Matka prodává byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
21.6.18 19:03
@Anonymní píše:
Nedávají, pracuji i studuji a živím se sama, proto by mi ty peníze hodně pomohli.

Tak peníze by asi pomohli kde komu no, tak záleží, jak je na tom finančně matka a jaký
máme vztah. Buď ti něco dá nebo ne. Nebrala bych jako samozřejmost, že peníze budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.18 19:06

Já byla vždy slušná a nikdy jsem nebyla ,,průšvihář'. Na brigády chodím od 15 let a teď si normálně vydělávám v slušné firmě a živím se sama, jen si myslí že na něco právo mám, když nebudu mít poté žádné dědictví když jde bydlet k přítelovi. Jinak opravdu nevím na co tím narážíte? Ještě dost neslušně. Hezký den.

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
21.6.18 19:07
@Anonymní píše:
Já byla vždy slušná a nikdy jsem nebyla ,,průšvihář'. Na brigády chodím od 15 let a teď si normálně vydělávám v slušné firmě a živím se sama, jen si myslí že na něco právo mám, když nebudu mít poté žádné dědictví když jde bydlet k přítelovi. Jinak opravdu nevím na co tím narážíte? Ještě dost neslušně. Hezký den.

naráží se na to, že si nárokuješ něco, na co nárok nemáš a ještě se vztekáš… ty jsi dcera k pohledání fakt, normální dcera by byla ráda že si máma peníze užije a zajede si na dovču

• Citovat
  • Upravit
16302

Kontaktovala bych otce a upozornila ho na matčin úmysl. Pokud mají mezi sebou nějaké dohody, ať si je řeší mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Anonymní píše:
Vím že to není povinnost, ale když otec si nic nevzal? A není to normální že se něco dává?

Ne, není. A já bych si nic nevzala, ať si rodiče peníze užijí, mají na to nárok :nevim: navíc musí myslet na svoje zabezpečení ve stáří. Ty jsi dospělá, máš ruce, nohy i hlavu, proč by ti měla něco dávat? Jestli může někdo kafrat, tak otec, ale ten si to neměl zařídit takhle blbě, když mu šlo o to, abys být dostala ty, měl na tebe převést podíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
@Anonymní píše:
Jde ke svému přítelovi, takže peněz ji zbyde mnoho.Zatím ale jen poslouchám co si koupí za kraviny a kam pojede na dovolenou.

Však to budou její peníze, kdyby si chtěla za ně vyrazit na Bahamy, tak jí nic nemůžeš vyčítat. Chápu, že by se ti lépe poslouchalo, kdyby ti řekla:„Tak dcerunko, tady máš několik set tisíc na studium.“ Ale přijde mi, že hodně chceš a když ty peníze nedostaneš, tak jí to ještě vyčteš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
21.6.18 19:08
@karkarka píše:
A to já sem lakomá.detem bych nic nedala.at si pockaji az budu čuchat kytky odspodu.
:roll: :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.6.18 19:08
@Anonymní píše:
Samozřejmě majitel nejsem, ale tím že se s otcem dohodli tak si myslím že bych na nějaké peníze nárok mít měla a příjde mi tedy normální, aspoň z mého okolí že pokud rodič prodává nemovitost tak alespoň něco málo dá svému dítěti?

Jestli otec chtěl, abys něco dostala, měl to ošetřit smluvně. Takhle máš smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.6.18 19:09
@Anonymní píše:
Já byla vždy slušná a nikdy jsem nebyla ,,průšvihář'. Na brigády chodím od 15 let a teď si normálně vydělávám v slušné firmě a živím se sama,jen si myslí že na něco právo mám, když nebudu mít poté žádné dědictví když jde bydlet k přítelovi. Jinak opravdu nevím na co tím narážíte? Ještě dost neslušně. Hezký den.

Nemáš, pokud to nemáš hozené na papír a podepsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.6.18 19:12
@Anonymní píše:
Já byla vždy slušná a nikdy jsem nebyla ,,průšvihář'. Na brigády chodím od 15 let a teď si normálně vydělávám v slušné firmě a živím se sama, jen si myslí že na něco právo mám, když nebudu mít poté žádné dědictví když jde bydlet k přítelovi. Jinak opravdu nevím na co tím narážíte? Ještě dost neslušně. Hezký den.

No ty kokos 8o matka je s bídou senior a ty už máš spočítaný dědictví. Ty seš teda dáreček. Ne, právně nárok nemáš vůbec na nic a koukám že dobře že tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
21.6.18 19:13
@Anonymní píše:
Samozřejmě majitel nejsem, ale tím že se s otcem dohodli tak si myslím že bych na nějaké peníze nárok mít měla a příjde mi tedy normální, aspoň z mého okolí že pokud rodič prodává nemovitost tak alespoň něco málo dá svému dítěti?

No a majitel bytu je jen matka, nebo půlka je pořád psaná na otce? Pokud je jen její tak máš smůlu a může si ho prodat a nic ti dávat nemusí. Jak jsi přišla na to že je normální že rodič dá dítěti nějaké peníze pokud prodá nemovitost? Tohle záleží jen na ní, když dá tak dá když ne tak ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.6.18 19:14
@terien píše:
No ty kokos 8o matka je s bídou senior a ty už máš spočítaný dědictví. Ty seš teda dáreček. Ne, právně nárok nemáš vůbec na nic a koukám že dobře že tak.

Asi tak, to je fakt síla, jak se některé děti „povedou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
21.6.18 19:14

U nás v rodině se nemovitost prodávala 2× a nikdy jsme nic nedostali a nepřijde mi to divné. Dětem jako jsi ty, by se asi stejně nikdo nezavdecil. Kdyby ti máma dala 150.000 z 2,7 M, založila bys diskuzi, že ti dala málo? Já myslím, že určitě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
21.6.18 19:15

Já bych dle situace nejspíš spořádanému dítěti něco dala, ale teda sakra by mi vadilo, pokud by to to dítě považovalo za automatické, že je to přece normální a má na to právo. Nemá. Je to čistě na dobré vůli rodičů a nepřišlo by mi nic divného na tom, kdyby rodiče prodali dům a peníze si v důchodu užili (pokud by měli i poté vyřešené bydlení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
21.6.18 19:18

Promiň, ale otec byl evidentně hloupý, když přistoupil na nějakou písemnou dohodu. Pokud to není někde na papíře a nejsi majitel bytu, nemáš právo vůbec na nic, bohužel. Jestli Ti matka něco dá, bude to její dobrovolná vůle, ale vůbec nemusí… Tvůj otec měl chtít vyplatit a peníze Ti dát, nebo na sebe nechat přepsat polovinu a tu pak přepsat na Tebe… Žije ještě? Angažuje se nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová