Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vážně s tím nic nejde dělat, přítel má strach o morální vývoj dcery, což teda upřímně chápu a měla bych ho také..chce zajít na ospod, tak uvidíme, co nám tam řeknou. A ty nadávky a urážky prostřednictvím sms? stalking nebo trestní oznámení, lze to takto řešit? zakladatelka
Vsechny hnusne sms bych schovavala a podala trestni oznameni za stalking.
@Anonymní píše:
Vážně s tím nic nejde dělat, přítel má strach o morální vývoj dcery, což teda upřímně chápu a měla bych ho také..chce zajít na ospod, tak uvidíme, co nám tam řeknou. A ty nadávky a urážky prostřednictvím sms? stalking nebo trestní oznámení, lze to takto řešit? zakladatelka
Jo, ten ospod take dobry napad. Plus to trestni oznameni
Ahoj, řešíme podobné a řešíme to soudně, jinak to bohužel nešlo. A OSPOD je bohužel dost k ničemu
dítě je umístěné, tak si vyslechne, ale nic neudělá.
No hele, jesli o tobe a synovi šíři nejake bludy, tak TO pro pomluvu. Zprávy si schovavej, partner muze podat podnět na sociálku, připadne zažádat o svěření ditete do pece z duvodu jake jsi uvedla. Co vic s tim dělat - těžko říct. Ja osobně bych to udelala stylem 3× a dost. 3× bych ji pisemne požádala o to ať necha moji rodinnu, přestane me urážet a nešíří pomluvy. Potom bych jednala. Ale bacha, ničím ji nikde nevyhrozuj a nesdeluj co mas v plánu - jeste by to mohla obrátit proti tobe, ze ji vyhrožujes. Hodne sil ![]()
Zakladatelko, je to velmi nepříjemná situace, zvláště pak pro holčičku samotnou. Z vlastní zkušenosti píšu, že OSPOD je v této republice naprosto k ničemu. Co já bych udělala, pokud bych měla smsky a byla bych si jistá, že se psycholog postavil na stranu otce, požádala o střídavou péči, pokud to je u vás tedy reálné. Někdy to pomůže, že si bývalé manželky a přítelkyně uvědomí, že dítě není jejich majetek a přestanou se konečně chovat jako pipky. A pokud ne, tak alespoň těch 14 dnů v měsíci budete mít možnost holčičku začleňovat do každodenního chodu vaší společné rodiny a bude moci společně vyrůstat s Tvým synem jako nevlastním bráchou.
Ospod.
Pokud máte rozsudek, kde se toto řešilo, tak přes ospod, případně přes soud, že situace je stále stejná, ba naopak se zhoršuje a s matkou se nedá rozumně mluvit. Pokud matka dítěti takto ubližuje, tak zvážit, zda byste byli schopní si ji případně vzít do péče vy? Nebo požádat o střídavou?
Já bych se asi také přiklonila k tomu řešit to soudně a zažádat o svěření holčičky do péče. Schovat všechny smsky a třeba i nahrát holku na diktafon když zrovna říká co jí máma vnucuje. Ještě bych tedy několikrát zkusila písemně požádat onu paní o slušné chování a aby přestala před dcerou říkat lži a pak to řešila.
A jak se jinak chová k malé? Být tvým mužem, tak bych se bála, že jí přeskočilo nebo k tomu spěje…
I SMS, i mravní ohrožení dítěte bych asi probrala se soc. pracovnící…
@Anonymní píše:
Ahoj, moc ráda bych uvítala radu ohledně našeho problému, budu vděčná za každý názor.
S přítelem žijeme v jedné domácnosti rok, oba máme děti z předchozích vztahů. On má 6-ti letou holčičku a bohužel její maminka nám dělá problémy. Můj přítel od ní odešel, když malé byly 3 roky, protože soužití přestalo fungovat, hádali se, prostě to nešlo. Dva roky po rozchodu byl sám a pak si začal se mnou. My dva se známe celkem už 15 let, ale žijeme spolu v partnerství rok, plánujeme svatbu. Jakmile se jeho ex o mně dozvěděla, začala mu dělat problémy ohledně holky. Nedávala mu jí třeba i měsíc apod, do té doby vše fungovalo bez problému a dávala mu jí i nad rámec než měla. Nakonec to skončilo u soudu, který dopadl v náš prospěch, malá byla u psychologa který také neshledal chybu u nás ale na straně matky, která se dle jeho slov, doted nevyrovnala s rozchodem. Takže malou musela začít dávat otci dle rozsudku, což zatím funguje. Jenže maminka malou očkuje proti mě a říká jí věci typu, že tatínek jí nemá rád, že ted má jiné dítě(myšleno tím mého syna), že to kvůli mně odešel od nich apod - což ale pochopitelně není pravda. Navádí malou, aby o mně říkala ošklivé věci a nadávala mi sprostě a maličká mi to pak vše doma řekně, co jí maminka říká..máme spolu pěkný kamarádský vztah. Maminka jí zakazuje jezdit ke mně (přítel bydlí u me), že prý se mají vídat u jeho matky apod. Bývalka neustále vypisuje přiteli sms s urážkami na mě, na něj, na mého malého synka a nebojí se vulgarismů ani vůči tomu malymu klukovi. Mě také píše ale ne každý den, jako příteli. Jsem z toho zoufalá, trvá to rok a všem nám to znepříjemnuje život, malá má zmatek v hlavě, žárlí na mého syna protože si myslí že ho má tatínek raději než jí - je jí to takto prezentováno. Říká mi: teto maminka říká, že tě nesmím mít ráda a že jsi blbá a že jsi to nejhorší co mě mohlo potkat.. Bývalka se snížila dokonce až k tomu, že uráží přítelovu vizáž, apod. Mě znechucuje poslouchat, resp číst furt urážky na mojí osobu, moje dítě, koukat se na to, jak to ničí tu malou a jak je přítel utrápený a znechucený tím, co zase vypisuje. Snažíme se na její zprávy nereagovat, ale ne vždy udržíme nervy na uzdě, jednou už jsem jí napsala, že její IQ bude asi houpacího koně a že je ubohá, když dokáže takhle urážet člověka a dítě, které vůbec nezná (já se s ní chtěla seznámit hned na začátku, aby třeba veděla s kým se její holka stýká, přišlo mi to normální, ale to radikálně zamítla). Je to prostě magor a my nevíme, co s tím můžeme dělat, Jak zamezit tomu, aby malé tloukla klíny do hlavy a jak zamezit urážkám na naší adresu.. řešil jste to někdo už? děkuji
Co na tohle říct… Tak asi zaprvé, jednou jedinkrát by se nějaká megera vulgárně obula do mého dítěte, tak by viděla takový vítr, že by se bála na mě pomyslet, natož o mě mluvit. Jinak být tebou a tvým přítelem vůbec na ní nereaguji. Stroze bych jí obeznámila s tím, že kromě předání a domluvě ohledně jejich dítěte s ní odmítám udržovat jakýkoliv kontakt a že její chování již hraničí se stalkingem, takže jestli vás okamžitě nepřestane obtěžovat svými ubohými psychickými výlevy, budete to řešit přes patřičné orgány. Nejhůře je na tom asi ta holčička. Být tebou, vezmu jí samotnou někam na pohár a v klidu si s ní promluvím. Řekla bych jí, že maminka je pouze nešťastná a zlobí se a proto říká takové věci. Že tatínek jí má a pořád bude mít nejradši na světě a to se nikdy nezmění. A že ty jí máš také ráda a nechceš, aby si o tobě myslela něco škaredého. Hlavně před ní na matku nenadávejte nebo tak. Když už o ní budete muset mluvit, tak i když je to pěkná… tak jenom hezky. A ještě bych té osobě oznámila, že pokud nepřestane dceru proti vám manipulovat, tak důkazů máte dost a přítel bude žádat o svěření do jeho péče.
neuděláte s tím nic, ale je hrozné že takhle vlastní dítě deformuje, učí ji vulgarizmy, a vlastně i nenávisti k lidém
Ahoj, moc ráda bych uvítala radu ohledně našeho problému, budu vděčná za každý názor.
S přítelem žijeme v jedné domácnosti rok, oba máme děti z předchozích vztahů. On má 6-ti letou holčičku a bohužel její maminka nám dělá problémy. Můj přítel od ní odešel, když malé byly 3 roky, protože soužití přestalo fungovat, hádali se, prostě to nešlo. Dva roky po rozchodu byl sám a pak si začal se mnou. My dva se známe celkem už 15 let, ale žijeme spolu v partnerství rok, plánujeme svatbu. Jakmile se jeho ex o mně dozvěděla, začala mu dělat problémy ohledně holky. Nedávala mu jí třeba i měsíc apod, do té doby vše fungovalo bez problému a dávala mu jí i nad rámec než měla. Nakonec to skončilo u soudu, který dopadl v náš prospěch, malá byla u psychologa který také neshledal chybu u nás ale na straně matky, která se dle jeho slov, doted nevyrovnala s rozchodem. Takže malou musela začít dávat otci dle rozsudku, což zatím funguje. Jenže maminka malou očkuje proti mě a říká jí věci typu, že tatínek jí nemá rád, že ted má jiné dítě(myšleno tím mého syna), že to kvůli mně odešel od nich apod - což ale pochopitelně není pravda. Navádí malou, aby o mně říkala ošklivé věci a nadávala mi sprostě a maličká mi to pak vše doma řekně, co jí maminka říká..máme spolu pěkný kamarádský vztah. Maminka jí zakazuje jezdit ke mně (přítel bydlí u me), že prý se mají vídat u jeho matky apod. Bývalka neustále vypisuje přiteli sms s urážkami na mě, na něj, na mého malého synka a nebojí se vulgarismů ani vůči tomu malymu klukovi. Mě také píše ale ne každý den, jako příteli. Jsem z toho zoufalá, trvá to rok a všem nám to znepříjemnuje život, malá má zmatek v hlavě, žárlí na mého syna protože si myslí že ho má tatínek raději než jí - je jí to takto prezentováno. Říká mi: teto maminka říká, že tě nesmím mít ráda a že jsi blbá a že jsi to nejhorší co mě mohlo potkat.. Bývalka se snížila dokonce až k tomu, že uráží přítelovu vizáž, apod. Mě znechucuje poslouchat, resp číst furt urážky na mojí osobu, moje dítě, koukat se na to, jak to ničí tu malou a jak je přítel utrápený a znechucený tím, co zase vypisuje. Snažíme se na její zprávy nereagovat, ale ne vždy udržíme nervy na uzdě, jednou už jsem jí napsala, že její IQ bude asi houpacího koně a že je ubohá, když dokáže takhle urážet člověka a dítě, které vůbec nezná (já se s ní chtěla seznámit hned na začátku, aby třeba veděla s kým se její holka stýká, přišlo mi to normální, ale to radikálně zamítla). Je to prostě magor a my nevíme, co s tím můžeme dělat, Jak zamezit tomu, aby malé tloukla klíny do hlavy a jak zamezit urážkám na naší adresu.. řešil jste to někdo už? děkuji