Mateřská dovolená - bojkot zaměstnavatele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Justin Case píše: Více
A ty ženy už se nevrátí nebo co? K nám se naprostá většina po rodičovské vrací. Většina i dřív než po konci rodicaku, protože umožňujeme zkrácene uvazky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nojo, ale to je ono, zůstat rok ve firmě, ale to, ze ten rok budes na mateřský či rodičovský už ošetřit nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Jo, zůstává zaměstnaná, je treba 6 let mimo, a zamestnavatel. misto toho hleda zastup, tomu ani nemuze nabidnout dobu neurčitou, to skoleni muze tak maximálně zaplatit podruhé… to jsou fakt účelně investované penize…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Justin Case píše: Více
To by se pak dalo říct i v situaci, když se dana osoba proste jen rozhodne odejit - taky je zaučena, chvilku pracuje a pak odejde a zase se musí hledat zaučovat nová síla. Takže to neplatí jen pro těhotné ženy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Potom se ženská za 6 let vrátí, ujel jí vlak a musí se školit znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Tak v tom případě je potřeba, aby ženy zůstaly nezaměstnane. Doufám, že takovým zaměstnavatelů potom nevadí, že se že společne kasy budou platit dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
Ale tuhle situaci ošetřit můžeš, smlouva o nějakém spešl školení může obsahovat závazek, že x let neodejdeš a pokud jo, tak si to školení zaplatíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Nie. Stacilo by, keby s dietatom doma ostavali v podobnej miere zeny aj muzi, potom by nebolo rizikove zamestnavat zeny, bolo by to vyrovnane.
Ale proti tomu su dnes snad uplne vsetci - a zena, ktora nebodaj nechce ostat tych 6 rokov doma je fuj hnusna karieristka.
Navyse teda niektore nase zakony okolo rodicovstva su fakt na hlavu postavene a v konecnom dosledku skodia hlavne zenam. Napriklad to, ze rodic, ktory pobera rodicak si nemoze vziat OCR bez ohladu na to, ze normalne pracuje. Alebo ten uz spominany narok na dovolenku za neodpracovanu dobu stravenu na MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se o to můj zaměstnavatel pokoušel, když kdysi zjistil, že jsem těhotná. Neustoupila jsem ani přes jeho, nazvěme to, „naléhání“. Přitom ho to nic nestálo, třeba nějaké školení nebo zaučení, jak tu někdo zmiňuje, prostě nic.
A dobře jsem udělala, že jsem odolala, měla jsem hned pak druhé dítě, druhá mateřská mi navázala na první rodičák. Kdybychom tu dohodu o ukončení pracovního poměru podepsali, tu další mateřskou bych neměla, a to bylo fakt dost peněz, které nám bodly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido píše: Více
To ale neni pravda, rodic pobirajici rodicak si OCR vzít může.
Ale jibak souhlas s tim, ze vysoká ochrana jedne skupiny zpusobuje to, ze ji zamestnavatele moc nechteji, resp. chteji pouze v situaci, kdy prinosy prevatuji zvysena rizika plynouci z te ochrany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík píše: Více
No, buďme upřímní, stalo ho to to hodně, akorat tady kazdy bere zamestnavatele jako toho hnusneho, co si to zaslouží…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
To nejde, alespoň před lety to tak bylo. Měli jsme náročné zaškolováni několik týdnů v cizině, a do smlouvy to dát nešlo, ze kdo odejde po několikaměsících, tak školení zaplatí. Kromě toho, zkušebka se nemůže ničím podmiňovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zvedava1 píše: Více
Mluvim o spesl skoleni, ktere ti zvysi kvalifikaci, nikoliv o zaskoleni a tam to jde. A bezne se takove dela az po zkusebce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido píše: Více
Rodič co pobírá rodicak a pracuje si OČR vzít může. Nemůže si ho vzít ten druhý rodič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Tak to som potom doplietla kus, ale takto ako pises to je pre zamestnatelnost zeny este horsie. Zamestnavatel co zamestnava zenu s deckom do 3 teda musi ratat s tym, ze bude na ocr vylucne ona, lebo druhemu rodicovi stat OCR nedovoli zobrat. Naco to je vobec dobre?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit