Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Příjde mi, že někdo to tady naprosto nepochopil a zbytečně odpovídá útočně. Matka otcovi slíbila že byt bude jednou celý můj za to že si nic při rozvodu nevezme a nebude mu muset dát peníze. Teď byt prodává a chystá se bydlet u svého přítele. Nejsem rozhodně žádný rozmazlený drzý fracek, jen mě zajímalo jak by jste reagovali vy nebo jaké mám práva. Opravdu nechápu u některých nesmyslné útočení když nevidíte do situace na 100%, a některých dětí co tady píšou jejich matky že jim nic nedají tak je mi jich upřímně líto, já myslela že lidé si pořizují nemovitosti a vydělávají aby děti do budoucna zajistili, někteří sobci tady očividně neA děkuji za normální odpovědi, i když jde i odpovědi že na nic z právního hlediska nemám nárok. Každého slušného a neútočného názoru si vážím.
Já jsem si pořídila nemovitost, abych zabezpečila sebe, do dětí za jejich život nainvestuji dost. Pokud nebudou nemocní, budou se o sebe starat samy, jako každý dospělý člověk. A když se já jako rodič dostatečně zabezpečím, nebudou se pak o mě muset moje děti starat, až budu v důchodu (to je totiž jejich povinnost, víš).
Pochopily jsme to všichni, jenom ty nechápeš, že žádný nárok na ty peníze nemáš. Přestaň se chovat jako rozmazlený fracek.
@Anonymní píše:
Příjde mi, že někdo to tady naprosto nepochopil a zbytečně odpovídá útočně. Matka otcovi slíbila že byt bude jednou celý můj za to že si nic při rozvodu nevezme a nebude mu muset dát peníze. Teď byt prodává a chystá se bydlet u svého přítele. Nejsem rozhodně žádný rozmazlený drzý fracek, jen mě zajímalo jak by jste reagovali vy nebo jaké mám práva. Opravdu nechápu u některých nesmyslné útočení když nevidíte do situace na 100%, a některých dětí co tady píšou jejich matky že jim nic nedají tak je mi jich upřímně líto, já myslela že lidé si pořizují nemovitosti a vydělávají aby děti do budoucna zajistili, někteří sobci tady očividně neA děkuji za normální odpovědi, i když jde i odpovědi že na nic z právního hlediska nemám nárok. Každého slušného a neútočného názoru si vážím.
Tak jsem v háji. To jsem nevěděla a spousta z vás asi taky ne. A ostatní jsou sobci. A už je pozdě, už nic nezajistím.
Já myslela, že stačí, když dám dětem vzdělání a oni se pak už postarají sami.
Nic srdervoucího nevidím
A to bohužel nevím, ale myslím že je pouze na matku, koupili jí ho prarodiče, když jsem se narodila.
Takze mama na tebe cely zivot sr.la a ty si myslis, ze se ted zmeni?
![]()
Naivko.
Hele, zeptej se taty, jak to maji osetrene. Jestli maji smlouvu, pak dostanes co je ve smlouve. Pokud smlouva neni, byt je jeji, tak s penezma muze delat co chce! A fakt nepocitej s tim, ze takovahle „matka“ ti neco da.
Az mamka zemre, tak dedit budes. Kdyz te teda nevydedi
ale zda bude co, to tezko rict.
Tak jedna chyba panebože proč řešíte takový kraviny
Ulevilo se Vám když jste někoho na internetu pokárala za gramatiku?
Píšeš, že je ti 24, tak bys měla mít trochu rozum. Je to matky byt. S otcem do něj investovala ona. Pokud se vyrovnali, je to v pořádku a celý byt je její. Právní nárok nemáš vůbec na nic, jestliže matka před prodejem bytu nebo těsně po něm nezemře a nebudeš tím pádem dědit ze zákona. Nevím, jak to je, ale asi ani ona zadarmo k bytu nepřišla a tak nějak nevidím důvod, proč by si s ním teď neměla dělat, co chce…Já mám děti tři…ale asi by se mne dost dotklo, kdyby kterékoli z dětí přišlo s tím, že si se svým majetkem nemůžu dělat co uznám za vhodné, protože ono chce…když chce, tak ať se snaží a stará se…Natáhnout ruku umí každý. Své děti miluji, určitě se budu snažit je v rámci svých možností i nějak zabezpečit…ale určitě nebudu mít na to, abych všem třem pořídila bydlení…spíše je od malinka povedu k tomu, že starat se musí hlavně oni sami pro sebe a pokud po mne něco zbyde, tak ať se to rozdělí. Jestli matka chce byt prodat a něco si také ještě užít, nevidím na tom vcelku nic špatného. Ve 24 letech máš ještě dost času začít si sama šetřit na své vlastní bydlení. Jsou i takoví, kteří od rodičů nedostali ani korunu a nebo jejichž rodiče /i spořádáným dětem/ obdarovávali nespravedlivě - jednomu všechno, druhému nic…Takže pokud máš s matkou dobré vztahy a chceš je tak mít i nadále, určitě nemá smysl řešit, co si se svým majetkem ona udělá.
Zakladatelko zkus se matky normalne zeptat. Jinak odpovedi v teto diskuzi jsou ![]()
Tady aby se clovek bal dat dotaz ![]()
@Anonymní píše:
Nic srdervoucího nevidímA to bohužel nevím, ale myslím že je pouze na matku, koupili jí ho prarodiče, když jsem se narodila.
A proč se do toho katastru nekoukneš?
no tak vzdělání fakt nestačí, dnes má titul kde kdo a pracuje za kasou za 12 tis ![]()
Děkuji konečně za normální odpověď! Taky docela koukám..hned jsem rozmazlený nepracující fracek ![]()
@Anonymní píše:
Já pokud bych byla v její situaci tak něco dítěti (ještě ke všemu na studium) rozhodně dám. Jak to máte vy ostatní?
Ale ty preci nevis, jestli ti neco da nebo ne. Proc ji krive obvinujes a pomlouvas?
@Anonymní píše:
Tak jedna chyba panebože proč řešíte takový kravinyUlevilo se Vám když jste někoho na internetu pokárala za gramatiku?
Tak pokud byt dostala darem, tak je jen jeji a otce vubec nemusela pri rozvodu vyplacet. Nebyl soucasti sjm. Takze otec to mohl rikat,aby vypadal v tvych ocich lip. Variant je hodne. A ja jsem poridila byt proto,aby mely deti kde vyrustat a ne, co zdedit.
@Paola21
Jestli ho koupili rodiče matky, tak tam otci asi nepatřila ani klika u dveří. Takže on jí vlastně sliboval něco, co neměl.
Už asi po 3×…matka otcovi slíbila že byt bude jednou můj, ted ho prodává a stěhuje se k přítelovi..a zadarmo byt měla - dostala ho od prarodičů
češtinu asi nestuduješ
Ne každý má rodiče co mu něco daji. Rychle na to zapomen a snaž se dal, takový je život