsi ptz se nam navic zvedne zivotni minimum (jako dvoum) ze jo… a co sem si vsimla tak doplaci prave do toho zivotniho minima alespon do urcite castky ( jakoze max víse davky je treba 7000 a vic proste nedaji at sou vydaje jakykoliv) pac vim ze znama ma 3 decka a davaj ji myslim 6000 i kdyz ji to nepokryva ani naklady na bydleni…takze urcite maj nakej strop kolik penez max daji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaba.ml no já jsem si to počítala na netu a když jsem tam zadala jen moje příjmy, což je jen rodičák, a náklady na bydlení, tak mi vyšlo že by mi měli doplácet 8300
tak doufám že žádný strop nemají když lze pobírat i dávky třeba 35000 že??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iwis no nejsem si tim tak uplne jista… u nas je to trosku jiny ![]()
![]()
nez u tech druhych
asi v tom neumime chodit
navic ty kalkulacky na netu co sem si tak cetla nejsou moc presny a spolehlivy… ale kazdopadne kdyby ti to tak dobre vyslo bylo by to super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaba.ml tak se v tom asi chodit naučíme
protože mě přijde, že právě na to se na těch úřadech spoléhají, že nebudeme nic chtít, oni nás lehce odbydou a mají klid… ale já se nedám!!
dostanu z nich co půjde. Jen mě teď napadlo, jestli po mě nebudou chtít třeba doložit kolik mi dává přítel na malýho když nejsme vzití a je napsaný v RL…
nevíš? to bych ale asi musela mít něco od soudu nebo tak ne?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit