Matka prodává byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
21.6.18 19:18

Ty jo. Ja si planuju,jak az pujdu do duchodu byt prodam a penize si uziju,mozna si poridim chajdu v Asii nebo I budu cestovat,pripadne si budu platit spoustu leku(jeden nikdy nevi). Ale teda ted jsem se zarazila, ze si budou moje deti neco narokovat. 8o 30let splaceni hypo,pak konecne uleva a ja to budu rozdavat? To teda ne. Detem davam,co se da ted. Investuju nemalo do jejich krouzku a aktivit,ktere jednou muzou zuzitkovat,aby se mely dobre. A to I za cenu upirani sobe a ony pak jeste budou chtit podil? Ze na to maji pravo? No potes koste.
:cert:
Neni ti to treba blbe? Taky by se mi hodily prachy, ale brat je mame,kdyz vim, ze jsem ji stala uz tak dost. To ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.18 19:20
@Anonymní píše:
Já byla vždy slušná a nikdy jsem nebyla ,,průšvihář'. Na brigády chodím od 15 let a teď si normálně vydělávám v slušné firmě a živím se sama, jen si myslí že na něco právo mám, když nebudu mít poté žádné dědictví když jde bydlet k přítelovi. Jinak opravdu nevím na co tím narážíte? Ještě dost neslušně. Hezký den.

Najdi si ten byt na katastru nemovitostí a zjisti si, na koho je vlastně psaný. POkud byl někdy na oba tvoje rodiče a otec nic nepřevedl, tak je na tvoje oba rodiče dodnes. To by se pak dalo ještě něco dělat. Jestli tam otec nikdy podíl neměl a byt je opravdu matky, která ho teď prodá a nebude ti nic chtít dát, tak prostě nic nedostaneš. A nemáš právo na nic. A neurážej se, když ti někdo odpoví tak, jak se ti nelíbí. Na dědictví taky nemáš žádné právo. Rodiče si se svým majetkem mohou dělat co chtějí. A když po nich nic nezbude až zemřou, nedostaneš nic. Právo neprávo. Já bych dětem nějaké peníze určitě dala. Ale určitě ne tomu dítěti, které na mě nastoupí s tím, že je chce. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27767
21.6.18 19:20

a já bych ti je dala a všechny a zadav se a počítej s tím že se o mě budeš v důchodu starat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.18 19:21
@zrnko píše:
Ty jo. Ja si planuju,jak az pujdu do duchodu byt prodam a penize si uziju,mozna si poridim chajdu v Asii nebo I budu cestovat,pripadne si budu platit spoustu leku(jeden nikdy nevi). Ale teda ted jsem se zarazila, ze si budou moje deti neco narokovat. 8o 30let splaceni hypo,pak konecne uleva a ja to budu rozdavat? To teda ne. Detem davam,co se da ted. Investuju nemalo do jejich krouzku a aktivit,ktere jednou muzou zuzitkovat,aby se mely dobre. A to I za cenu upirani sobe a ony pak jeste budou chtit podil? Ze na to maji pravo? No potes koste. :cert:
Neni ti to treba blbe? Taky by se mi hodily prachy, ale brat je mame,kdyz vim, ze jsem ji stala uz tak dost. To ani nahodou.
:potlesk: :potlesk: Tak.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.18 19:21

vy víte snad kolik jsem jí stála? celý nezletilý život mě živil jen otec

• Citovat
  • Upravit
32325
21.6.18 19:22

Dětem jsem zaplatila vzdělání a na zbytek si budou muset počkat :D Teda jestli něco zbyde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.18 19:23
@Anonymní píše:
Zdravím, mám dotaz s kterým si nevím rady. Matka v listopadu prodá byt svým známým, který měla dohromady s mým otcem než se rozvedli (otec se nenechal vyplatit ani si nic nevzal, jen chtěl ať byt zdědím)
Moje otázka zní, mám já (24 let) právo na nějaké peníze z prodeje?
Upřesňuji že byt prodává za 2.7 milionů a nevypadá to, že by mi něco z toho chtěla dát. Peníze by se mi hodili na další studium, které si po celou dobu platím ze svého.
Děkuji všem za odpovědi.

A po dobu řádného studia ti mají rodiče platit výživné. Platí ti ho?

• Citovat
  • Upravit
5866
21.6.18 19:23
@Anonymní píše:
vy víte snad kolik jsem jí stála? celý nezletilý život mě živil jen otec

Nechceš místo těch srdcervoucích příspěvků o tom, jak chceš peníze, odepsat na to, čí je ten byt dle katastru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.6.18 19:24
@Anonymní píše:

Máš nárok na výživné od ní, pokud studuješ. Ale na peníze z prodeje bytu prostě ne, s tím se smiř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.6.18 19:24
@Anonymní píše:

Otec na tebe nedostával alimenty? Když se o tebe nestarala, proč za ní chodíš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.18 19:27

Příjde mi, že někdo to tady naprosto nepochopil a zbytečně odpovídá útočně. Matka otcovi slíbila že byt bude jednou celý můj za to že si nic při rozvodu nevezme a nebude mu muset dát peníze. Teď byt prodává a chystá se bydlet u svého přítele. Nejsem rozhodně žádný rozmazlený drzý fracek, jen mě zajímalo jak by jste reagovali vy nebo jaké mám práva. Opravdu nechápu u některých nesmyslné útočení když nevidíte do situace na 100%, a některých dětí co tady píšou jejich matky že jim nic nedají tak je mi jich upřímně líto, já myslela že lidé si pořizují nemovitosti a vydělávají aby děti do budoucna zajistili, někteří sobci tady očividně ne 8o A děkuji za normální odpovědi, i když jde i odpovědi že na nic z právního hlediska nemám nárok. Každého slušného a neútočného názoru si vážím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.18 19:29

Bydlela jsem u matky, ona dostávala alimenty od otce ale stejně mi vše otec platil mimo alimenty (ano i jídlo) tedy jediné co platila byla vlastně energie a voda kterou jsem doma spotřebovala

• Citovat
  • Upravit
26270
21.6.18 19:29
@Kobliha51 píše:
Otec na tebe nedostával alimenty? Když se o tebe nestarala, proč za ní chodíš?

Protoze bude mit hromadu kacek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.18 19:30

Chodím za ní celou dobu, jelikož je to moje máma. Příjde Vám normální takhle Vaše odpověď?

• Citovat
  • Upravit
26270
21.6.18 19:30

A proc jsou ve vasi rodine tak pochroumane vztahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová