Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
5.1.13 13:10

U nás už jsou řízky snězené. A v našich končinách se tomu říká Plumlovský řízek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
5.1.13 14:46
@Elilen píše:
Na prohýbání jsem doktorku upozorňovala už ve třech měsících. Dokonce jí i viděla, ale nic na to neřekla. :think: Dokonce mám v průkazce z prohlídky ve 14ti dnech napsáno, že je mírně hypotonická :nevim:.Taky mě napadlo, jestli ta věčná ukňouranost a nespokojenost nesouvisí se zdravotním problémem. :think:

Objednej se k dětské neuroložce, mně moje pediatra taky nic neřekla a když jsem šla za pár dní k neuroložce, tak ta mě „seřvala“. Ne každý pediatr to řeší a navíc v těch třech měsících ti ještě může říct že má čas, ale skoro v šesti je to průser a to mi věř, protože tím, že mám nedonošené dítě se v tom hrabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
5.1.13 14:51
@Ananta píše:
Objednej se k dětské neuroložce, mně moje pediatra taky nic neřekla a když jsem šla za pár dní k neuroložce, tak ta mě „seřvala“. Ne každý pediatr to řeší a navíc v těch třech měsících ti ještě může říct že má čas, ale skoro v šesti je to průser a to mi věř, protože tím, že mám nedonošené dítě se v tom hrabu.

Já už jsem se k ní chtěla objednat dávno, ale myslela jsem si, že potřebuju doporučení.

Je ta Vojtovka nezbytná?? :? Ona je strašně šikovná na ruce. Z hrnečku se naučila pít na první pokus. Krásně ho drží za ouška. Pořád žvatlá, Do pusy si dokáže dát dudlíka už dva měsíce, hračky si přendavá z ruky do ruky už taky dlouho… Ale ta hrubá motorika je na tom špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
5.1.13 14:54

Já jsem dnes s obrovským ponížením připravila ale vlastně už včera večer -Boloňské špagety se sýrem a jdu na Pařížák a večer si budu muset za ty hříchy dát minimálně 7-Otčenášů :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
5.1.13 14:55

Vždyť žádné dítě není šikovné na všechno, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
5.1.13 17:19
@Elilen píše:
Je ta Vojtovka nezbytná?? :?

to budeme jenom spekulovat :nevim: na to jsou odborníci aby tohle řekli, já bych se jí určitě nebránila pokud by nám ji doporučili. jinak ti držím palce musí to být těžké pořád v pochybnostech :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
5.1.13 21:15
@Elilen píše:
Já už jsem se k ní chtěla objednat dávno, ale myslela jsem si, že potřebuju doporučení.Je ta Vojtovka nezbytná?? :? Ona je strašně šikovná na ruce. Z hrnečku se naučila pít na první pokus. Krásně ho drží za ouška. Pořád žvatlá, Do pusy si dokáže dát dudlíka už dva měsíce, hračky si přendavá z ruky do ruky už taky dlouho… Ale ta hrubá motorika je na tom špatně.

Elilen, já ti to nedokážu říct, to musí vidět doktorka, já vím jen to co píšeš, každopádně, zkusila bych s ní začít makat sama, pokud to jen trochu jde. Já když se mi prohýbala v těch třech měsících do luku, tak jsem na radu jedné maminky, která to tayk řešila, začala ten pohyb korigovat, je to o trpělivosti, ale ty mink ajsou hodně rychlé pokud je jinak všechno v pořádku. Napíšu ti co jsem dělala.

Byla jsem u ní a pokud šla do luku, hned jsem ji chytla za krček a nožičky a stulila do klubíčka (chce to ale opravdu hlídat), pak jsem jí dávala postupně na čím dál delší dobu na bříško, ze začátku po chvilkách, protože nechtěla, pomohla jsem jí z počátku tak, že jsem srolovala dečku (ale ne moc) a podložila ji na bříšku pod ručičkama (pod pažema), aby nenesla celou tíhu.

Výsledek byl, že po 4 dnech začala pást bez přepadávání na záda a dosti pevně a po 7 dnech se přetočila sama ze zad na bříško, to jsem byla docela v šoku, byly jí tři měsíce a týden přesně. Myslela jsem si původně, že budeme tak měsíc makat než se to zlepší, jsem měla slzy v očích, když se přetočila na to bříško. Přetáčet se musí tak, že se stulí jakoby do klubíčka a přetočí se, jiný systém je špatně. První koriguj ten luk, jakmile si trochu posílí svaly, přestane ho dělat. Klidně mi napiš jak vám to jde… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.13 12:23

Zakladatelko mě je taky 22 let bydlíme s přítelem rok, čekáme baby. On pracuje někdý i šestnáct hodin denně, protože já jsem od počátku těhu na neschopence. V životě by mě nenapadlo, aby přišel z práce a neměl na stole kouřící oběd a dezert. S vařením začínám, někdy se mi to nepovede, člověk se učí. Když mě je hodně špatně, zavolám mu a on mě pak vezme večer na večeři nebo přiveze pizzu. Prostě tohle musíš dělat sama od sebe.Nebo to je taková dřina obalit řízci a připravit bramborovou kaši se salátem?? Nebo hodim do trouby vepřovou pečeni a to se jen podlívá, je to bez práce a oloupaný brambory jsou raz dva. Nehce po tobě abys dělala omáčky, ale ty vydrží pak třeba na dva dny. :) Zkus to hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.13 11:32

No tam mu to máme tam že on nakupuje jídlo a já se starám o domácnost a on každý večer vaří, ale ne protože bych nechtěla ale protože mě to navrhnul sám a má to rád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
10.1.13 12:37

Já bych taky ráda vařícího chlapa :) protože mi podezřele v poslední době chutná všechno to co nemusím vařit já :think: :mrgreen:
jinak že jídlo nakupuje on jako že za jeho peníze nebo že i fakt jde a nakoupí jídlo? to bych taky brala :D ale chodíme, lépe řečeno jezdíme spolu.. domácnost mám na starost více méně já, ale pokaždé když ho požádám tak pomůže jak může a když bylo mimi- nespavé kňouravé tak trpělivé obcházel bordel nebo uklízel sám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
23.1.13 19:53
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@Kornel píše:
Já jsem dnes s obrovským ponížením připravila ale vlastně už včera večer -Boloňské špagety se sýrem a jdu na Pařížák a večer si budu muset za ty hříchy dát minimálně 7-Otčenášů :jazyk:
  • Citovat
  • Upravit
luckazena
24.1.13 13:30

Ty nejsi normalni ja byt chlap tak ti dam pres hubu.ja varim od 20 let a taky jsem to neumela a ted uz umim uvarit skoro vse jen chtit.ja jsem na MD a mam 3 deti a nepripadam si jako sluzka mame velkej barak a zvladam to plus prace venku. a k tomu mam zdravotni potize je jen33 let a jdu ted na vybrani. i v bolestech uvarim uklidim vyperu delam svaciny detem proste delam vse.rict manzovi kdyz prijde z prace at si na koupi a uvari to by me vysvetlil a hlavna ja vych se hanbou propadla.jsi lina a sobecka kra..jak uz tu nekdo psal jako matka zena a manzelka stojis za hov..snad mu to dojde a utece k zene ktera ho bude mit rada

• Citovat
  • Upravit
2895
24.1.13 13:50
@luckazena píše:
Ty nejsi normalni ja byt chlap tak ti dam pres hubu.ja varim od 20 let a taky jsem to neumela a ted uz umim uvarit skoro vse jen chtit.ja jsem na MD a mam 3 deti a nepripadam si jako sluzka mame velkej barak a zvladam to plus prace venku. a k tomu mam zdravotni potize je jen33 let a jdu ted na vybrani. i v bolestech uvarim uklidim vyperu delam svaciny detem proste delam vse.rict manzovi kdyz prijde z prace at si na koupi a uvari to by me vysvetlil a hlavna ja vych se hanbou propadla.jsi lina a sobecka kra..jak uz tu nekdo psal jako matka zena a manzelka stojis za hov..snad mu to dojde a utece k zene ktera ho bude mit rada

Ty to asi nemáš moc v hlavě v pořádku takhle psát, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.1.13 14:09
@luckazena píše:
Ty nejsi normalni ja byt chlap tak ti dam pres hubu.ja varim od 20 let a taky jsem to neumela a ted uz umim uvarit skoro vse jen chtit.ja jsem na MD a mam 3 deti a nepripadam si jako sluzka mame velkej barak a zvladam to plus prace venku. a k tomu mam zdravotni potize je jen33 let a jdu ted na vybrani. i v bolestech uvarim uklidim vyperu delam svaciny detem proste delam vse.rict manzovi kdyz prijde z prace at si na koupi a uvari to by me vysvetlil a hlavna ja vych se hanbou propadla.jsi lina a sobecka kra..jak uz tu nekdo psal jako matka zena a manzelka stojis za hov..snad mu to dojde a utece k zene ktera ho bude mit rada

Tak tohle je celkem drsně napsané, ale ani já si neumím představit, že bych nevařila, od dvaceti let bydlím bez rodičů a od té doby vařím, pravda je že jsem k tomu byla doma vedená a už ve dvaceti jsem uměla celkem slušně vařit, ale učím se pořád. A co proboha jí to dítě? Do patnácti asi na skleničkách nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9273
24.1.13 14:42
@luckazena píše:

která mu bude sloužit, néééé? :mrgreen: :mrgreen: příspěvek na úrovni, to se musí uznat :mrgreen:…k dotazu, záleží na dohodě partnerů, někdo by v domácnosti vařit měl, práce jako každá jiná, já mám odpor k zašívání a dělá to chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí