Matka prodává byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32143
10.7.18 15:08

@destik žádná vyživovací povinnost do 26 let neexistuje, vyživovací povinnost je do doby, dokud není dítě schopné se živit samo, omezené věkem to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
10.7.18 15:55

Zadejte si to do googlu a zjistíte, že hranice je 26 let.
 https://www.adikia.cz/…st-k-detem-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32143
10.7.18 15:59

@destik no zadala jsem si to do googlu https://www.nasepenize.cz/…odicu-267714

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
10.7.18 16:02

Pak tedy u soudu o výživné kecaly. Nechme to být. Asi nezáleží, kde je pravda. Asi je důležitější, aby si o pomoc kvůli škole u mamky řekla a normálně si s ní promluvila, pokud ty peníze skutečně potřebuje. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106373
10.7.18 16:04
@Sojkka píše:
@gothmog No promiň, ale péče o rodiče snad nezávisí na tom, zda rodiče dali svým dětem či vnoučatum dostatečně velký majetek nebo si nedej bože na staří užili to, na co nezbýval dříve čas. Žasnu nad tím, jak tu pro mnohé je jaksi samozřejmostí, že o své rodiče se na stáří budou starat jenom ve chvíli, kdy z nich budou něco mít. Hnus tohle.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32143
10.7.18 16:05

@destik Když budeš mít dítě, které je třeba v invalidním důchodu, tak je možné, že mu budeš přispívat do konce života, je to prostě individuální. A mám za to, že zakladatelka už ví, že jí matka nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
10.7.18 16:09

A co navrhuješ, pokud tedy řekla, že nedá. Já soud platila, jenom blbé sepsání odpovědi právníka stojí 1000 korun. Tudíž na to řešení není, pokud její mamka nechce sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
10.7.18 16:10

Mimo to, psala, že to ví, ale pravdou nejspíš bude, že se jí nikdy ani nezkusila zeptat. Nebo ano zakladatelko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32143
10.7.18 16:12

@destik No nenavrhuju nic, co si pamatuju že psala, tak se o ní matka nikdy moc nestarala. Otec si nic sepsat nenechal, věřil jí, takže smůla, nárok nemá na nic, soudit se nemá o co. Chápu, že by se jí peníze hodily, aby mohla studovat, ale matka jí nic dát nechce, takže se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.18 15:30
@gothmog píše:
Pokud se týká majetku o který dotyčný zasloužil vlastními silami tak morálně asi ok, že si to třeba na stáří rozfofruje. Když ale rozfofruje dědictví/dar po prarodičích aniž by se třeba částečně rozdělil s vlastními dětmi (ke kterým třeba prarodiče měli dobrý vztah) tak je to minimálně sobecké. Nj, kupodivu v „normalních“ rodinách to problém obvykle není. V sockoidních polorozpadlých rodinách, kde každý myslí jen na sebe,a jak si užít s novým nabíječem/nabíječkou, kam jet na luxusní dovolenou nebo jaký fajnový hadry koupit se to děje.

Já s tebou teda souhlasím. Spoříš peníze, kousek přihodíš a předáš dál a čekáš totéž od svých dětí. Oni by též měli předat dál, tak jak dostali, nebo ideálně ještě kousíček přidat. Rodina je dlouhodobý projekt a nemělo by nám být jedno, jak žijí naše děti, děti jejich dětí i když už se jich třeba nedožijem. Nemělo by nám být samozřejmě jedno ani jak žili předci, měli bychom uctívat jejich památku a o naše prarodiče a rodiče se postarat. To platí ve financích, i v nehmotných statcích. Též platíme s mužem druhý byt i když bychom nemuseli, ale když můžeme, jde to, tak ho platíme, aby byl náš a aby se o něj mohly podělit naše děti.

Já ti rozumím a sdílím tvůj názor. Pokud rodiče nic nemají, přesto že žili řádným životem, ale vinou osudu na rozdávání nemají, je to přece jiné, než když mají a mají to od svých předků. Osobně se mi hnusí přístup, že třeba několik generací shromažďovalo majetek a pak se z toho jedné osobě zatočí hlava a během pár let vše rozhází.Toto chování je dokonce v právním řádu, jako akceptovatelný důvod k vydědění vlastního dítěte.
pokud je předpoklad, že dítě bude takto s majetkem nakládat, má rodič právo ho vydědit a majetek automaticky přejde na vnoučata. Předpoklad, že někdo nehodlá přenechat nic ze zděděného majetku dalším generacím může být mimo jiné vyjádřen i tím, že rodič dokáže, že zastává názor, že peníze budou jeho a bude je moci utratit, že děti vychoval a to stačí. Notář a případný soud to bude akceptovat jako vážný důvod k vydědění vlastního dítěte. Stejně jako by akceptoval třeba to, že dítě porušovalo dobré mravy (páchalo trestnou činnost), nebo nereagovalo na opakované výzvy rodiče a nejevilo zájem o sebemenší kontakt.
Jsou tu i práva prarodičů, kteří by třeba nesouhlasili s tím, že vnučka nedostane nic. Pokud rodiče nemají závěť je byt skutečně matky a právo jí nepotrestá. Ale nemůžu souhlasit s tím, že se má jakýkoliv člověk zabývat jen sám sebou. Pokud mám rodiče, prarodiče, děti, vnoučata, sourozence, partnera, manžela tak se nemůžu zabývat jen sama sebou. Ani morálně, citově, ani finančně, nijak. Pokud bych byla sama, bez rodičů, bez dětí, bez muže, tak pak si můžu peníze rozmrhat, ale i to je v podstatě otázka. Na kolik je morální mrhat penězi, rozhazovat, když někde hladoví cizí děti a já se nepodělím ani malým množstvím z toho co mám. Není jejich hlad a smrt trochu i má odpovědnost? Pokud nemám své lidi, jak můžu klidně spát a užívat si život s vědomím, že jsem ani symbolickou částkou nepřispěla na dobro někoho jiného? Na očkovací látku pro miminko v Africe, na záchranu před smrtí hladem alespoň jednoho dítěte.

Pokud ale mám své děti a rodiče, prarodiče starám se, dle svých možností. Já nevím, co bude v další generaci, nevím, co bude za pět generací, abych mohla všecko jen tak utratit. Třeba to bude jednou potřeba…stejně tak nemůžu jen ve volném čase sedět s kamarádkami, ale musím zajistit i rodiče, je-li to třeba. Dát kus svého času, nebo peněz, námahy.

Protože když to nebudu dělat, tak se pak nesmím divit, že naše zem nebude bohatá. Každý jeden z nás svou odpovědností může pomoct celé zemi tím, že se vynasnaží, aby se každá generace měla o kousíček lépe než ta první. Hmotně i nehmotně. A z příkladu se učí naše děti. Vím, že ten byt je paní, ale nelíbí se mi její chování, vůbec.

• Citovat
  • Upravit
9039
11.7.18 15:59

Co je na tom intimního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
12.7.18 13:03
@berusa.m píše:
A co je na tom tak zábavného? Podle mě to neví spousta lidí, kteří třeba nikdy neřešili nějaký prodej nebo nákup nemovitosti. Nemá to s vysokoškolským vzděláním nic společného.

Nemyslím si, tohle patří ke všeobecným znalostem. A i kdyby pani nic nehledala nikdy tak by ji možná mohlo napadnout : google, katastr nem. Hledat stavbu a vyplnit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
12.7.18 13:16

@Jj.Mm asi tak, jsem bezdomovec bez rodiny, takže si nikdy nic nekoupím ani nezdědím a VŠ taky nemám a takovouhle trivialitu vím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová