Mateřská dovolená - bojkot zaměstnavatele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pe.M.1 píše: Více
To neni žádný vyhovění, ale sprostý vydírání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zákon hovoří jasne. Může se s tebou dohodnout na odchodu, als pokud nebudeš souhlasit, tak ma smulu. Oni to zaměstnavatele radi zkousi, jakoze dohoda, aby to pro ne bylo výhodnější (ne jen ohledne MD), leckdy jim to vyjde. Ale staci znat zákoník a slovo NE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Viola Borková píše: Více
Violko…a neni to tak, ze jsi nastoupila s tim, ze hnes otehotnis a po ani ne roce chces na materskou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84
Já ty manýry některých zaměstnavatelů nekomentuju. Je ale bohužel fakt, že jsou to oni, kdo určují pravidla.
Už jsem viděla, že soukromý řekněme široký pojem majitel pozemků, každý měsíc ubíral lidem kousek z výplaty. Je jasný, že v mrazech pro ně venku práci neměl. No tak jim v zimě vyplácel, dobrodinec, to, co jim přes rok sebral. Jak prosté. Jak jednoduché. Jiný podnikatel zase odmítal dát zaměstnankyni dovolenou. Protože si ZA SEBE NIKOHO NESEHNALA. Jako jeden chápe, že se barák s x kancelářemi sám neuklidí. Ty, co v těch kanclech seděly, mop do ruky nevezmou. Po nějakých dohadech dostala tedy padáka. Že na to zaměstnavatel neměl nárok? Našel rychle jinou…prace není…A bylo to. Kdyby vzali dvě na kratší úvazek, mohly by se vzájemně zastoupit. Ono bylo levnější a pohodlnější mít jednu a mít nad ní nadvládu. Co kdyby jim ty dvě marodily? Co kdo s tím udělá. Lidi se dělí na ty, co rozhodují, a na ty, co musejí poslouchat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neustupovat, zvlast pokud chces treba 2 deti za sebou. Takhle budes mit znovu materskou a jeste ti nabehne dalsi dovolena
To jsou statisice korun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
Proč by mely ty, co sedí v kanceláři, brát mop do ruky? To není jejich problem, že majitel nemá náhradu za paní uklízečka v době dovolené. Tak má vzít do ruky mop majitel nebo jeho členové rodiny. Pokud zaměstnankyně nedovolil nastoupit na dovolenou, kterou předtím schválil, mel by zaplatit veškeré výdaje, které s dovolenou měla. Kdyby se s ním soudila, tak to vyhraje. A ta výpověď byla kvůli čemu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Justin Case Tak to opravdu nebylo, měla jsem s otěhotněním dost trápení a problémy, bohužel ne vše v životě se dá naplánovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Justin Case Předtím jsem pracovala na sebe, nemocenskou jsem poctivě platila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok. Beru. Nicmene je treba chapat i pohled zaměstnavatele a jejich otazku na zeny…mate rodinu nebo ji teprve planujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to ze strany zaměstnavatele chápu, ale to by žádná žena, která podstupuje ivf nesměla v této psychicky náročné fázi pracovat. Pro někoho je absence příjmu bohužel likvidační. V důsledku by tyto ženy byly bezdětné a zároveň skončily na ulici. To se mi nezdá jako šťastné řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nerikam, ze souhlasím s postupem zaměstnavatele. Jsem jen proste mediator a vždy se snazim aby se chapaly obe strany ![]()
Ale jsem spise na vasi strane, ale chapu i druhou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 Článek nepíšu, zajímá mě, jestli je tento postup zvykem, nebo je to spíš ojedinělé, to je vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, u serioznich zaměstnavatelů to u serioznich zaměstnanců fakt zvykem není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit