Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty jo. Ja si planuju,jak az pujdu do duchodu byt prodam a penize si uziju,mozna si poridim chajdu v Asii nebo I budu cestovat,pripadne si budu platit spoustu leku(jeden nikdy nevi). Ale teda ted jsem se zarazila, ze si budou moje deti neco narokovat.
30let splaceni hypo,pak konecne uleva a ja to budu rozdavat? To teda ne. Detem davam,co se da ted. Investuju nemalo do jejich krouzku a aktivit,ktere jednou muzou zuzitkovat,aby se mely dobre. A to I za cenu upirani sobe a ony pak jeste budou chtit podil? Ze na to maji pravo? No potes koste.
![]()
Neni ti to treba blbe? Taky by se mi hodily prachy, ale brat je mame,kdyz vim, ze jsem ji stala uz tak dost. To ani nahodou.
@Anonymní píše:
Já byla vždy slušná a nikdy jsem nebyla ,,průšvihář'. Na brigády chodím od 15 let a teď si normálně vydělávám v slušné firmě a živím se sama, jen si myslí že na něco právo mám, když nebudu mít poté žádné dědictví když jde bydlet k přítelovi. Jinak opravdu nevím na co tím narážíte? Ještě dost neslušně. Hezký den.
Najdi si ten byt na katastru nemovitostí a zjisti si, na koho je vlastně psaný. POkud byl někdy na oba tvoje rodiče a otec nic nepřevedl, tak je na tvoje oba rodiče dodnes. To by se pak dalo ještě něco dělat. Jestli tam otec nikdy podíl neměl a byt je opravdu matky, která ho teď prodá a nebude ti nic chtít dát, tak prostě nic nedostaneš. A nemáš právo na nic. A neurážej se, když ti někdo odpoví tak, jak se ti nelíbí. Na dědictví taky nemáš žádné právo. Rodiče si se svým majetkem mohou dělat co chtějí. A když po nich nic nezbude až zemřou, nedostaneš nic. Právo neprávo. Já bych dětem nějaké peníze určitě dala. Ale určitě ne tomu dítěti, které na mě nastoupí s tím, že je chce. ![]()
a já bych ti je dala a všechny a zadav se a počítej s tím že se o mě budeš v důchodu starat ![]()
@zrnko píše:
Ty jo. Ja si planuju,jak az pujdu do duchodu byt prodam a penize si uziju,mozna si poridim chajdu v Asii nebo I budu cestovat,pripadne si budu platit spoustu leku(jeden nikdy nevi). Ale teda ted jsem se zarazila, ze si budou moje deti neco narokovat.30let splaceni hypo,pak konecne uleva a ja to budu rozdavat? To teda ne. Detem davam,co se da ted. Investuju nemalo do jejich krouzku a aktivit,ktere jednou muzou zuzitkovat,aby se mely dobre. A to I za cenu upirani sobe a ony pak jeste budou chtit podil? Ze na to maji pravo? No potes koste.
Neni ti to treba blbe? Taky by se mi hodily prachy, ale brat je mame,kdyz vim, ze jsem ji stala uz tak dost. To ani nahodou.
vy víte snad kolik jsem jí stála? celý nezletilý život mě živil jen otec
Dětem jsem zaplatila vzdělání a na zbytek si budou muset počkat
Teda jestli něco zbyde ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, mám dotaz s kterým si nevím rady. Matka v listopadu prodá byt svým známým, který měla dohromady s mým otcem než se rozvedli (otec se nenechal vyplatit ani si nic nevzal, jen chtěl ať byt zdědím)
Moje otázka zní, mám já (24 let) právo na nějaké peníze z prodeje?
Upřesňuji že byt prodává za 2.7 milionů a nevypadá to, že by mi něco z toho chtěla dát. Peníze by se mi hodili na další studium, které si po celou dobu platím ze svého.
Děkuji všem za odpovědi.
A po dobu řádného studia ti mají rodiče platit výživné. Platí ti ho?
@Anonymní píše:
Nechceš místo těch srdcervoucích příspěvků o tom, jak chceš peníze, odepsat na to, čí je ten byt dle katastru?
@Anonymní píše:
Máš nárok na výživné od ní, pokud studuješ. Ale na peníze z prodeje bytu prostě ne, s tím se smiř.
@Anonymní píše:
Otec na tebe nedostával alimenty? Když se o tebe nestarala, proč za ní chodíš?
Příjde mi, že někdo to tady naprosto nepochopil a zbytečně odpovídá útočně. Matka otcovi slíbila že byt bude jednou celý můj za to že si nic při rozvodu nevezme a nebude mu muset dát peníze. Teď byt prodává a chystá se bydlet u svého přítele. Nejsem rozhodně žádný rozmazlený drzý fracek, jen mě zajímalo jak by jste reagovali vy nebo jaké mám práva. Opravdu nechápu u některých nesmyslné útočení když nevidíte do situace na 100%, a některých dětí co tady píšou jejich matky že jim nic nedají tak je mi jich upřímně líto, já myslela že lidé si pořizují nemovitosti a vydělávají aby děti do budoucna zajistili, někteří sobci tady očividně ne
A děkuji za normální odpovědi, i když jde i odpovědi že na nic z právního hlediska nemám nárok. Každého slušného a neútočného názoru si vážím.
Bydlela jsem u matky, ona dostávala alimenty od otce ale stejně mi vše otec platil mimo alimenty (ano i jídlo) tedy jediné co platila byla vlastně energie a voda kterou jsem doma spotřebovala
@Kobliha51 píše:
Otec na tebe nedostával alimenty? Když se o tebe nestarala, proč za ní chodíš?
Protoze bude mit hromadu kacek?
Chodím za ní celou dobu, jelikož je to moje máma. Příjde Vám normální takhle Vaše odpověď?