Mateřská škola Stochov - zkušenosti

187
6.2.15 15:34

Mateřská škola Stochov - zkušenosti

Ahojky :mavam:, našla by se tu nějaká maminka, která má děcko v jedné z MŠ ve Stochově event. které se podařilo umístit dítě do Lán i přes trvalý pobyt ve Stochově? Zajímalo by mě, která ze stochovských MŠ je lepší. Podařilo se nám mrknout se do horní školky při „dnu otevřených dveří“ a tedy valný dojem (personál) to na mě neudělalo :roll:. Navíc jsem zaslechla i nějaké zvěsti (z první ruky) o zamykání dětí do koupelny atd., to bych asi moc nepřekousla. Jsme na Stochově relativně noví, takže možností, jak získat nějaké nezávislé info zatím mnoho nemáme… Nejraději bych umístila své dítě do Lán, kde se mi zdá školka mnohem vlídnější, ale kvůli kapacitě školky a tomu, že máme všichni TP na Stochově, to asi nehrozí.. Předem děkuji za případné zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
236
6.2.15 17:11

Ahojky, tady asi moc maminek ze Stochova není.. Jestli máš fb, zkus napsat do skupiny Stochovský bazar, tam se řeší všechno. Také by mě to zajímalo, ale dceři je teprve 10m tak si ještě počkáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
6.2.15 18:47
@Hinata píše:
Ahojky, tady asi moc maminek ze Stochova není.. Jestli máš fb, zkus napsat do skupiny Stochovský bazar, tam se řeší všechno. Také by mě to zajímalo, ale dceři je teprve 10m tak si ještě počkáme :)

Jéé, děkuju, o tom jsem nevěděla. No jasně, že mám FB, tak mrknu. Já mám taky prcka (klučíka - 9 měsíců) a k tomu skoro čtyřleťáka a tak tu školku teď řešíme. Díky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
6.2.15 22:36

@minipupu
Akorát mě teda zaráží, co ses dozvěděla o těch školkách.. Já teda neznám nikoho, kdo tam má děti, když jsem tam chodila kdysi já, bylo to super :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
6.2.15 23:08

@Hinata No, mě to taky zarazilo. A to dost. Toto mám přímo od paní, která měla v jedné z těch školek své dítě a toho dítěte se to týkalo a dotyčná to tam byla pochopitelně řešit. Jinak s tím FB - došlo mi, že mi tam asi těžko někdo odpoví, když se nelze skrýt za anonymitu :?. Ale jinak díky, mám spoustu věcí na prodej, takže stopro využiji :lol:. Věřím ti, že když jsi tam chodila, bylo to o. k., bohužel, školka za to nemůže, je to o lidském faktoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
7.2.15 23:03

@minipupu
No tak to koukám teda :o Snad se ke mně pak donesou nějaké informace, až to bude aktuální a Tobě přeji, ať je to vše v pohodě a vyberete dobře :) (Jinak já jsem slyšela jen, že je tu hrozně narváno, že kolikrát neberou ani čtyřleté děti :o )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.2.15 23:30

@Hinata Ony prý snad nějaké učitelky teď odešly, tak snad to byly ty ´bachařky´ a bude to dobré. Uvidíme :D, ještě zkusím nějaké informace vysondovat. A můžu se zeptat z jaké části Stochova jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
8.2.15 00:00

@minipupu
To doufám, oni ty starší ročníky jsou většinou takové, chtělo by to mladší ročníky už :D
Bydlíme za náměstím, takže tak střed :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
8.2.15 00:13

Tak tak, souhlas. Jenže je nikdo nedonutí odejít, bohužel. A navíc kdekdo dneska přesluhuje přes důchod. My máme domek ve staré zástavbě domků pod Tescem… Jinak mi Stochov přijde zatím fajn, tak snad to ta školka nepokazí :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.15 14:50

Ahoj, já mám dcerku v 2 MŠ (ta větší) jsme na Stochově přistěhovalci. Záleží na tom, co od té školky očekáváš. Řekla bych, že úroveň obou MŠ bude tak nastejno s tím rozdílem, že do 1 MŠ chodí méně dětí. Je to jako bych se vrátila cca o 30 let na zpět :-).Stačí se podívat např. na ty zahrady. Malá chodí jen dopoledne a je tam myslím spokojená. Zvykací období měla cca 2 měsíce, ale to měly všechny děti (nastupovala když jí nebyly ještě 3).Co se týká aktivit tak mají 1× za měsíc divalo, pořádají akce typu karneval, mikulášská. Ty větší děti chodí plavat.My máme spoustu aktivit mimo školku, takže má vyžití jinde. Rozhodně nikdo nikam malou nezavírá. Nakonec je to vše jen o lidech a i o lidech, kteří na Stochově žijí. My máme myslím hodné paní učitelky, jedna z nich tam nastupovala v zaří, takže je nová a zdá se mi až moc hodná. Malé vše ukázala a vysvětlila. Na školku v Lánech jsem slyšela také chválu i na Tuchlovice a tam dokonce brali i přespolní, protože měli málo dětí. Doufám, že jsem alespoň trošku pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.2.15 19:12

@martinaanetka Ahoj, no jistě že jsi mi pomohla, každá zkušenost vítána, především ta pozitivní :palec:. My jsme také naplaveniny :lol: a proto sháním co možná nejvíc informací alespoň touhle cestou. Jde mi hlavně o personál, i když je pravda, co píšeš s tím, jak vypadají třeba zahrady- přitom by stačilo tak málo a mohlo by to tam vypadat k světu. Každopádně děkuju za info :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.15 20:44

@minipupu - není zač. My jsme preferovali 1 MŠ a dále jsme byli upozorňováni, že by jí do školky vůbec nemuseli vzít z důvodu počtu dětí, proto jsme šli k zápisu o rok dříve a nakonec jsme se dostali, ale do 2..Jinak v 1 MŠ učí Eva Sochorová, která vede kurzy plavání v Tuchlovicích a my k ní chodíme plavat a je výborná, ale ve školce má myslím až předškoláky. A v obou školkách se vyměnilo vedení, obě mají stejnou paní ředitelku. Jinak ne všechny paní učitelky jsou mi sympatické, ale hlavní je, jak se chovají k dětem. A to poznáš, protože malá si hraje s panenkami a mluví na ně jako paní učitelka :-). Taky jsem měla obavy, ale malá je spokojená a už tam má kamarády a do školky se těší. A zase jsem ráda, že pak bude s těmi dětmi chodit i do školy a bude je znát. Jinak, co mi vadí, že školka s námi jako s rodiči moc nekomunikuje, vše se dozvídáme z nástěnek ani žádná schůzka nebyla nebo o tom nevím, protože dcera nastupovala až v říjnu, takže jsem si musela paní ředitelku „odchytnout“, abych se dozvěděla, jak to vlastně s nástupem bude, a co vše je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.2.15 21:16

@martinaanetka Je dobře, že se tam tvé holčičce líbí, tak snad po té výměně vedení to zase tak špatné nebude. No, uvidíme! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin