Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cuddy Presne! Ja taky koukam dost vselijak na matky, ktere vypusti sve rozjivene ratolesti a samy si davaji kafco a pokec. Naopak mi nevadi tohle zkouseci obdobi batolat, pokud je maminka trochu soudna a dite nepousti z oci a alespon nejak se snazi omezit spatne chovani. Ono totiz v urcitych obdobich proste nejde dite spustit z oci, i to nejklidnejsi. Chapu, ze nejvice si chteji oddechnout matky divocejsich deti, ale tim jen prohlubuji spatne navyky svych milacku ![]()
@Deninina no když si nějaká zrůda dovolí hodit písek, volám policajty
. ježišmarja, tak hodí písek, matka dítěti řekne at to nedělá, jako o co proboha jde? proto nesnáším většinu matek. ![]()
@hulala opravdu k tobe nemam slov
ono staci trosku ohleduplnosti na vsech stranach. Bohužel vetsina je taková jako ty a pak to tak vypada. Preji ti co nejmene zrud ve tvem okoli a zadne dokonale matky ![]()
@Deninina to by mě potěšilo, ale ony se snad mnozi
. Kamkoli vyrazím, potkávám je ![]()
@hulala já zas nesnáším matky jako ty.
zvlášť když mé malé princezně co se neumí bránit začne nějakej spratek ubližovat a matka dělá jakože nic
to bych zabíjela dítě i mamu a to nemluvím o mém chlapovi, ten když malé někdo ublíží tak se nedívá doleva doprava a jde rázně (pokud to neudělá matka) dítěti říct, že se to nedělá
@nestarejtese jezisky princeznička
kdybys četla, neosala jsem nic o tom, že je v pořádku dítě nepokárat
ale dělat z toho kovbojku je trochu mimo, ne ![]()
@mrav psala, jsem Ti včera vtipnou odpověd a oni nám líbání 12 smazali ![]()
@hulala píše:
@nestarejtese jezisky princezničkakdybys četla, neosala jsem nic o tom, že je v pořádku dítě nepokárat
ale dělat z toho kovbojku je trochu mimo, ne
@mrav psala, jsem Ti včera vtipnou odpověd a oni nám líbání 12 smazali
Ahoj, rád tě vidím. Jak je? Dneska těžko pokecáme, čas je mi v patách. Ahoj, tak já letím, měj se! Oba známe tyhle sliby, jsou jen vata. NĚKDY PŘÍŠTĚ!
![]()
Já jednou upozornila, udělal znovu, během minuty jsem byla sbalena a slo se domů. Jednou či dvakrát to bylo tak, že jsme tam došli, nestihla jsem si ani sednout a mazalo se domů. Samozřejmě za doprovodu pekelného řevu, vzpouzející se kopající dítě… Ale stačilo takto odejít několikrát a pochopili, že fakt na hřišti nebudou nikoho mlátit, ničím házet, nikomu nic brát atd. A po této nekompromisní výchovné akci jsem měla děti opravdu vycepovane, že se na hřišti chovaly slušně (což jim samozřejmě nebránilo tam lítat, řvát jak paviáni a celkově si to užívat), nemusela jsem jim stát za zadkem a i odchod byl zcela v mezích slušného chování, žádné scény.
Na ostatní matky se koukám hlavně podle toho, jak výchovné zasáhnou. Na nějaký „ale Jiříčku…“ s nulovým efektem na chování dítěte se opravdu tvářím nevrle. Pokud si ale matka srovná dítě do latě, je mi fuk, jestli vysvětluje, bije nebo to dítě třeba zhypnotizuje, tak žádný stres, nějak se to dítě naučit musí.
@Helileli Mě taky nevadí děti, které se neumí chovat, ubližují. Spíš mi vadí matky, které kolikrát dělají, že to nevidí. Nebo přesně okriknou nech toho, bez nějakého efektu. Co úplně nesnáším, když jsme v herně, matky vypustí své malé děti a vypaří se
Teď to jejich dítě ubližuje mému a matka nikde. Tak většinou musím zasáhnout sama
Dcera má 2 roky a kousek a též má období, kdy bije 5 a půlletou. Jestli jí zůstane taková povaha jakou má teď tak bude mlátit i učitelku ve školce ![]()