Mates dělá letadlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
902
16.1.10 09:04

Teda holky, mě nikdy nenapadlo, že by letadlování bylo škodlivý. Naše malá se na bříško otáčí od tří měsíců a letadluje často. Střídá to teda s pasením, vypínáním se, teď už i kolínkuje! Těžko jí budu bránit, aby lítala!!!Zeptám se na to MUDry, až půjdeme do poradny. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
16.1.10 10:11

Holky, tak Mates dnes ulezl sám asi metr. V mezičase letadluje, když mu zapřu nohy, tak se sám zvedne na kolínka. Motivace byly papírový kapesníky…normálně si tam sám takovým sice trochu svérázným způsobem dolezl, ale dolezl. Tak třeba přijde časem i na to, jak být na břichu jinak než jen v letadlu. Ale dr. se zeptám i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.1.10 13:25

Rafanek tez dela letadlo,silene cvici, furt a vytrvale, na brisku pase- letadlo-pase-letadlo - furt. neslysela jsem, ze by to vadilo, dokonce jsem nekde cetla, ze to je dalsi vyviojovy krok za pasenim. Nahlasim to pristi tyden RHB, jesti pochvali nebo zaplace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.1.10 13:33

Pasení-letadlo-pasení jsme měli taky. V té době jsme navštevovali RHB a říkala, že je to OK - právě další fáze po „jenom pase“. Když začlo plazení, skončilo letadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.1.10 23:05

Mispu, díky, zítra zkusíme :palec: Co ti to tam ten muž brble? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
17.1.10 11:33

Jo Mišpu také ti děkuju! Zkusíme, uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.3.11 12:31

Děvčátka, náš malej to má taky tak a k tomu ještě, když ho nesu, tak pořád by chtěl dávat ruce dozadu :( Už mě to několikrát zarazilo…páč je to divné…Je mu osm měsíců, neleze…Taky to vaše dětičky dělaj? On ani tak moc to letadýlko nedělá, spíš ty ruce vzad…co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.3.11 12:36

Klovaso, můžu odpovědět s odstupem, taky jsem tu letadlo řešila… V 9,5 měsících začal sedět, plazit se, lézt a letadlo ho přestalo bavit :lol: Tak je možné, že to bude u vás podobné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
20.3.11 12:38

Ahoj!
No, náš Mates to dělá taky, teď teda už jen občas, protože se naučil tak trochu na kolínka a odrazit se ručičkama. Zatím se tímhle stylem „pohybuje“ jen dozadu, ale určitě zmákne i zařadit jednotku. Sice je o něco mladší než ten Tvůj (1.4. mu bude 7 měsíců), ale je taky náš první a já bych to být Tebou zas až tak neřešila, každej prcek je jinej a nekonec každý mimi všechno zvládne, ať už dřív nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.3.11 12:40
Angua píše:
Klovaso, můžu odpovědět s odstupem, taky jsem tu letadlo řešila… V 9,5 měsících začal sedět, plazit se, lézt a letadlo ho přestalo bavit :lol: Tak je možné, že to bude u vás podobné… :nevim:

No já se modlim…je mu 8 a půl měsíce a neleze, ani se pořádně neplazí…pořád válí sudy…chvilku vydrží sedět sám,ale někdy má tendenci fláknout sebou dozadu…To letadélko udělá jen, že dvakrát zamává rukama a zase se odvalí jinam…A malej taky dával ruce dozadu, když si ho nesla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.3.11 12:42

Ahoj. Letadlo nevadí, já to řešilo s naší doktorkou, která je řekla bych spíš opatrná a radši všechno zbytečně řeší, než by jen mávla rukou. Prý je to normální, děti to dělají před lezením :wink: . Obě naše holky to dělaly, obě chodily (kvůli něčemu jinému) na neurologii/rehabilitaci a konkrétně letadlo problém nebyl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.3.11 12:45
Klovasa píše:
Děvčátka, náš malej to má taky tak a k tomu ještě, když ho nesu, tak pořád by chtěl dávat ruce dozadu :( Už mě to několikrát zarazilo…páč je to divné…Je mu osm měsíců, neleze…Taky to vaše dětičky dělaj? On ani tak moc to letadýlko nedělá, spíš ty ruce vzad…co s tím?

A jak ho neseš? Nedovedu si představit, co myslíš tím, že dává ruce dozadu :oops: . A s tím, že v 8 měsících neleze, si starosti nedělej, řeší se to až po 10.měsíci. Mája začala lézt asi týden před 1.narozeninami, byla jsem z toho už nervozní, hlavně proto, že si dřív začínala stoupat. Důležité je, aby teď lezla co nejdýl, než začne sama chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.3.11 12:46

Mě spíš trápí ty ruce, ho nesu a vypadá jak ukřižovanej…fuj…snažím se mu je dávat dopředu, mě kolem krku,ale pořád by je chtěl vracet…Já doufám, že brzy začne lezt…páč ja sem z toho už hotová…byl už dvakrát chudáček na operaci v nemocnici a mám děs z doktorů ve FN Plzeň…právě proto mám strach,aby to nebylop něco vážného a nemusla jsem chodit s ním na rehabilitace :) Zkouším s ním teď ten cvik z toho videa, tak snad se poštěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.3.11 12:50

No nesu ho, že ho mám jako by na prsou, jednou rukou ho držím pod zadečkem a druhou na zádech a on ty ručičky jako vyvrací ode mě dozadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.3.11 12:52

No ono záleží,jak ho neseš ;) . V klubíčku to nejde? Já třeba Máju nosím tak, že mám svoji rozevřenou ruku na jejím hrudníčku (popř. ještě podpírám druhou rukou mezi nožičkami), nevím, jak se této poloze říká, ale dítě to svádí k tomu, že se spíš jakoby zakulatí. Ono to nošení udělá taky dost, nemusí to být jen problém. A rehabilitace se neboj, tam se nechodí jen když je nějaký vážný problém, my tam chodily s Maruškou jen kvůli tomu nelezení. Za pár dní od první návštěvy začala lézt a po 5 týdnech jsme s cvičením přestaly, protože lezla tak, jak měla a dohnala pár chybiček (povolená záda, slabé nožičky atp). Držím pěstičky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí