Maturitní ples
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tunrida píše:
Ono taky záleží na sále. Ten má svoji kapacitu a víc lidí tam prostě nepustí a lístky se nemůžou nijak moc nadsadit. Už takhle jsme je měli, jestli si teda ještě dobře pamatuju, za 650.
ano, to je fakt. Dcera říká, že ten sál, byt je veký, má svou kapacitu. Kterou když překročí, hrozí sankce. Cena ístků by taky neměla být nadsazená, takže je otázka, jak moc se ty prachy vrátí na vstupném. Nicméně z mého pohledu tam těch služeb mají (a platí) až moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
tak starší maturoval loni a neplatil si ani ten lístek.. vše - pronájem sálu + kapela atd se zaplatilo jednak z prodeje lístků a druhak ze SRPŠ které vybírali 400,– za rok.. nepřijde mi 5000,– normální cena ani náhodou - škola + ples ve městě 100 000 obyvatel..
Když má třída kolem 25 studentů, každému přijde kolem 15 lidí a lístek stojí aspoň u nás 150 Kč, tak vyberou akorát na sál a kapelu.
Fotograf (foto z plesu, video z plesu, maturitní video), výzdoba, plakáty, maturitní noviny, vstupenky, Dj, moderátor, kytky, šerpy, skleničky, dárek pro třídního učitele, kulturní vložka (u nás vždy nějaké 2 vystoupení, např. profesionálních tanečníků apod.), třídní trička, občerstvení na všechny stoly a do backstage… Na to by ti stačilo kolik prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Když má třída kolem 25 studentů, každému přijde kolem 15 lidí a lístek stojí aspoň u nás 150 Kč, tak vyberou akorát na sál a kapelu.Fotograf (foto z plesu, video z plesu, maturitní video), výzdoba, plakáty, maturitní noviny, vstupenky, Dj, moderátor, kytky, šerpy, skleničky, dárek pro třídního učitele, kulturní vložka (u nás vždy nějaké 2 vystoupení, např. profesionálních tanečníků apod.), třídní trička, občerstvení na všechny stoly a do backstage… Na to by ti stačilo kolik prosím?
tak začnu hned u těch lístků - stály 250,– pokryly sál + výzdoba byla v ceně sálu, moderátor + kapela + 2 vystoupení - latina profitanečníci a barmanská show se platily ze SRPŠ, šerpy, růže pro maturanty, kytka + dárek pro třídní vyšly nevím na kolik - to si platili z třídního fondu, který si z vlastního rozhodnutí vybírali v prváku 20,– ve druháku 30,– ve třeťáku 40,– a ve čtvrťáku 50,– čili žádná nárazovka - vyplázněte 4000,– nejlépe pozítří - prostě měli naspořeno jako třída na toto, lístky pro maturanty měli zdarma a to, že jsem si já + ostatní rodina lístek zaplatila mi přijde jako samozřejmost…
občerstvení na stoly pro rodiče a hosty nebylo, to si každý koupil - byly otevřené 3 bary + maturanti měli v šatně co kdo donesl - chlebíčky, jednohubky, já posílala sekanou nastudeno s chlebem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
tak začnu hned u těch lístků - stály 250,– pokryly sál + výzdoba byla v ceně sálu, moderátor + kapela + 2 vystoupení - latina profitanečníci a barmanská show se platily ze SRPŠ, šerpy, růže pro maturanty, kytka + dárek pro třídní vyšly nevím na kolik - to si platili z třídního fondu, který si z vlastního rozhodnutí vybírali v prváku 20,– ve druháku 30,– ve třeťáku 40,– a ve čtvrťáku 50,– čili žádná nárazovka - vyplázněte 4000,– nejlépe pozítří - prostě měli naspořeno jako třída na toto, lístky pro maturanty měli zdarma a to, že jsem si já + ostatní rodina lístek zaplatila mi přijde jako samozřejmost…
občerstvení na stoly pro rodiče a hosty nebylo, to si každý koupil - byly otevřené 3 bary + maturanti měli v šatně co kdo donesl - chlebíčky, jednohubky, já posílala sekanou nastudeno s chlebem..
Takže to jenom prostě nebylo najednou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Tak my vybírali taky kolem 4000. Ale platili jsme to od prváku po 1000 nebo možná i dvakrát po 500, takže to nebyla pak taková darda a jen tak tak to vyšlo.
Pronájem sálu 30 000, kapela 15 000, fotograf + video 15 000, šerpy 5000, občerstvení 5000 pro nás, alko i nealko pro nás do salonku - kolem 5000, výzdoba 2000, skleničky 2500, kytky pro nás 3000, kytky pro učitele 1500, OSA poplatky 1500, Úklid sálu 1500, Šatnářky 1500, SVOZY 7000. Doúčtování od KD - za škody a nadměrný úklid - poblité wc, rozbitá baterie 3000, a to jste určitě ještě na soustu věcí zapomněla.. Nemyslete si ono to naskáče..
U nás se třeba jeden kluk rozhodl nejít - tzn. nepřispívat atd. A pak si jen koupil lístek a šel se na nás podívat - divný to bylo dost. Každopádně zakladatelko, záleží jaké máte vztahy. Ale u nástaveb mi přijde normální, že kolikrát plesy nemají, nebo si udělají jen nějaké posezení, kolikrát se třeba ve třídě sejdou i starší ročníky, který si jen chtějí udělat maturitu. Takže je to opravdu jen čistě na tobě ![]()
- Citovat
- Upravit
@pe-terka píše:
ano, to je fakt. Dcera říká, že ten sál, byt je veký, má svou kapacitu. Kterou když překročí, hrozí sankce. Cena ístků by taky neměla být nadsazená, takže je otázka, jak moc se ty prachy vrátí na vstupném. Nicméně z mého pohledu tam těch služeb mají (a platí) až moc.
No a to ty služby, který jsi popsala, jsou naprostý základ, žádný vyskakování. Není to tak úplně taková p.del, jak to zvenčí vypadá ![]()
- Citovat
- Upravit
@jdukolem píše:
Tak to je čistě domluva třídy, ale závěr je stejný, jsou prostě vybraný peníze. A levnější jste to měli jen proto, že hodně velkou část nákladů zaplatilo to srpš. Když to spočítám, tak si ve třídě vybrali 1.400,–, ze kterých si zaplatili jen to pro sebe. Kdyby si museli všechna ta vystoupení zaplatit sami, jsou na 4.000,– taky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj Tak my vybírali taky kolem 4000. Ale platili jsme to od prváku po 1000 nebo možná i dvakrát po 500, takže to nebyla pak taková darda a jen tak tak to vyšlo.
Pronájem sálu 30 000, kapela 15 000, fotograf + video 15 000, šerpy 5000, občerstvení 5000 pro nás, alko i nealko pro nás do salonku - kolem 5000, výzdoba 2000, skleničky 2500, kytky pro nás 3000, kytky pro učitele 1500, OSA poplatky 1500, Úklid sálu 1500, Šatnářky 1500, SVOZY 7000. Doúčtování od KD - za škody a nadměrný úklid - poblité wc, rozbitá baterie 3000, a to jste určitě ještě na soustu věcí zapomněla.. Nemyslete si ono to naskáče..U nás se třeba jeden kluk rozhodl nejít - tzn. nepřispívat atd. A pak si jen koupil lístek a šel se na nás podívat - divný to bylo dost. Každopádně zakladatelko, záleží jaké máte vztahy. Ale u nástaveb mi přijde normální, že kolikrát plesy nemají, nebo si udělají jen nějaké posezení, kolikrát se třeba ve třídě sejdou i starší ročníky, který si jen chtějí udělat maturitu. Takže je to opravdu jen čistě na tobě
Ty jsi ho musela organizovat někdy nedávno
Já už si jen vzpomenu, že sál byl za 70, kapela za 11 nebo 13 a moderátor za 5, víc už nevím
A to si ti naši držkovači ve třídě ještě vymýšleli, ať jim na moderování domluvím Hezuckýho ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tunrida píše:
Tak to je čistě domluva třídy, ale závěr je stejný, jsou prostě vybraný peníze. A levnější jste to měli jen proto, že hodně velkou část nákladů zaplatilo to srpš. Když to spočítám, tak si ve třídě vybrali 1.400,–, ze kterých si zaplatili jen to pro sebe. Kdyby si museli všechna ta vystoupení zaplatit sami, jsou na 4.000,– taky.
No ale o tom to je že to někde jde a někde ne…a když to někde jde tak proč jinde ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
No ale o tom to je že to někde jde a někde ne…a když to někde jde tak proč jinde ne?
Tak aby to šlo, tak se ti sponzoři musí jaksi najít, že? Každá škola si nemůže dovolit každý rok vysolit přes 100 tisíc na ples ![]()
- Citovat
- Upravit
Tyjo, já jen zírám a jsem strašně ráda za náš gympl… Platili jsme si jen šerpy a fotografa, jinak sál, živá hudba, moderátor, předtančení, choreografka na naše předtančení, přípitek, catering, vše platila škola. To jsme si i natáčeli maturitní film (tradice, každý ročník to tak dělal), takže kameraman apod. Tombolu malou i velkou jsme si vybehali po sponzorech sami (klidně o notebook, televize, zájezd,…). Byli jsme jedna třída v ročníku, sami si vstupenky neplatili plus mel každý myslím dvě další zdarma. Vše se zaplatilo ze vstupného a tomboly. Ale je pravda ze na ples naší školy vždy chodí i lide co s ní nemají nic společného nebo rodiče již dávno odmaturovanych studentu, je to u nás ve městě asi jediný slušný ples na urovni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tunrida Vidíš, na moderátora jsem zapomněla, toho by bylo… Ono to naskáče… Je tu už pěkných let ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tess188 Tak zase je to určitá životní údalost, třeba by tě v budoucnu mrzelo, že jsi nešla. Moje dcera má ples zrovna v pátek a moc se těší. Peníze vybírali už od září, aby to nebylo tak náročné. Každý má své soukromí a věci, do kterých by raději investoval, s prominutím, že zrovna ty stavíš barák a raději peníze chceš dát tam, nemusí nikoho zajímat. A pokud by takto uvažovalo víc spolužáků, mohli by jste ostatním docela ¨zavařit¨.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tunrida píše:
No a to ty služby, který jsi popsala, jsou naprostý základ, žádný vyskakování. Není to tak úplně taková p.del, jak to zvenčí vypadá
no já vím, taky jsme koukala. Jim tedy vyšla vstříc škola, ptž jim dala možnost si v jejích prostorách kolektivně přivydělat - takový školní podnikatelský projekt. To byl fajn nápad a pár tisíc (ted nevím přesně kolik) jim to hodilo!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď tohle řešila známá. Listek měli za 250Kč a nešli se do toho fakt jen tak tak a to kupovali šerpy fakt za hubičku odtud https://www.maturitni-serpy.cz/ ale fakt to bylo knopový. Nezávidím jim ty starosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit