Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, já mažu od samého začátku, prvně obyč. tělovým krémem a teď olejíčkem od weledy, tak jsme zvědavá, já si hodně myslím, že ta kůže nezačně být pružná ze dne na den a já před těhu nemazala vůbec(lenost) tak teď se mažu každý den od samého začátku těhu, i když bříško ještě nemám, nechci nic podcenit, no uvidíme… ![]()
Ahoj,na noc jsem se mazala Těhotenským pěstícím olejem od Salusu,a na den ElastiQ Exclusive.Žádné strie nemám.
Taky myslím, že záleží na tom jakou máš pokožku, někdo nemaže a nepopraská mu a někdo zas naopak, kdaždopádně pro svůj dobrý pocit, že jsi udělala co jsi mohla, bych se raději mazala ![]()
Já kombinuju několik krémů
Elasti-Q
Krém na strie od Avonu
a mateřský olejíček od Saloos
Jsem v 36. týdnu a zatím popraskaná nejsem ![]()
Ahoj,
tak já se 2× denně poctivě mazala Elastik Q, Bonelou a taky od Saloos jakýmsi olejíčkem. Mazala jsem všechno a strie nikde, přibrala jsem v těhu nějakých 25kg.
Myslím, že tím mazáním nic nepokažíš.
hofka píše:
Strie ale vznikají v podkoží. Mazání je dobrý spíš pro kůži, která se v těho napíná. Mazala jsem krémem s DM, ale spíš protože jsem měla kůži suchou, šupinkatou, strie jsem neměla.
Souhlasím s hofkou - pokud budete používat obyčejné tělové mléka a olejíčky, tak sice pokožku promastíte, bude vláčná, ale valný vliv na strie to mít nebude. Proti striím pomůže něco, co má vliv na elasticitu kožních vláken a to je kyselina hyaluronová a elastin. Tj. - hodně dobře nastudujte, jestli tyhle dvě složky krém má. Pokud nemá, je to jen o promazávání pokožky, ale no o prevenci strií.
No mně břicho vyběhlo hrozně rychle, protože jsem předtím byla nadopovaná hormony. Takže se mažu skoro od začátku. Říkala jsem si, že na sobě nebudu šetřit a koupila si od Weledy nějaký speciální olej proti striím. Nedokážu to vysvětlit, ale mazala jsem se pár dnů a strie mi doslova vyskakovaly před očima. Byla jsem z toho vedle. Na doporučení v lékárně jsem zkusila Elasti Q Exclusive a byl super, no a teď jsem zjistila, že stačí i Elasti Q Original, ten náznak strií, které se mi objevily po Weledě úplně zmizely. A mažu se jenom jednou denně, a je to minimálně o půlku lacinější. Ještě jsem vyzkoušela i olej od Johnsona, ale taky nic moc. Spíš si myslím, že záleží člověk od člověka, každý si musí sám vyzkoušet, co mu sedí:-)
Ahoj, já se mažu od začátku těhu dvakrát denně Elasti Q Original z lékárny a jsem spokojená, není drahý a na pokožce vydrží dlouho. Jak psaly holky hodně záleží na genetice a jak rychle ti naroste pupík
. já se mažu hlavně, proto že od začátku těhu mám hrozně suchou pokožku.
ahoj mě když v pubertě narostla prsa tak jsem je měla poraskaný celý..
takže teď v těhu jsem se hodně bála, koupila jsem si hned tělový krém od nivea (obyč né pro těhotné protože ho zrovna neměli) ale jsem hroznej lempl mažu jen a večer a to ještě pokud nezapomenu
naštěstí a to musím zaklepat na bříšku nemám strii ani jednu, asi taky záleží na tom jak rychle to bříško vykoukne a samo ta genetika.. takže holky patlámo patlámo!
![]()
Ahojky
tak já se mažu právě již zmiňovaným olejem Hipp mama a jsem s ním spokojená. Když už nic, tak aspoň pěkně voní
Jsem právě v polovině, takže na výsledky si ještě nějakou dobu počkám, ale bříško už je vidět…a zatím ani čárka ![]()
Ahoj holky
já se taky raději chystám mazat (i kdyby jen pro lepší picit), ale víc bych věřila těm krémíkům co obsahují (jak tady někdo už psal) ten elastin a ještě nějakou tu kyselinu… no a taky je s tím 100% spojená voda! Přece voda má zásadní vliv na pokožku a elasticitu… takže bych řekla, že by se mělo pít hodně čisté vodičky
![]()
Tak zdar všem a co nejmíň prasklinek ![]()
tak já kupovala i elastiQ a striíí mám jak nasr… pardon, ale je to o genetice
já jsem používala krém z Dm Babylove mama jak už tady jedna těhulka zmínila. Je levný a rychle se vsakuje takže si můžu hned oblíknout pyžamko ![]()
je pravda, že jsem mazala hned od začátku a bříško zatim musim zaklepat ani jedna strie, ale na zadku je mám, ptž jsem si myslela, že mi nevyroste tolik aby měl strie tak jsem to vždycky odflákla a jejda ![]()
ale opravdu záleží na genetice říká to hodně doktorů a odborníků.