Mateřská a úřad práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
12.8.16 10:14

Mně teda u obou dětí přišlo ze sociálky (Brno - město) vyrozumnění, že mi přiznávají PPM ve výši X Kč za den do tehdy a tehdy. Tak nevím, možná to záleží na konkrétní OSSZ, jestli něco posílá. :nevim: Každopádně existuje formulář „Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku“, což je v podstatě potvrzení o nároku na PPM a stejně ho budeš časem potřebovat pro žádost o rodičovský příspěvek. Tak v nejhorším zkus na sociálce požádat o ten, potvrdit ti ho musí a Úřadu práce by snad mohl stačit :mrgreen: Je to občas Kocourkov, ty naše úřady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
12.8.16 14:15

@Kassy Jo, potvrdi ti ho, ale az budou mit zpracovanou ppm, coz treba pri nastupu na ni k 1. bude vic jak po mesici od natupu. A jinak ten dopis zalezi na ossz, treba prazske nic neposilaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
23.3.17 13:26

Ahoj holky prosím o radu.
Posledního března mi vyprší výpovědní lhůta podana zaměstnavatelem (kuli ukončení podniku).odpracovaných mám 6 let. s manželem však plánujeme v následujících 2 měsících podstoupit ivf a tak mě zajímá zda budu dostávat materskou vypocitanou z mého posledního zaměstnání nebo jak to je? Budu mít nárok na nějaký příspěvek než porodim a budu na UP? Nebo si mam na ty dva mesice najit jinou praci?
Vůbec se v tom nevyznam tak děkuji za jakoukoli odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
23.3.17 13:59

@Marlenka91 z posledního zaměstnání by se ti to počítalo, kdybys byla těhotná ještě v době trvání tohoto pracovního poměru (tzv. ochranná lhůta). Tak buď na úřad práce a pak rovnou rodičák nebo mít nové zaměstnání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
24.3.17 00:36
@Elishka1 píše:
@Marlenka91 z posledního zaměstnání by se ti to počítalo, kdybys byla těhotná ještě v době trvání tohoto pracovního poměru (tzv. ochranná lhůta). Tak buď na úřad práce a pak rovnou rodičák nebo mít nové zaměstnání..

Aha no tak to je na prd :think: to bude asi lepší si najít dočasně jinou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat