Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pokud nejsi vlastní bytu , nebo jeho části tak nemáš právo na žádné peníze
V katastru je jako majitel pouze matka? Nebo 50% ma stale otec?
Pokud neumre po prodeji, tak ne. Je to jeji byt ma pravo s penezi nakladat jak chce.
Pokud je vlastnik pouze matka, pak mas bohuzel smulu, pravne narok nemas.
Samozřejmě majitel nejsem, ale tím že se s otcem dohodli tak si myslím že bych na nějaké peníze nárok mít měla a příjde mi tedy normální, aspoň z mého okolí že pokud rodič prodává nemovitost tak alespoň něco málo dá svému dítěti?
@Anonymní píše:
Samozřejmě majitel nejsem, ale tím že se s otcem dohodli tak si myslím že bych na nějaké peníze nárok mít měla a příjde mi tedy normální, aspoň z mého okolí že pokud rodič prodává nemovitost tak alespoň něco málo dá svému dítěti?
Znovu, pravni narok nemas. Je to pouze na dohode mezi tebou a matkou.
@Anonymní píše:
prosím anonym
naši prodávají byt, po dědovi a představ si že ani jako jejich dítě nic nedostanu , ona to není povinnost
Já pokud bych byla v její situaci tak něco dítěti (ještě ke všemu na studium) rozhodně dám. Jak to máte vy ostatní?
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Já pokud bych byla v její situaci tak něco dítěti (ještě ke všemu na studium) rozhodně dám. Jak to máte vy ostatní?
Ja od rodicu nic nechci.
Zdravím, mám dotaz s kterým si nevím rady. Matka v listopadu prodá byt svým známým, který měla dohromady s mým otcem než se rozvedli (otec se nenechal vyplatit ani si nic nevzal, jen chtěl ať byt zdědím)
Moje otázka zní, mám já (24 let) právo na nějaké peníze z prodeje?
Upřesňuji že byt prodává za 2.7 milionů a nevypadá to, že by mi něco z toho chtěla dát. Peníze by se mi hodili na další studium, které si po celou dobu platím ze svého.
Děkuji všem za odpovědi.