Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jezelia píše:
@pe-terka To je sice možné, že dohromady jich je hodně. Ale nejedná se o Matouše, o kterém tu byla řeč. Matoušů se z těch třech jmen se stejným historickým základem právě moc nedává. A když už jsme u toho, jméno Matouš se od Matěje/Matyáše oddělilo už hoooodně dávno, tato jména se rozlišovala už dost brzy, i svátek má každý zvlášť. Vím, o čem mluvím, mám docela dobrý přehled o tom, která jména se dávala za našich prababiček a ještě dřív.
však já to nerozporuju
Jen jde o to, že řada lidí tato tři jména dává do stejného balíčku, protože mají stejný základ a hlavně podobné zkratky
Takže pak čtu - zase další Mates
, bez ohledu na to, o kterou variantu se jedná ![]()
@Tiffany1 píše:
Zakladatelko, normálně me zajímá, jak se bude váš syn nakonec jmenovat. Podle mě to bude Sebastián![]()
![]()
![]()
. Ehm, to jsem chtěla já, ale mám dceru
Nebude to Sebastian, Oliver ani Samuel. Z toho mě mrazí. Vypadá to spíš na Matouše.
@Anonymní píše:Zakladatelko, to byla sranda v návaznosti na to, ze mi prislo, ze tu mas opravdu hodne odpovědi a vetsinou půl na půl.
Nebude to Sebastian, Oliver ani Samuel. Z toho mě mrazí. Vypadá to spíš na Matouše.
@stinga „náboženská“ jsou obě jména. Viz. Jonáš a velryba. Jonáš byl prorok ve starém zákoně…, takže to není argument
.
@Jezelia píše:
@pe-terka To je sice možné, že dohromady jich je hodně. Ale nejedná se o Matouše, o kterém tu byla řeč. Matoušů se z těch třech jmen se stejným historickým základem právě moc nedává. A když už jsme u toho, jméno Matouš se od Matěje/Matyáše oddělilo už hoooodně dávno, tato jména se rozlišovala už dost brzy, i svátek má každý zvlášť. Vím, o čem mluvím, mám docela dobrý přehled o tom, která jména se dávala za našich prababiček a ještě dřív.
To je úplně jedno o jakého Matouše se jedná. Je to prostě další Mates v řadě a že ta řada už je sakra dlouhá
jak kdyby lidé ztratili soudnost a fantazii. Mates, Kuba a Ela na tisíc způsobů a máme pojmenováno třičtvrtě republiky.
Najednou si říkám, že Alžběta a Matouš je skvělá kombinace, šla bych do toho 🙂 A vůbec bych si to nedala zprotivit…
@terien Jsem ráda, že takové problémy nemám. Mně je úplně putna, jak se ostatní jmenují a je mi ještě víc putna, co si o výběru jmen pro mé děti myslí ostatní. A jestli je pro někoho Matouš to samé jako Matyáš nebo Matěj, tak je to jeho blbost.
@Jezelia píše:
@terien Jsem ráda, že takové problémy nemám. Mně je úplně putna, jak se ostatní jmenují a je mi ještě víc putna, co si o výběru jmen pro mé děti myslí ostatní. A jestli je pro někoho Matouš to samé jako Matyáš nebo Matěj, tak je to jeho blbost.
Mě je určitě putna, co si kdo myslí o jméně mého dítěte, ale už mi není sakra putna, jestli je desátá Eliška ve třídě. Určitě jsem chtěla jméno, které nezní na každém rohu a neměla to být originalita za každou cenu. Dcera nosí úplně normální klasické jméno, přesto je všude jediná.