Matka nechce umožnit styk otci s roční dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44228
3.8.20 09:40
@pohledzdruhestrany píše:
tou diplomovanou sestrou jsi to zabil :palec: :mrgreen: ne promiň, musíš holt vydržet a budovat vztah, čas hraje pro tebe

Nevěřím mu, ani za mák. Soudy mají určité postupy, jak tyto případy řešit a ten vztah s otcem je na jednom z prvních míst. Věřím, že tam byl důvod, že rozhodl jak rozhodl. Soudce se je určitě snažil směřovat k nějaké dohodě.

Napadá mě, že pokud nežije v místě bydliště matky a dítěte, tak soud zatím uprednostnil styk i s matkou. Ale toto se nerozhoduje podle toho, jak se soudce vyspí nebo čemu je naladěn. Podle mě prostě nemá podmínky být s tak malou dcerou sám. A tahat ji někde po hernickach v pořádku není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
3.8.20 09:55
@Jana206 píše:
Mohla bys přestat kolem sebe chrlit ty jedovate sliny?!
A to se netýká jenom TÉHLE diskuse! Ve všech šířích kolem sebe hnus!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
3.8.20 09:56
@Jana206 píše:
Nevěřím mu, ani za mák. Soudy mají určité postupy, jak tyto případy řešit a ten vztah s otcem je na jednom z prvních míst. Věřím, že tam byl důvod, že rozhodl jak rozhodl. Soudce se je určitě snažil směřovat k nějaké dohodě.Napadá mě, že pokud nežije v místě bydliště matky a dítěte, tak soud zatím uprednostnil styk i s matkou. Ale toto se nerozhoduje podle toho, jak se soudce vyspí nebo čemu je naladěn. Podle mě prostě nemá podmínky být s tak malou dcerou sám. A tahat ji někde po hernickach v pořádku není.

ale o tom to není, úplně mě vytáčí tvůj názor, že roční dítě nevydrží půl hodiny nebo třeba 2 hodiny s otcem bez přítomnosti matky…v podstatě stavíš na hlavu veškeré zdejší diskuze, jak chlapi nepomáhají s malými dětmi a ženy nemají ani chvilku pro sebe a nemůžou si jít zacvičit, nakoupit, vydechnout…potom ti chlapi mají právo říct, jo postarám se, ale do prvního zabrečení, buď maximálně ve vedlejším pokoji, protože ti jí v ten okamžik předám, aby chuďátko netrpělo..takhle to má opravdu fungovat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.8.20 09:58
@BeaL píše:
@Jana206 píše:
Mohla bys přestat kolem sebe chrlit ty jedovate sliny?!
A to se netýká jenom TÉHLE diskuse! Ve všech šířích kolem sebe hnus!

Starej se o sebe. Jsem na veřejném fóru a můžu si psát, co uznam za vhodné. Asi si pleteš Nick, za víc jak 10 let, co sem píšu, se mnou neměl nikdo žádný větší konflikt, který by řešil admin a přispívám do uzavřených skupin. Respektuji pravidla diskuze. Tebe za Tvůj příspěvek, který není k věci, hlásím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.20 10:11

Nevím proč bych měl zabít něco diplomovanou sestrou, když jsem studoval tak obor zdravotní bratr nebyl.
Podmínky pro malou… Mám krásný dům se zahradou bazénem a připravený pokojíček pro dceru. Musím dát za pravdu těm kdo píší, že jsem si matku vybral a že jsme to neměli s dítětem vůbec zkoušet, ale na druhé straně člověk udělá někdy něco čemu se pak diví. Ten kdo si myslí, že okresní soud musel rozhodnout podle něčeho co já neuvádím nebo neříkám pravdu…myslím, že by měl někdy zajít na takový soud a sednout si jako veřejnost… Soudkyně na začátku řekla jak rozhodne a můj advokát se musel sám připomenout, že by také mohl něco říct. Bohudík soudy vyšší kde rozhodují jinak. Stačí si přečíst výroky ústavního soudu.
Já jsem souhlasil aby byla dcera svěřena do péči matky a to od začátku.
Nečekal jsem, že tady v téhle diskuzi mě někdo pochválí a nebo, že mi bude říkat, že se chovám jako idiot, ale chtěl jsem znát jen názory lidí, kteří mají také děti.
Myslím si, že mi matka mohla dávat dítě dříve a to třeba tři měsíce po narození aspoň na dvacet minut před dům kde bydlí a postupně přidávat tak abych byl s dcerou častěji a ona si na mě zvykla není nic nemožného. Má snaha byla od začátku a ne na truc matce matce. Chtěl jsem být s malou co nejvíc, dostal jsem tři hodiny a to ještě s dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.8.20 10:12
ale o tom to není, úplně mě vytáčí tvůj názor, že roční dítě nevydrží půl hodiny nebo třeba 2 hodiny s otcem bez přítomnosti matky…v podstatě stavíš na hlavu veškeré zdejší diskuze, jak chlapi nepomáhají s malými dětmi a ženy nemají ani chvilku pro sebe a nemůžou si jít zacvičit, nakoupit, vydechnout…potom ti chlapi mají právo říct, jo postarám se, ale do prvního zabrečení, buď maximálně ve vedlejším pokoji, protože ti jí v ten okamžik předám, aby chuďátko netrpělo..takhle to má opravdu fungovat??

Ale to je Tvůj problém, že Tě to vytáčí :nevim: Myslím si, že separační úzkost je důležité vývojové období, které by nemělo být násilím potlacovano. A je věcí každé rodiny, jak si to řeší. Rozpadem rodiny se naruší tyto vývojové fáze, kterými by dítě ve zdravé rodině prošlo jen tak mimochodem. Třeba tím, že si otec s dítětem v tomto období hraje v obýváku a matka uklízí kuchyň. Až si dite vzpomene, začne plakat, tak ho předá. Ale nelame ho násilím, že teď zrovna musí jít s otcem na procházku. Procházky se plánují, když je dítě v dobré náladě. Třeba.

A ano, myslím si, že zdejší ženské mají na pracující chlapy někdy z mého pohledu nepřiměřené požadavky, co se týče péče o malé dítě. A taky jsem to v průběhu času do podobných diskuzí napsala. Nemám teda čas reagovat úplně na všechny. Ale myslím si, že by měly být primárně respektovany role. To ale zase neznamená, že ženská patří jen k plotně.

A ten, kdo čte, si ty názory musí přebrat. Nikdy nečekám, že se mnou budou souhlasit úplně všichni, ale diskuze je hlavně o tom, že máš reagovat na zakladatele, ne citovat příspěvky ostatních uživatelů, se kterými nesouhlasís a psát jim, že jsou úplně blbí :nevim: Protože většina věcí není černobílá a má víc řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
3.8.20 10:16
@Jana206 píše:
Ale to je Tvůj problém, že Tě to vytáčí :nevim: Myslím si, že separační úzkost je důležité vývojové období, které by nemělo být násilím potlacovano. A je věcí každé rodiny, jak si to řeší. Rozpadem rodiny se naruší tyto vývojové fáze, kterými by dítě ve zdravé rodině prošlo jen tak mimochodem. Třeba tím, že si otec s dítětem v tomto období hraje v obýváku a matka uklízí kuchyň. Až si dite vzpomene, začne plakat, tak ho předá. Ale nelame ho násilím, že teď zrovna musí jít s otcem na procházku. Procházky se plánují, když je dítě v dobré náladě. Třeba.

A ano, myslím si, že zdejší ženské mají na pracující chlapy někdy z mého pohledu nepřiměřené požadavky, co se týče péče o malé dítě. A taky jsem to v průběhu času do podobných diskuzí napsala. Nemám teda čas reagovat úplně na všechny. Ale myslím si, že by měly být primárně respektovany role. To ale zase neznamená, že ženská patří jen k plotně.

A ten, kdo čte, si ty názory musí přebrat. Nikdy nečekám, že se mnou budou souhlasit úplně všichni, ale diskuze je hlavně o tom, že máš reagovat na zakladatele, ne citovat příspěvky ostatních uživatelů, se kterými nesouhlasís a psát jim, že jsou úplně blbí :nevim: Protože většina věcí není černobílá a má víc řešení.

máš na to extrémistickej názor, se kterým nesouhlasím a fakt budu reagovat, na co chci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.8.20 10:21

@LUBOŠ6717 Některé matky mají silnou potřebu být se svými miminy a malého kojence prostě z ruky nebo do kočáru nedají. Toto pouto je přirozené a Tvůj požadavek ho v podstatě narušuje. Jak jsem to dělala nebo nedělala já, není předmětem diskuze, ale stačí si přečíst i tady podobné diskuze. A z okolí to znám, hlavně u prvního dítěte. A považuji to za normální. U všech se to zlepšilo, s narozením dalšího dítěte nebo ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.8.20 10:23
máš na to extrémistickej názor, se kterým nesouhlasím a fakt budu reagovat, na co chci

Tak reaguj slušně a v mezích normy. Nepoužívejte vulgarismy. Nemelu, pouze píšu svůj názor, na který mám právo, stejně jako Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.8.20 10:27

@LUBOŠ6717 Hele, když jsem si přečetla podrobnosti, tak si umím představit, že to je, jak říkáš. Rozhodování soudů si nijak neidealizuju - po tom, co jsem dostz v detailu sledovala jednání o péči o dítě u kamarádky. Vůbec nikdy jsem neřekla, že bys malou neměl dostat. A pokud je to tak, jak říkáš, že se postaráš atd., a pokud se matka snaží cíleně dítě rozhrušovat, tak asi i měl.

(Moje dítě třeba separační úzkost nemělo nikdy: Vždycky sluníčko, úsměv, mami, pápá! Připisuju to tomu, že když má dítě pocit bezpečí a ví, že máma je furt po ruce, tak nemá stres, a nemusí - i když spousta dětí i tak ano - prožívat odloučení od mámy blbě.)

Samozřejmě by byl ideální styk za přítomnosti matky, kde si ale matka bude v klidu číst pro případ kalamity, aby byla po ruce, a vy si budete hrát po svém.

Ale! Vy toho zjevně nejste schopní. A to je ta situace, pro kterou je potřeba zdůraznit, že splnění jakýcholi Tvých potřeb, ani potřeb, o kterých si myslíš, že je má Tvoje dcera, nestojí za to, aby to dítě bylo stresované. Čili pokud to bude pokračovat a žena bude obstruovat a Tvůj opdpor se primítne v jejím zacházení s dcerou, měl by ses připravit na to, že nebudeš tlačit na pilu.

No good luck.

PS: A můžu se zeptat: máš novou partnerku? Ne, že by to omlouvalo ex, aby Ti dělala naschvály, ale bylo by to pochopitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
3.8.20 10:30

Hele, fakt kydas spinu jen na matku. zacni tam.
ach jo. ty, dokonaly, matka hruza.
chce to cas.
Pokud se stale ohanis soudy, nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
3.8.20 11:00
@Jana206 píše:
@LUBOŠ6717 Některé matky mají silnou potřebu být se svými miminy a malého kojence prostě z ruky nebo do kočáru nedají. Toto pouto je přirozené a Tvůj požadavek ho v podstatě narušuje. Jak jsem to dělala nebo nedělala já, není předmětem diskuze, ale stačí si přečíst i tady podobné diskuze. A z okolí to znám, hlavně u prvního dítěte. A považuji to za normální. U všech se to zlepšilo, s narozením dalšího dítěte nebo ve dvou letech.

někteří otcové mají silnou potřebu být se svými miminy… a hlavně nejde o potřebu matky/otce, ale o rozvoj vztahu dítěte s rodiči, tedy i otcem, který je nutný budovat od narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.8.20 11:03
někteří otcové mají silnou potřebu být se svými miminy… a hlavně nejde o potřebu matky/otce, ale o rozvoj vztahu dítěte s rodiči, tedy i otcem, který je nutný budovat od narození

to jistě, ale musí se budovat postupně a s ohledem na stav dítěte a to má přednost i před pocity tatínka!. Prostě si na něho potřebuje malá zvyknout a je pro ni vhodnější si zvykat na neznámou osobu v přítomnosti matky, než kdyby ji šoupli bez dalšího na několik hodin někomu koho nezná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
3.8.20 11:11
@Keyllah píše:
to jistě, ale musí se budovat postupně a s ohledem na stav dítěte a to má přednost i před pocity tatínka!. Prostě si na něho potřebuje malá zvyknout a je pro ni vhodnější si zvykat na neznámou osobu v přítomnosti matky, než kdyby ji šoupli bez dalšího na několik hodin někomu koho nezná…

on nemluví o několika hodinách, stačilo by pro začátek 15 minut a postupně prodlužovat, myslím, že ho primárně štve, že má psychomatku, která nezvládla rozchod, za zadkem každou setinu vteřiny, a která čeká na každý zabrečení, aby mu jí mohla vyrvat a dokázat, že prst na spoušti bude mít jen ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
3.8.20 11:16
@Keyllah píše:
to jistě, ale musí se budovat postupně a s ohledem na stav dítěte a to má přednost i před pocity tatínka!. Prostě si na něho potřebuje malá zvyknout a je pro ni vhodnější si zvykat na neznámou osobu v přítomnosti matky, než kdyby ji šoupli bez dalšího na několik hodin někomu koho nezná…

Tak ale tady by si měla uvědomit hlavně ta matka, že když bude kazit dceři vztah s otcem, se kterým bude trávit dcera ještě 17 let minimálně, škodí své dceři. Měl by být v jejím chování progres k lepšímu, jak se postupně srovná s tím, že už nejsou rodina. Určitě pokud existuje nějaká next, je to pro ni o hodně těžší. Ale styk 1× týdně je žalostně málo na budování vztahu u takového mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí