Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Samozřejmě majitel nejsem, ale tím že se s otcem dohodli tak si myslím že bych na nějaké peníze nárok mít měla a příjde mi tedy normální, aspoň z mého okolí že pokud rodič prodává nemovitost tak alespoň něco málo dá svému dítěti?
pokud se dohodli a je to zaneseno v nějakém dokumentu ověřeném notářem nebo v záznamu ze soudu o vyrovnání majetku, tak bych zašla za právníkem a zkusila to rozporovat. Pokud existuje pouze ústní dohoda bez svědků, máš bohužel smůlu.Možná má matka nějakou morální povinnost vůči nezaopatřenému dítěti, ale to je tak vše. ještě bys mohla vymáhat na rodičích alimenty, pokud se živíš sama a nežiješ s nimi.
Mam mame deti, ale majetek budujeme proto, aby se nase deti mely v budoucnu dobre. Takze ja bych samozrejme cast dala. Ale to je Ti na nic. Jen, ze se ptas, co by delali ostatni.
@Anonymní píše:
Vím že to není povinnost, ale když otec si nic nevzal? A není to normální že se něco dává?
To je jedno, jestli si otec něco vzal nebo nevzal. A je normální, ve smyslu běžné, že rodiče svému dítěti přispějí na studium. To ale předpokládám dělají i tak, ne? Pokud k tobě ještě mají vyživovací povinnost.
Na to se nikdo neptal. Ptala jsem se na to pokuď by jste byli v její situaci jestli by jste něco dali? Já ano
@Anonymní píše:
Vím že to není povinnost, ale když otec si nic nevzal? A není to normální že se něco dává?
Nedávají, pracuji i studuji a živím se sama, proto by mi ty peníze hodně pomohli.
@Anonymní píše:
Na to se nikdo neptal. Ptala jsem se na to pokuď by jste byli v její situaci jestli by jste něco dali? Já ano
pokud bych byt prodávala, abych si koupila jiný, tak bych dítěti něco dala pouze za předpokladu, že mi nějaké peníze zbydou. Primárně bych ale řešila sebe a své zajištění. Počítám, že matka pod mostem bydlet nebude…
A to já sem lakomá.detem bych nic nedala.at si pockaji az budu čuchat kytky odspodu.
Já bych svému dítěti část dala,ale povinnost to není.Dohodou mezi otcem a matkou proběhla jak?To mu prostě stačilo jen její slovo nebo k tomu má nějakej papír?
@Anonymní píše:
pomohla bych slušnému a hodnému a pracovitému dítěti. Ale né frackovi co si něco vynucuje a vyvztékává ![]()
@Anonymní píše:
Samozřejmě majitel nejsem, ale tím že se s otcem dohodli tak si myslím že bych na nějaké peníze nárok mít měla a příjde mi tedy normální, aspoň z mého okolí že pokud rodič prodává nemovitost tak alespoň něco málo dá svému dítěti?
tak většinou je normální že se rodiče o své studující dítě celkově postarají, ne že si dítě platí vše samo, ale jste obě asi stejné co
Jde ke svému přítelovi, takže peněz ji zbyde mnoho. Zatím ale jen poslouchám co si koupí za kraviny a kam pojede na dovolenou.