Mates dělá letadlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
15.1.10 12:14
MadGirlNancy píše:
Suvik, zadny strach. Mala to delala taky, porad, zadne jine dite ne

Můžu se směle optat, kolik máš těch dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5000
15.1.10 12:22

Hoja, tak nase slecna to delala cca od 4,5 mesicu, ale ona nepasla, ona se prevalila na bricho a hned do letadla, ruce proste pod sebe nedala… dopoledne to vydrzela, ale odpo uz ji to stvalo a vztekala se… takze jsem to asi v pul roce nevydrzela a bavila se s holcinou co cvici miminka a ta mi rikala, at si zajdu na rehabko… no a Vojtili jsme… protoze mela spatne teziste pri lehu a obracela se jen na jednu stranu…

Letadlo/plavani - delat ma, ale ne cely den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
15.1.10 12:47

Pokud vím, tak v určitém věku je letadlo správně - vcca 7 měsících, nazývá se to pivotování.
Tady je to i v tom článku, který jsem v rychlosti našla…
 http://sedmikraska.mb-net.cz/view.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.1.10 12:58

V úterý jdeme k doktorce, tak se na to zeptám i jí. Přijde mi, že to dělá poměrně hodně. Jindy se otáčí kolem své osy, hmatá po hračkách, takový „normální“ pohyby, ale dost často končí tím letadlem. Vypadá u toho dost šíleně a přijde mi to nepohodlný resp. myslím, že by už mohl klidně zůstat opřený o ruce, ale to se mu z nějakého důvodu nechce.

Tak uvidíme co na to řekne…

Zatím mám pocit spíš negativní, že to není dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
15.1.10 12:58

Eliška taky dělala letadlo,my tomu říkali parašutista,kopala nožkama a zvedala ruce.Cvičili jsme na to vojtovku,občas :oops: :oops: ,přešlo to nakonec samo,když začínala lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
15.1.10 13:00

No ona se taky nechtěla opírat o ruce,ale sama si přišla na to,že je to pohodlnější.Doktorky se asi zeptej,ukáže Ti jak cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
15.1.10 13:37

Lentilko, jedno, myslela jsem zadne jine dite kolem nas a matky se tvarily jakoze je to vazna vada..toz tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.1.10 13:39

Náš prcek v devíti ani nekolínkoval, pořád jen plazil Meresjeva, dětská říkala, že je trochu pomalejší a že ho teda necháme, ale instruktorka na cvičení furt ryla, že ať s ním někam jdem, že to není normální. Tak jsem teda ukecala mudr, aby nás poslala na rehabilitaci a dobře jsem udělala. Fyzioterapeutka říkala, že má oslabené břišní a zádové svaly a kdybychom nezačli cvičit, mohl by mít skoliozu. Cvičíme asi 5 cviků 4× denně, něco je Vojtovka, něco na míči a teď už pěkně leze, dokonce se i jednou posadil.
Tak to zkus prokonzultovat s doktorkou, ať vás pošle popř. někam na rehábku. Cvičení mu neuškodí a ty budeš mít klid, že něco nezanedbáte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5000
15.1.10 13:41

Ja myslim, ze je to ok… pokud ti jinak pase… moje doktorka to neresila… a fyzioterapetka mi rekla, ze to neni „smrtelne“, ze co z toho muzeme mit za problem je bolest v krizi v 6/30letech nebo vubec…
Teda ja si myslela, ze pivotovani je neco jineho - kdyz se toci na brise okolo… sedelo by to i podle terminu v basketu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
15.1.10 13:41

MadGirlNancy - jo tak, já už myslela, že jsi z těch, co mají doma šest kousků, ale do podpisu si dají jen toho nejmenšího prcíše :wink: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
15.1.10 13:49

Hancza, jo tak to je možný, já mám mladšího prcka, takže to nemám asi pořádně nastudovaný:-) Myslela jsem že je to totéž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.1.10 13:59

Naše Bára také není žádný pohybový expert. V 6m se teprve otáčela, nyní pase, zvedá se na celé ruce - trup vzhůru a nyní má novou polohu na boku s jednou rukou na předloktí ( jak o když si na pláži čte časopis :mrgreen: :mrgreen: ).
Letadlo dělá také už od té doby co pase, ale jen v momentě, kdy chce dát najevo, že už jí to neba ( NECHCI SI HRÁT, VEM MĚ A UDĚLEJ SE MNOU NĚCO JINÝHO).Jinak to nedělá, je to jen takový truc, aby jsme se dovtípili. :roll:
z příspěvků vyplývá, že největší odborníci jsou instruktorky a všichni okolo.. :zed: Já bych se řídila doktorkou..
za sebe- osobně si myslím, že to není vážný problém - také mi přijde že si tím hezky zaposiluje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
15.1.10 14:16

To je divny… malej to taky delal, cca v osmi mesicich, a mudr. nas chvalil, ja krasne si tim posili zadicka :D Pak zacal cca za 14 dni perovat na kolinkach, do te doby jen plazil meresjeva… :) Popravde slysim poprve v zivote, ze by to melo byt skodlive…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
15.1.10 14:24

No on to dělá tak 80% času, teď jsem ho schválně pozorovala. Jinak pivotuje - točí se okolo, občas klasicky pase. Přijde mi to hodně. A hlavně to dělá už asi měsíc. neplazí se, jen občas ta kolínka. A blbě se motivuje, jemu je jedno, že jehračka nebo něco dál a on nedosáhne. Tak buď se zaměří na jinou nebo řve.

Teď je vedle v pokoji, musím běžet, ale sylším jak heká, tudíž co asi tak dělá? :evil: . No jo, tak třeba dostanem nějaký cvičení teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.1.10 14:35

Tak v klubu letadel nemůžem chybět :lol:

Akorát teď jsem vypozorovala, že Samík letadluje většinou když něco chce - většinou nadšením - když je nadšený, tak kope rukama a nohama i když ho třeba nesem - takže když si chce zakopat na břiše, tak je holt musí zvednout nebo když se chce někam dostat - jestli si myslí, že tam doletí… :nevim: :lol: , případně když chce, abych ho vzala.

Tyjo, vždycky když čtu nějaký rozhovor s fyzioterapeutem, tak mám pocit, že máme děsně opožděné a zanedbané dítě. Oni jsou tak děsně tabulkoví… :roll: Pak mám tendence cpát se na neurologie, rehabilitace a drahý si myslí, že jsem se zbláznila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí