Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se líbí spíš varianta Matěj nebo Matyáš
Jonáš mi evokuje psa a říká se jim Jony, Jondo, což mi moc nesedí ![]()
@Anonymní píše:
Matouš nebo Jonáš? Jaké jméno se Vám líbí víc k ségře Alžbětě? Díky
Jonáš. Matoušů je hafo.
Taky Jonáš, Matouš je moc náboženský, je jich moc a nelíbí se mi
Jonáš
..i když teď jsou jména s -ÁŠ na konci docela ohrani. Všude samy Matouš, matyáš atd… takže radši toho Jonase
Matouš, Jonáš i Alžběta jsou biblické, což mně se na nich právě líbí
Trochu víc se mi z klukovských líbí Jonáš, ale vlastně bych se také těžko rozhodovala.
@terien píše:
Ani jedno. Ášové už jsou trapný stejně jako další Mates.
Ja nevim zda jsou trapny, ale nic prijemne to „as“ pro me usi neni.. Ale musime se zmirit s tim, ze je dost lidi, kterym se to libi, ale zit ve svete samych Matusu, Jonasu, Matiasu se mi teda moc nechce
…uz kdybych se musela rozhodnout, tak s tezkym srdcem bych dala asi spis toho Jonase.
Obě jména jsou moc hezká. Přiklonila bych se asi spíš k Matousovi, ale ani Jonáš by mi nevadil.
@Anonymní píše:
Matouš nebo Jonáš? Jaké jméno se Vám líbí víc k ségře Alžbětě? Díky
Matouš.
Osobně bych dala Matouše, Jonáš se mi nelíbí, hlavně ty zdrobněliny ne.
A k těm řečem, že Matoušů je moc a že je jich víc než Jonášů, uvádím statistiku:
Jonášů celkem k roku 2016: 5245
Matoušů celkem k roku 2016: 5362
Z toho Jonáš se narodil: 475× v roce 2016; 447× v roce 2015; 365× v roce 2014 a 2013
Z toho Matouš se narodil: 264× v roce 2016; 265× v roce 2015; 254 v roce 2014; a 227× v roce 2013.
Takže momentálně se dává o dost více Jonášů, nikoliv Matoušů.
@Jezelia píše:
Osobně bych dala Matouše, Jonáš se mi nelíbí, hlavně ty zdrobněliny ne.
A k těm řečem, že Matoušů je moc a že je jich víc než Jonášů, uvádím statistiku:
Jonášů celkem k roku 2016: 5245
Matoušů celkem k roku 2016: 5362
Z toho Jonáš se narodil: 475× v roce 2016; 447× v roce 2015; 365× v roce 2014 a 2013
Z toho Matouš se narodil: 264× v roce 2016; 265× v roce 2015; 254 v roce 2014; a 227× v roce 2013.
Takže momentálně se dává o dost více Jonášů, nikoliv Matoušů.
to má jasné vysvětlení - Matouše houfně doplnují Matějové a Matyášové, kterých je naopak hodně ![]()
@pe-terka To je sice možné, že dohromady jich je hodně. Ale nejedná se o Matouše, o kterém tu byla řeč. Matoušů se z těch třech jmen se stejným historickým základem právě moc nedává. A když už jsme u toho, jméno Matouš se od Matěje/Matyáše oddělilo už hoooodně dávno, tato jména se rozlišovala už dost brzy, i svátek má každý zvlášť. Vím, o čem mluvím, mám docela dobrý přehled o tom, která jména se dávala za našich prababiček a ještě dřív.
Zakladatelko, normálně me zajímá, jak se bude váš syn nakonec jmenovat. Podle mě to bude Sebastián
. Ehm, to jsem chtěla já, ale mám dceru ![]()