Měli byste vědět - éčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2969
22.5.12 13:39
@Gina108 píše:
Kterejma, ať vím co koupit.

Jsou to SugarLand z Lidlu. Vizáží jako Haribo medvídek,podle mě i stejně chutná a cena 300g asi 28Kč? No ale ať nelžu: gluk.sirup,jedlá želatina,kyselina citronová,mléčná,přírodní aroma,ovocné a rostlinné extrakty/černý bez,hr.víno,čer.rybíz,mrkev,kukurma,paprika,kopřiva,špenát/rostlinný olej,protispékavé látky-včelý vosk a karnaubský vosk. Bez um.barviv a přírodní aroma,může obs.stopy mléka,lepku. Noa teď mi někdo řekněte,jestli je to fakt bez éček,protože ona jsou schovaná snad všude :lol:
Jinak jsem si dnes dala zkušební dTest zdarma a tam dokonce i Lidlácký kečup vyšel jako druhý nejlepší po Kand,který kupuji,protože mi chutná a ejhle on je z těch hrůz nejlepší :dance: . Jenže mi je líto dát 8 set za rok,ale člověk by si početl,dost o tom časáku uvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.5.12 13:39

@pannda ,,medvidci,, jsou vůbec dobrý, nemají ani moc tuku- hlavně ty nezdravý jako maj sušenky a podobný srágory

• Citovat
  • Upravit
29350
22.5.12 13:40
@lucie.t píše:
tak ja myslim, ze neni treba se krizovat nad kazdym eckem, ne kazde je skodlive, ze. a naopak.. kdyz neni ve slozeni zadne ecko, jeste to neznamena,ze tam nic skodliveho neni. onen konzervant tam nemusi byt napsan jako E???.
tak ze nehazet vsechna ecka do jednoho pytle :kytka:

Přesně tak, ne všechna éčka jsou škodlivá a naopak, věc, co není pojmenovaná jako éčko, taky může být na závadu… nejlépe je vybírat potraviny s co nejprůhlednějším složením, čím méně všeho možného obsahují, tím lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.5.12 13:41
@Gina108 píše:
DObrej odkaz, akorát mě překvapuje, že je tak škodlivá košenila. Je to sice z krovek brouků, což někomu muže přijít jako eklhaft, ale že by to způsobovalo hyperaktivitu? :nevim: :think:

Já si z holky dělala srandu,že jak ji chutná krovka z brouka,no hleděla na mě. Od té doby kupuji jen bílé jogurty a dávám domácí marmeládku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
22.5.12 13:41
@lucie.t píše:
tak ja myslim, ze neni treba se krizovat nad kazdym eckem, ne kazde je skodlive, ze. a naopak.. kdyz neni ve slozeni zadne ecko, jeste to neznamena,ze tam nic skodliveho neni. onen konzervant tam nemusi byt napsan jako E???.
tak ze nehazet vsechna ecka do jednoho pytle :kytka:

Tak jasně, ale nauč se je, že? http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.5.12 13:45
@Gina108 píše:
No bohužel je umění sehnat i tu blbou šťávu bez éček. V Lidlu prodávali levnou a dobrou šťávu zn Dizzy a ty kurwy Lidlácký ji přestali od toho výrobce brát, od ledna tam prodávaj jen sračkoidy :pocitac:

Mojem áma tam chodí skoro denně a taky si stěžuje,že co je kvalitní a dobré,tak nahradí levnějším výrobkem,kterej je na :poblion: . Už tam pomalu přestává chodit. Holt síla trhu je v lidech a kdo chce levné šmejdy :nevim: . Já se také snažím poohlédnout po lepším jídle,nekupuji sladkosti a džusíky apod. Naštěstí mi skoro 2leťák baští jak kyselina ovoce a zeleninu v syrovém stavu,takže mu dám mrkev místo bonbonku a je to. Neříkám,že nekoupím sladkost,ale většinou pak skončí ve mě,když se nudím :oops:,viz medvídci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.5.12 13:47

@1024 Díky za info. Ty Lidlácký gumídky občas taky kupujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
22.5.12 13:47
@pannda píše:
Tak jasně, ale nauč se je, že? http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek

Dobrej odkaz,zrovna jsem dneska po té reportáži též najela na jejich stránky. No já to vidím asi tak. Uděláme si tabulky a pak to budem kontrolova při nákupu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
22.5.12 13:49

No, holky, je to na zvážení každé, co bude číst, co kupovat, co jíst. Jen jsem dala odkaz, který mě zaujal a překvapil. Já taky dost čtu složení, vybírám, o něčem nemám naopak ani páru. Ale štve mě to, sousedka má třeba nepříjemnou lupénku, chudák, v dost hrozném stavu, a strava jí to dost ovlivňuje, takže si myslím, že je toho půl napůl, co je nezdravé, co zdravé a co zase škodlivé. Je to zkrátka potrav. byznys, pokud potravina zakázána nebyla a jde na dračku, je levná, tak se bude prodávat jak divá..
Zdraví zdar !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
22.5.12 13:54

z toho co do toho jídla cpou všichni jednou pomřem a pročpak to asi dělají??,já myslím že by to šlo jíst a vyrábět i beztoho,ale to by pak lidé nebyli nemocní nikdo by nedotoval farmaceutické firmy nákupem předražených léků které stejně neléčí příčinu ale důsledky,lidé by nepotřebovali drahá vyšetření a operace,ti nahoře nás nepotřebují zdravé a svobodně myslící,potřebují hloupé marody totálně závislé na „medicíně“ lécích a co hlavně být pěkně poslušný a jít si nakoupit v akci ty skvělé potraviny z hypermarketu a žrát a žrát a žrát,je to hnus :cert:

• Citovat
  • Upravit
17058
22.5.12 14:19

Tak to je hnus :zed: :zed: Ty žvýkačky by mě taky nenapadly…A výroba konzervantu z toulenu-čl.neví,jestli se má smát nebo brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.5.12 15:02
@Regina Hero píše:
Ale prosím tě… my se snažíme jíst většinu potravin bez těch špatných éček a bez konzervantů a co nejčistších a jde to docela v pohodě… a hlady určitě netrpíme… chce to jen vybírat, nekupovat polotovary, vařit víc přírodně, bez pomoci chemie a nevěřit reklamám v televizi…

Víš kolik je skrytých ecek v těch potravinách, které jsou napsané jinak než Ečíslo ? Dávám si pozor na to co kupuju a sladkostí dostává minimum, protože taková tabulka čokolády s ním dělá divy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
22.5.12 15:02

Jo, je to hnus a neuvěřitelný podraz na lidi - nejen že to škodí (samozřejmě Ečkem jsou označeny nejen ty škodlivé látky) ale navíc hodně z nich jsou látky návykové, tzn. že nás pozření takové potraviny vícekrát za sebou nás nutí jí kupovat a jíst dál a dál, což výrobci potřebují, neb to zvyšuje prodej. Že je to na úkor našeho zdraví je tak moc netankuje protože jak řekli v Černých baronech - „Lidí je jako sra*ek“ takže tak…

Je to jen na nás jak s tím naložíme. Osobně si dávám hodně velkýho majzla co koupím a jak tu bylo výše napsáno, dost mě štve když už najdu nějakou alternativu něčeho, že brzo zmizí z pultů a je nahrazena nějakým levným šmejdem, jak já říkám, chemickým pokusem a ne potravinou :cert:

Ale není pravda že s tím nic nenaděláme - mám možnost volby ale bohužel to spousta lidí buď z nevědomosti nebo někdy i z pohodlnosti nedělá a sáhne radši po nějakém polotovaru než uvařit něco čerstvého.

Moje cesta je tato - kolem džusů, limonád, barevných bonbonů, tavených sýrů, polotovarů apod. chodím velkým obloukem. Kupuju čerstvou zeleninu, mouky, rýži, maso, ovoce - prostě „vařivo“. Jako jo, zabere to nějaký čas, peču si hodně i pečivo sama. ale když si na to člověk zvykne, lze se alespoň částečně vymanit z toho o co jde výrobcům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
22.5.12 15:04

A rozhodně není nutné stát půl dne u sporáku, pokud jsem třeba zaměstnaná nebo nemám tolik času. Je spousta jídel, i klasických, které se dají udělat rychle, zdravě a bez chemie :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
22.5.12 16:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat