Mateřská a přídavek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Materska a pridavek na bydleni
Dobry den mela bych takovy dotaz.
Jsem tehotna uz 5 mesicu, a chci odejit od pritele, uz to snim nejde vydrzet.
Ziju snim v Holandsku, jinak rodinu mam v Ceske repuplice.
Muj dotaz tedy zni zda je mozne dostat pridavek na bydleni kdybych se od nej odstehovala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejdriv musis nekde bydlet a mit najemni smlouvu. Vyplaci se tri mesice zpetne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží kam chceš jít bydlet, kdo tam bude bydlet s tebou (posuzují se příjmy všech trvale hlášených osob), jestli budeš mít nájemní smlouvu (na podnájemní se příspěvek nevztahuje)..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitka9 radši si to pořádně rozmysli, protože otec dítěte by při rozchodu žil v jiné zemi eu a s tím jsou hrozné problémy, ať už se jedná o jakoukoli dávku; je možné, že Ti budou dělat problém s rodičákem /ale i s příspěvkem na bydlení atp./, protože je otec dítěte zaměstnaný v jiné zemi a je úplně jedno, že ty žiješ tady; mluvím ze současné zklušenosti, my máme tatínka z jiné země eu a teď musíme dokazovat, že tu opravdu žijeme atp.
- Citovat
- Upravit
Jestli se odstěhuješ zpět do ČR a seženeš si tu byt s trvalým bydlištěm, tak příspěvek na bydlení dostaneš, plus přídavky na dítě, ve výši podle lokality, kde budeš žít.
S tím by jsi neměla mít problém, je jedno, kde otec dítěte žije, pokud nebudete mít společnou adresu trvalého pobytu, tak už vůbec. Posuzovat se budeš ty a dítě. Potom náklady na bydlení a výše výživného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 na příspěvek na bydlení se přítel posuzovat nebude to je pravda, ale pokud žila v zahraničí, tak hodně záleží, jak to bylo s pojistným atp. a z vlastní zkušenosti, kdy jsem pročetla bůhvíco, tak bych si to hodně rozmyslela, RP může být problém poměrně zásadní… chtělo by to mít nějaké zázemí, v tomhle případě bych teda na dávky moc nespoléhala
- Citovat
- Upravit
@berry4 jinak ještě bych se rozhodovala podle toho, jakého charakteru jsou ty problémy; o odchodu bych uvažovala, kdyby partner nezvladatelně pil, mlátil mě nebo byl na drogách nebo závislý na nějakém jiném sajrajtu; pokud vydělává a problémy jsou typu časté hádky neochota pomáhat, tak bych do toho nešla, ono totiž o samotě je to pak daleko horší, ale tohle si musí rozmyslet zakladatelka a posoudit situaci
- Citovat
- Upravit
Poradte
Dobrý den chtěla jsem se zeptat. Jsem studentka a je mi 20 let pobírám příspěvky nez. dítě 700 a siroččí důchod 5300 ted jsem si žádala o příspěvek na bydlení a řekli, že mám přijít až v říjnu až budu mít 3 měsíce trvalé bydliště. Myslíte, že mi příspěvek dají a nevíte jestli mám na něco ještě nárok? Moc se v tom nevyznám, ale nájem platím 10640 se vším. Hezky se mi bydlí a už se nechci stěhovat s nájmem mi zatím pomáhá babička
budu ráda za vaše rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradte
Dobrý den chtěla jsem se zeptat. Jsem studentka a je mi 20 let pobírám příspěvky nez. dítě 700 a siroččí důchod 5300 ted jsem si žádala o příspěvek na bydlení a řekli, že mám přijít až v říjnu až budu mít 3 měsíce trvalé bydliště. Myslíte, že mi příspěvek dají a nevíte jestli mám na něco ještě nárok? Moc se v tom nevyznám, ale nájem platím 10640 se vším. Hezky se mi bydlí a už se nechci stěhovat s nájmem mi zatím pomáhá babička
budu ráda za vaše rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lululaylalin Jo, nárok mít budeš a nic jiného myslím, že už ti nárok nevyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lululaylalin píše:
Dobrý den chtěla jsem se zeptat. Jsem studentka a je mi 20 let pobírám příspěvky nez. dítě 700 a siroččí důchod 5300 ted jsem si žádala o příspěvek na bydlení a řekli, že mám přijít až v říjnu až budu mít 3 měsíce trvalé bydliště. Myslíte, že mi příspěvek dají a nevíte jestli mám na něco ještě nárok? Moc se v tom nevyznám, ale nájem platím 10640 se vším. Hezky se mi bydlí a už se nechci stěhovat s nájmem mi zatím pomáhá babičkabudu ráda za vaše rady
Ahoj, já se zrovna v pondělí ptala na příspěvek na bydlení. Musíš mít nájemní smlouvu, kde jsi napsaná jako pronajímatel. Musíš tam mít samozřejmě trvalé bydliště. Pokud má ještě někdo na té adrese trvalý pobyt, dokládáš i jeho příjmy. No a pak samozřejmě dodat ještě kolik platíš za nájem, elektřinu, plyn, prostě všechny poplatky a pak příjmy. Žádost se vždycky podává za 3 měsíce zpětně, takže teď v říjnu bys žádala za červenec, srpen, září. Snad jsem to napsala nějak srozumitelně, kdyžtak se ptej, mám to zatím v živé paměti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lululaylalin jo a ještě jsem koukala, tak bys měla nárok cca na 5319, jestli tam jsi psaná sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lululaylalin urcite narok mas
prispevek na bydleni by ti meli doplatit zhruba do toho aby ti zbylo zivotni minimum… pokud je vas tam hlasenych vic k trvalymu pobytu tak se sectou vase prijmy a doplati opet do zivotniho minima pro dve, tri,… osoby, nemusis tam mit trvale bydliste cele tri mesice jen jak psala Iwis doklada se to za ctvrtleti a 3. ctvrtleti je ten cervenec, srpen, zari…takze i kdyby si tam mela trv.bydl jen srpen, zari tak proste budes uplatnovat narok jen za ty dva mesice
snad sem ti v tom ani ja neudelala gulas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit