Mateřská dovolená - bojkot zaměstnavatele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16509
30.6.26 15:35
@j.a.n.i1 píše: Více

Přesně tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
30.6.26 15:37
@Justin Case píše: Více

A co je tomu zaměstnavateli do toho? Kromě toho, je diskriminační se takto ptát. Dokud budou muži, kteří nerodí a neberou si OCR rozhodovat o tom, zda je zena neperspektivni zaměstnanec, protože jeste nema deti, a nebo protože uz ma deti, tak budeme porad 100 let za opicemi. Jeste jsem neslyšela, ze by tyto otázky a obavy byly namířeno na muze u pohovoru. Tebe bude taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
30.6.26 15:43
@Justin Case píše: Více

Takové otázky na pohovoru jsou nelegální a i celkem red flag. Zeptat se mě to když jsem měla 25 a rodinu ještě dlouho neplánovala tak se otočím na podpatku a mizím. Takový zaměstnavatel je neseriózní.

Zajímavé je, že mně se to nikdy neptali, no mé kamarádky která je dobrovolně single a bezdetná a chce tak i zůstat, na každém pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
30.6.26 15:54

Zakladatelko, pokud to fakt není pro článek (co promiň ale dost to tak vypadá), tak zákon je na tvé straně. Pokud se chceš i poradit tak zkus Aperio mají bezplatnou právní poradnu (můžeš jim volat nebo napsat).
Jinak takhle by se žádný seriózní zaměstnavatel nechoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.26 16:02

@Jana6018 Článek opravdu ne, omlouvám se za nechtěnou mystifikaci a děkuji za tip na poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
30.6.26 16:45

Odpovědět na otázku samozřejmě nemusí, ale zaměstnavatel ji zase pro změnu nemusí přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102006
30.6.26 16:50
@Zvedava1 píše: Více

Co je tomu zaměstnavateli do toho? No jelikož mu zakonik prace prikazuje poskytovat z tohoto titulu vyhody, které ale stoji prachy jeho, tak je mu do toho hodně. Takže by mel mit take garantovanou moznost tyto informace zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
30.6.26 17:51

Nesehnala za sebe nikoho, kdo by byl ochoten za ní uklízet.
Schválení dovolené je podmíněno tím, že má kdo zaskočit. Členové podnikatelské rodiny jsou ti poslední, kdo by uklízeli. Kdyby si každá v kanclu ten pořádek ohlídala, je to jedna místnost, jeden koš, nějaká ta kytka, podlaha jednou za…mezi námi, u nás, když vypadla uklízečka, brala jsem za samozřejmé, že nebudu sedět v neuklizeným a prostě ji na tom svém teritoriu zaskočila. Bylo to zadarmo, ale fungovala jsem jako člověk v kulturním prostředí. Okolo se to hádalo a dohadovalo, šlo to mimo mě. Nikdo neslyšel, pojďme se po dnů vystřídat, tak jsem si hrála na svým písečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
30.6.26 18:00

Ne, opravdu mu do toho nic není (kdy a jestli plánuje uchazeče o práci děti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102006
30.6.26 18:01
@Pe.M.1 píše: Více

No a ja zas beru za samozřejmost, že když vypadne uklizecka, tak to bude resit zamestnavatel a nikoliv ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
30.6.26 18:01

Jako zjistit, jestli žena v dohledné době bude těhotná a půjde na mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
30.6.26 18:02
@Pe.M.1 píše: Více

Pokud si žádala o dovolenou slv lednu na srpen, a mezitím odesla kolegyně, která ji měla zastoupit, měl to řešit její nadřízený. A nemohl k tomu nutit zaměstnance, kteří tyto úkoly neměli v náplní práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102006
30.6.26 18:04

No, ale pak by mu ani nemelo finančně nic být ani do její mateřské a to je najednou v pohodě, ze ji ma za ni platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102006
30.6.26 18:09
@Eva2610 píše: Více

Tak jasně ze se to blbě zjišťuje dopředu, ale jo, ideálně jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
30.6.26 18:17

Zřejmě jsi byla vždycky zaměstnaná ve státní sféře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat