Matka prodává byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2505
22.6.18 08:52

Týýýjo… To je celkově výživná diskuze.. Vážně si se zakladatelko předvedla jako rozmazlený fracek, který si nárokuje něco, na co nárok nemáš.. I kdyby to v reálu bylo jinak, takhle se prezentuješ..

Můžeš být ráda, že ti rodiče nedali nějaký dluh do vínku, to dnes dělají častěji, než že bys byla ještě v plusu… Buď ráda, že se můžeš postavit na vlastní nohy sama a nebudeš muset být někomu vděčná za to.. My s mužem akorát spoříme dětem spoření. Dostanou 20tis do začátku a hotovo.. Ať taky umí s penězi zacházet, až budou velcí ;) Když se dá dětem všechno hned, moc si toho mnozí neváží.. Takže hezky pomalu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
22.6.18 08:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
22.6.18 08:59
@Hanka1 píše:
Mam to podobne, uz ted se tesime az zacnem s muzem na stara kolena hezky pohodlne cestovat - zadny batuzek jako za mlada a trada do Jizni Ameriky, ale pekne wellness hotely se zakazem harantu :mrgreen: :potlesk: :palec:

Přesně tak! Copak si pak ty děcka můžou něčeho vážit, když jim to dají rodiče? Jen ať si vyšlapou vlastní cestičku. Chcípnout hlady bych je sice nenechal, ale chleba s máslem by jim mělo stačit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.18 09:24

Zakladatelku chápu, však nechce všechny peníze z prodeje a matka porušila slib, co dala otci, to mi přijde dost nefér. Píšete, že otec sliboval něco, co nebylo jeho. Ale to přece není pravda, dělali rekonstrukci, takže určité peníze vyplacené dostat měl a kdyby se při rozvodu soudil, tak by je dostal. Chyba byla, že dohodu nesepsali písemně. Zkusila bych se poradila s otcem. Měla bych vážnou obavu, že matka peníze rozfofruje s přítelem, pak se rozejdou a nakonec nebude mít kam jít. Bohužel podobně to bylo u mé tchýně - po smrti tchána si po několika letech našla přítele a chtěla prodat svůj byt a stěhovat se k příteli. A že z peněz si koupí auto a budou cestovat (oba 65 let a neměli řidičák a když jsme je chtěli někam vzít my, tak nikdy nechtěli, že se jim nechce a radši jsou doma), pak že udělají nová okna a novou koupelnu, atd. (byt byl přítelův), prostě ty prachy by se rozutekly a tchýně by neměla nic. Naše jediné štěstí bylo, že byt byl družstevní a před smrtí tchána se napsal na manžela. A manžel s prodejem nesouhlasil. Tchýně byla naštvaná. No nakonec to dopadlo tak, že její přítel dostal asi za dva roky infarkt a zemřel, tchýně se musela ze dne na den odstěhovat a jak byla ráda, že jí ten její byt zůstal. Prosím anonym nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.18 09:49

Lidi jsou ruzni. Nam deda sporil, kazdy rok nam slavnostne ukazoval,kolik mame nasporeno a jak to v 18 dostaneme. Co myslis, bylo nam 18,20,25,30… prachy vrazil do rekonstrukce baraku,ktery ani neni jeho. A co jako. Mame se soudit? Nebo za nim chodit,at nam to da? Ze to slibil a at navali? I to auto,co jsem mela dostat? :mrgreen: Proc?Sam to sporil, uznal za vhodne nam nic nedat a investovat jinam. Byly to jeho penize. Jako bylo mi lito spis toho pristupu a zbytecneho divadla. Ale jsou to jen prachy. Vsechno zle je k necemu dobre a clovek ma aspon zkusenost a vi,ze sliby=chyby.

• Citovat
  • Upravit
5185
22.6.18 10:05
@Anonymní píše:
No já až budu mít děti tak je z holým zadkem do světa nepustím. Jak to máte zařízené vy je Vaše věc. Hezký večer.

Nejlepší matka je vždy ta, co žádné děti ještě nemá! :mrgreen: Za 25 let až doplatíš hypotéku a tvůj potomek bude natahovat ruku - protože má přece NÁROK - si vzpomeneš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
22.6.18 11:30

Lidsky zakladatelku taky chápu, taky by mě to vnitřně mrzelo, ale měla by se zklidnit a začít používat rozum. Ale je ještě mladá.

V bytě otci nepatřilo absolutně nic, takže si nemůže nic nárokovat. Jedině má-li faktury za rekonstrukci nebo zakoupený nábytek na své jméno. Jinak má smůlu a byl teda hloupý. ještě v této situaci něco slibuje dceři. No nevim nevim.

Brácha to má taky tak. Má barák, do kterého se nastěhovala teď už jeho žena. Kdyby se rozvedli, tak ona nemá žádný nárok na dům. Jen má právě schované faktury za nábytek, protože část se platila z jejích peněz, a taková ta rekonstrukce pevná, jakože podlahy, rozvody, střecha apod. z bráchových, taky má faktury. Oni to tak nedělali, žeby počítali s rozvodem, ale trošku rozumu použili. No nebylo jim už 24, pravda.

Je na matce, jestli Ti něco dá. Ale jestli na ni nastupuješ stejným stylem jako tady a oháníš se otcem, tak nějspíš s ničím nepočítej.

Spíš nechápu tu mamku, že jde k příteli a nenechá si zadní vrátka ve formě pronájmu bytu, tak aby se nestalo, že jim vztah krachne a milá maminka bude na ulici. No ale bude mít dost peněz, koupí si byt novej, menší třeba. Pokud by teď dala peníze dceři, kdoví jak by to dopadlo.

A já teda míním malinko, aspoň co to půjde, dceru zabezpečit, byť jen formou víkendové chalupy. užiju si ji teda sama, dokud budu živa, tak víkendy a dovolený, možná kousek na důchod, no a pak připadne dceři, s tím počítám, a dělám to i cíleně. Ale dělám to, že chci, né že si dcera něco diktuje apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.18 12:21
@Anik píše:
Lidsky zakladatelku taky chápu, taky by mě to vnitřně mrzelo, ale měla by se zklidnit a začít používat rozum. Ale je ještě mladá.

V bytě otci nepatřilo absolutně nic, takže si nemůže nic nárokovat.Jedině má-li faktury za rekonstrukci nebo zakoupený nábytek na své jméno.Jinak má smůlu a byl teda hloupý. ještě v této situaci něco slibuje dceři. No nevim nevim.

Brácha to má taky tak. Má barák, do kterého se nastěhovala teď už jeho žena. Kdyby se rozvedli, tak ona nemá žádný nárok na dům. Jen má právě schované faktury za nábytek, protože část se platila z jejích peněz, a taková ta rekonstrukce pevná, jakože podlahy, rozvody, střecha apod. z bráchových, taky má faktury. Oni to tak nedělali, žeby počítali s rozvodem, ale trošku rozumu použili. No nebylo jim už 24, pravda.

Je na matce, jestli Ti něco dá. Ale jestli na ni nastupuješ stejným stylem jako tady a oháníš se otcem, tak nějspíš s ničím nepočítej.

Spíš nechápu tu mamku, že jde k příteli a nenechá si zadní vrátka ve formě pronájmu bytu, tak aby se nestalo, že jim vztah krachne a milá maminka bude na ulici. No ale bude mít dost peněz, koupí si byt novej, menší třeba. Pokud by teď dala peníze dceři, kdoví jak by to dopadlo.

A já teda míním malinko, aspoň co to půjde, dceru zabezpečit, byť jen formou víkendové chalupy. užiju si ji teda sama, dokud budu živa, tak víkendy a dovolený, možná kousek na důchod, no a pak připadne dceři, s tím počítám, a dělám to i cíleně. Ale dělám to, že chci, né že si dcera něco diktuje apod.

Tam je ale ještě otázkou, zda se to kupovalo ze SJM nebo výhradně z jeho peněz, což za manželství asi spíš nebylo. Navíc, pokud kupovali před 10 lety sedačku za 20tis., neznamená to, že on má teď nárok na vyplacení 10 tis. Stejně tak u rekonstrukce se nebere její celková cena, ale míra zhodnocení bytu, což bývá nižší. Navíc, pokud ta rekonstrukce proběhla před x lety, je otázkou jak by se to ohodnotilo k dnešnímu datu. Hádám, že tam navíc tatínek i nějaké ty roky bydlel a zrekonstruovaný byt užíval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.6.18 12:44
@Anonymní píše:
Vím že to není povinnost, ale když otec si nic nevzal? A není to normální že se něco dává?

Neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.6.18 14:33
@krajta píše:
Tobě je 27? Přijde mi jako by ty bylo pět roků. Ve dvaceti sedmi se necháš živit mamkou? Není ty to blbé? :poblion:

Je jí 24 :D ale i tak rozumově tak na 13 letech - možná ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
22.6.18 14:48

tak hlavně máslo na hlavě má tvoje matka,když se zbaví bytu a jde bydlet k příteli,ta si jím musí být teda jistá,aby ještě jednou nepotřebovala ona tebe .No a potom bych si vzpomněla na to jak ona myslela na mě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
22.6.18 14:53

@elle21 proc? Bude mit dost penez, pokud je nenacpe chtive dcerence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
22.6.18 14:57
@inkakřivák píše:
@elle21 proc? Bude mit dost penez, pokud je nenacpe chtive dcerence

no to bude pro sebe a svého přítele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
22.6.18 15:16
@elle21 píše:
tak hlavně máslo na hlavě má tvoje matka,když se zbaví bytu a jde bydlet k příteli,ta si jím musí být teda jistá,aby ještě jednou nepotřebovala ona tebe .No a potom bych si vzpomněla na to jak ona myslela na mě ;)

proč hned máslo na hlavě? To si člověk nemůže prodat něco, co je jeho, a klidně to roztočit v kasínu? objet svět? on ten problém bude spíš v tom, že by to nedejbože mohla utratit s přítelem a ne s dcerou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
22.6.18 15:28
@elle21 píše:
no to bude pro sebe a svého přítele :mrgreen:

No mě napadlo něco podobného. :palec: Prodat si vlastní střechu nad hlavou a nastěhovat se k příteli není šťastné řešení. Peníze se rozkutálí a jednou může mít přítel chuť na mladší nebo prostě jinou. Radši jistých 10.000,– měsíčně z nájmu a mít jistotu, že se mám kam vrátit. Třeba aspoň koupit garsonku. Ale tak není to předmětem této diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová