Nenávidím svoji matku

Anonymní
11.6.18 09:34

Nenávidím svojí matku

Ahoj. S matkou jsme to měli vždycky složité. Nejde s ní nic řešit, pokaždé když se jí jen řekne, něco co se jí nelíbí, tak hned na mě řvala jaká jsem píča, kráva, ať vypadnu s domu a nebo mě prostě seřezala. Nikdy jsem od ní neslyšela ´´ mám tě ráda ´´ nebo ´´ jsem na tebe pyšná ´´ a podobné věci. v 17 jsem se odstěhovala, protože to sní nešlo vydržet. Jenže jsem chodila ještě do školy. Táta na mě posílal 5 000 alimenty a ona mi slíbila, že mi je bude posílat na účet ale za celých těch 8 měsíců jsem neměla v ruce ani jedny alimenty a odůvodnila mi to tak, že táta neposílá. Samozřejmě že jsem se s tátou snažila spojit ale on neodpovídal. Já kvůli tomu odešla ze školy a našla jsem si práci ( přítelova výplata nestačila ). Pak jsem se ale dozvěděla, že ty alimenty si prostě máma nechávala a to moc dobře věděla, že jsem kvůli tomu odešla ze školy..a prostě jí to nezajímalo. Chtěla si prostě přilepšit na úkor mě. I když jsem u ní ještě bydlela, tak mi stejně nekupovala oblečení. Chodila jsem do školy v děravých starých botách, měla jsem jen jedno tričko a 2 svetry. takže jsem furt chodila v tom samém oblečení a samozřejmě jsem kvůli tou měla hodně veliké problémy ve škole, až takové, že jsem musela přestoupit na jiný obor. Kolikrát mi nedávala i peníze na autobus, že prej nemá. Ono toho bylo vážně hodně. Bud mě jen urážela a nebo mlátila. Samozřejmě mám kvůli tomu docela dost snížené sebevědomí. Jednou ode mě máma chtěla pomoct tak jsem ji půjčila 7 000 Kč a já jsem jí je půjčila i přes to všechno. Říkala ze mi to hned vrátí a už je to skoro rok a dělá mrtvého brouka. No a předevčírem mi volala mámin manžel, proč se s mámou nebavím, že vždycky když se jí na to zeptá, tak máma mlží a je v tom divná. Tak jsem mu řekla pravý důvod a i o těch penězích co si půjčila ( nevěděl o tom ). a za chvíli mi psala máma, že jsem NEVYUČENÁ TLUSTÁ CHUDINKA, KTERÁ NEUMÍ VŮBEC NIC A ŽE SE MNOU NADOBRO KONČÍ. NE JEN KVŮLI TĚM PENĚZŮM ALE TAKY KVŮLI TOMU ŽE JSEM JI PRÝ POMLOUVALA. Těch urážek bylo víc, ale takhle mě zklamala nejvíc. Tak já jsem jí pomohla i přes to všechno a ona mi řekne tohle. Já jí za to všechno nenávidím. Ted se hlavně bojím, že mi bude bránit vídat brášky..tak nevím co mám dělat:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
11.6.18 09:40
@Anonymní píše:
Ahoj. S matkou jsme to měli vždycky složité. Nejde s ní nic řešit, pokaždé když se jí jen řekne, něco co se jí nelíbí, tak hned na mě řvala jaká jsem píča, kráva, ať vypadnu s domu a nebo mě prostě seřezala. Nikdy jsem od ní neslyšela ´´ mám tě ráda ´´ nebo ´´ jsem na tebe pyšná ´´ a podobné věci. v 17 jsem se odstěhovala, protože to sní nešlo vydržet. Jenže jsem chodila ještě do školy. Táta na mě posílal 5 000 alimenty a ona mi slíbila, že mi je bude posílat na účet ale za celých těch 8 měsíců jsem neměla v ruce ani jedny alimenty a odůvodnila mi to tak, že táta neposílá. Samozřejmě že jsem se s tátou snažila spojit ale on neodpovídal. Já kvůli tomu odešla ze školy a našla jsem si práci ( přítelova výplata nestačila ). Pak jsem se ale dozvěděla, že ty alimenty si prostě máma nechávala a to moc dobře věděla, že jsem kvůli tomu odešla ze školy..a prostě jí to nezajímalo. Chtěla si prostě přilepšit na úkor mě. I když jsem u ní ještě bydlela, tak mi stejně nekupovala oblečení. Chodila jsem do školy v děravých starých botách, měla jsem jen jedno tričko a 2 svetry. takže jsem furt chodila v tom samém oblečení a samozřejmě jsem kvůli tou měla hodně veliké problémy ve škole, až takové, že jsem musela přestoupit na jiný obor. Kolikrát mi nedávala i peníze na autobus, že prej nemá. Ono toho bylo vážně hodně. Bud mě jen urážela a nebo mlátila. Samozřejmě mám kvůli tomu docela dost snížené sebevědomí. Jednou ode mě máma chtěla pomoct tak jsem ji půjčila 7 000 Kč a já jsem jí je půjčila i přes to všechno. Říkala ze mi to hned vrátí a už je to skoro rok a dělá mrtvého brouka. No a předevčírem mi volala mámin manžel, proč se s mámou nebavím, že vždycky když se jí na to zeptá, tak máma mlží a je v tom divná. Tak jsem mu řekla pravý důvod a i o těch penězích co si půjčila ( nevěděl o tom ). a za chvíli mi psala máma, že jsem NEVYUČENÁ TLUSTÁ CHUDINKA, KTERÁ NEUMÍ VŮBEC NIC A ŽE SE MNOU NADOBRO KONČÍ. NE JEN KVŮLI TĚM PENĚZŮM ALE TAKY KVŮLI TOMU ŽE JSEM JI PRÝ POMLOUVALA. Těch urážek bylo víc, ale takhle mě zklamala nejvíc. Tak já jsem jí pomohla i přes to všechno a ona mi řekne tohle. Já jí za to všechno nenávidím. Ted se hlavně bojím, že mi bude bránit vídat brášky..tak nevím co mám dělat:(
8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
11.6.18 09:40

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 21:57

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 09:43

Mě už je 20 a normálně pracuji, takže si chci časem dodělat školu dálkově:) S mámou se domluvit nepůjde, věřte mi.

• Citovat
  • Upravit
27281
11.6.18 09:46
@Anonymní píše:

Ornelo…??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.6.18 09:47
@Anonymní píše:
Mě už je 20 a normálně pracuji, takže si chci časem dodělat školu dálkově:) S mámou se domluvit nepůjde, věřte mi.

Kolik je sourozencům? Matka je teda dáreček, k sourozencům se chová stejně hrozně?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 09:48
@FreeLady12 píše:
Ornelo…??? 8o

to vážně neni vtipné:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 09:49
@Lalelale píše:
Kolik je sourozencům? Matka je teda dáreček, k sourozencům se chová stejně hrozně?

Mám 2 sourozence, jednomu je 12 let a druhému 3 roky. Ten starší ke mě často chodil na návštěvy ale od té doby co se spolu nebavíme tu nebyl ani jednou..ani mi nebere telefon a neodpovídá na esemesky, asi ho nějak naočkovala :((

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.18 09:50
@Lalelale píše:

a ano, taky na ně křičí a nadává a hlavně na toho strašího, taky ho často mlátí. Kolikrát mi tu brečel, že chce bydlet u mě ale ted jakoby se po něm slehla zem…

• Citovat
  • Upravit
31288
11.6.18 09:51

Kolik je bráškům? Pokud je máma takováhle manipulativní a hnusná kr. tak tě přes bráchy bude tak akorát využívat a dál ti ubližovat.
Pokud jsou bráchové dost staří, aby ses s nimi mohla spojit mimo mámu (přes tátu, pokud k němu chodí bráchové na víkendy), po mobilu, po soc. sítích…prostě udržet kontakt, než budou dost velcí, aby za tebou mohli chodit beztrestně.
Za mě, za touto etapou udělej tlustou čáru, jinak se z toho nikdy nevyhrabeš. Měla sem to s mámou taky drsný, ale až takhle asi ne. TOhle jsou typy lidí, kterým nevysvětlíš, že se chovají špatně, naopak, ještě to slízneš. S ostatními členy rodiny udržuj vztahy normálně, není důvod nenavštívit babičku nebo strýčka ;)
Já jsem taky mámu na nějakých deset let vyřadila z mého života, jinak bych se nejspíš zbláznila. Teď s dítětem jsem zase začala vztahy tak nějak udržovat. Ona zestárla, zmoudřela a ví, že udělala spoustu špatného, takže teď máme vztah řekla bych „docela slušný“, ale že bysme spolu chodily co měsíc na kávičky, to rozhodně ne, ten vztah tam prostě není. Ale už nesršíme blesky, když se potkáme u babičky :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
11.6.18 09:52
@Anonymní píše: ..tak nevím co mám dělat:(

Co by, žít. Něco podobného jsem měl s otcem, co mě vyrazil z domu 3 dny po maturitě. Sice jsem nežil v bídě, ale zase jsem si užil mlácení. Už jsem ho přes 20 let neviděl a žije se mi velmi dobře. 8)

Nejseš pes, aby se nechala zpráskat a přilezla zpátky po břiše.

Bráškové taky někdy vypadnou. A bude dobře.

Rodičovská autorita nemůže být vynucena, musí být vždy zasloužena. Co jsi psala dost jasně ukazuje na poruchu, možná se ti mstí za tvého otce, možná je to prostě jen svině od přírody. Nicméně to už nehraje roli. Máš svůj život, ona do něj už nepatří, klidně na ni zapomeň.

Příspěvek upraven 11.06.18 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
11.6.18 09:54
@Anonymní píše:
a ano, taky na ně křičí a nadává a hlavně na toho strašího, taky ho často mlátí. Kolikrát mi tu brečel, že chce bydlet u mě ale ted jakoby se po něm slehla zem…

a co na něj počkat třeba u školy nebo po tréninku nebo tak? Jsi jeho sestra, takže nikdo nemůže mít nic proti (myslím tím učitele, trenéry) a uvidíš, co ti mladej řekne. Pokud je naočkovanej, tak s tím samozřejmě mnoho neuděláš. Taky mu může máma vyhrožovat (ať se s tebou neschází, nebo bude mít doma peklo - to znám, já to poslouchala o tátovi…„opovaž se tátovi něco říct, uvědom si, že v pondělí zase odjede“ :,( :,( když sem si tátovi chtěla postěžovat, že je máma zlá, táta jezdil po montážích)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
11.6.18 10:00
@Anonymní píše:

Je mi moc lito co jsi zažila, ale bud trpěliva a bude líp - budeš mit svoji vlastni rodinu a deti kterým das to nejlepší :-), byt tebou s matkou bych omezila kontakt co nejvíc to jde ale porad se k ni chovala jako k matce (to už je její problém před Bohem jak ona se chová k tobě, to že jsi ji půjčila peníze jsi udělala dobrý skutek (už je jen na ni jak ona s tím naloží ). I když je to tezke zkus ji odpustit - uleví se ti. Podle me : Nechovej se k ni jako se chová ona k tobě. A ono se ti to vrátí v dobrem neboj :-) ted se zaměř na školu a jestli bude možnost dodělej si ji nebo nějaký kurz na úřade prace. Držím ti palce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14313
11.6.18 10:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
11.6.18 10:06
@Anonymní píše:
Mě už je 20 a normálně pracuji, takže si chci časem dodělat školu dálkově:) S mámou se domluvit nepůjde, věřte mi.

Tak se na ni vyprdni, zkus si nějak zpracovat všechny ty nesmysly, co na tebe navalila a žij si svůj život. S bráchama neporadím - zkusila bych se s nimi potkat, ale matku z toho vynechat.
Tu nenávist v sobě zbytečně nepěstuj, ublížíš jen sama sobě. Matčino chování má určitě někde nějakou nepěknou příčinu, je patrně také něčí obětí. Přeruš kruh. Vím že to zní jako ´blbý kecy´, ale zkus si v tom všem, co se stalo najít pozitiva - osamostatnila jsi se, jsi nezávislá, posunulo tě to hodně daleko. Vyřešením svých traumat rozpustíš všechno zlé, co se ve vaší rodině stalo a hlavně už nebudeš žádnou obětí, nýbrž tvůrkyní svého života. :kytka:
Je to velká výzva, ale život by nám nikdy nedal takovou výzvu, aby nám zároveň nedal sílu ji zvládnout. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová