Mělo by dítě chodit na prázdniny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
28.6.16 14:22

@veruka85 ještě edit, v tomhle věku jsme byli s babi na chatě 2 měsíce. Já, banda sestřenic a bratranců, babi nás měla třeba 5.. a rodiče jezdily jen na víkend, popř třeba 14 dní ne - měli doma malou ségru plus práci :lol: já prázdniny u babi naprosto milovala :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
28.6.16 14:23
@Hobitka píše:
@Denisa56 Napsalas to hezky, ja pokud davam deti k babickam a spol. (za ucelem, aby se vsichni vzajemne uzili) tak se radsi neptam, co se tam delo, u babicek se muze vsechno. Ale zas to, co popisujes, si podle me uzije spis az tak skolak. Z predskolniho veku si o babickach pamatuju asi to, ze mi davaly kostky cukru (jedna s Alpou a druha jen tak :mrgreen: ).
:mrgreen: tak ted jsem si to svoje dite vzbudila :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
28.6.16 14:28

@malinika nevím, jak jsi přišla na to, že jsem si užívala - není to pravda, ale i kdyby, tak co? Jako matka nemám nárok na svůj život? Ty bys je k moři neposlala, já ano, co má být? Moji rodiče nejsou žádní dementi, aby se o tříleté dítě nedovedli v cizině postarat… Navíc dítě je už samostatné, samo se nají, obleče, nestydí se o cokoliv říct, není s ním žádná práce.

Jestli to tvoji rodiče nezvládají, tak to přece neznamená, že to platí obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30803
28.6.16 14:29

Mě udivuje, jak je tu tolik z vás, které si myslí, že holčička je mamánek. Z vlastní zkušenosti vím, děti mají různé povahy. Pokud máte děti, které se bez problémů a pláče adaptují u babičky, tak si můžete gratulovat, ovšem není to 100% díky výchově, to rozhodně ne.
Moje prvorozená je s kýmkoliv z rodiny kdekoliv a na jakkoliv dlouho, druhorozená všude s každým řve (i s tatínkem). A to jsem se poctivě snažila „nacpat jí komu to šlo“ - vydrží hodinu a pak už jede jen „maminka maminka maminka“ - já jí nechci mít pořád na krku, ale přece jí nebudu dávat někam, kde vím, že bude brečet, ačkoliv tam pro ní udělají první poslední.
Já a můj bratr jsme taky rozdílní - zatímco já jsem trávila celá léta na táborech a u babiček, on jel na jeden turnus a řval tam každý den. Já bych ve školce i spala, chtěla jsem chodit první tam a poslední domů. On brečel ve školce ještě v 5 letech a to nastupoval už ve 2,5 do jeslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
28.6.16 14:49

@adam75 :mrgreen: Asi moc často vlastní děti nehlídáš co? Napsat, že se 3 letým dítětem není žádná práce, protože je samostatné…to mi přijde jako vtip. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
28.6.16 14:51

Nechavam to jen na deckach.
Naší mají celý rok povinnosti škola, školka. Bydlime daleko od rodiny. Takže když už někam jedeme spolu je navštívit.
Těch příležitosti, kdy muzou jet sami přes rok moc nemají.
O to víc si to přes léto užívají.
Stačí, aby děda nebo teta nebo někdo se zmínil a už jsou domluveni a mali letí se chystat, jsou hned srovnani.
Včera si naše petileta domlouvala moji zaměstnavatelku jestli k ní může na víkend.
No zamést. samozřejmě v šoku, jakou má malá vyridilku a že by klidne fakt šla.
Rikam, my jsme děckám furt v patách celý školní rok, manžel teda pracuje v zahraničí, ale semnou krom docházky školka, školka jsou furt.
Tak taky si potřebují i odpočinout od mamky někdy.
Prázdniny jim začínají ve čtvrtek v poledne. Manžel se dnes vrátil dom z Itálie z práce, tak co bude doma je chce doma pár dni a pak už je pustíme.
Naší mě vypisují, vyptávají se, kdy k nim přijedou. Taky se těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
28.6.16 14:57

Hlavní je jestli dítě chce nebo nechce. Nenutit.
Naší by si zlamali nohy radosti, když dostanou pokyn jděte se balit.
To jen čára za nima, jak jsou rychlí a to má nejmladší 3r.
On teď má jako guru dědy oba a všechny mužské. Kdo jezdí autem, traktorem nebo čímkoli podobným je pro něj bůh.
Souseda nám u plotu pořád spovida co dělá, kam jel s traktorem.
Takže ten se na prázdniny u dědů vyloženě těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
28.6.16 16:13

@malinika tak moje dítě je… Jak si ho vychováš a naučíš, takové ho máš. Jistě, řada dětí ráno houkne „mami, já chci“ a maminka celej den kmitá, ale u nás doma to nevedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
28.6.16 17:03
@Denise13 píše:
Já bych to neřešila a prostě ji tam zavezla a hotovo, mě se taky nikdo neptal kdyz jsem byla mala jestli chcu k babičče a musela jsem tam byt a bylo to fakt strašny…kam bysme dosli, kdyby jsme se svych deti ptali co chteji a nechteji??? nikdo se nas driv na nic neptal a taky žijem, bud rada, že si odpočineš.Příspěvek upraven 28.06.16 v 13:57

Bylo to fakt strašný. Tak vidíš, samotný se ti to nelíbilo ale jiným bys to dělala. Děti jsou taky lidské bytosti s nárokem na vlastní názor ať se ti to líbí nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Kacik1988
28.6.16 17:04
@malinika píše:
@adam75 :mrgreen: Asi moc často vlastní děti nehlídáš co? Napsat, že se 3 letým dítětem není žádná práce, protože je samostatné…to mi přijde jako vtip. :mrgreen:

Asi tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
4724
28.6.16 17:12
@smurfka píše:
@lucenka @Berousik
asi tak no..
jako já dávam děti pryč od pul roka jejich života..nejdřív na víkend, pak později i na více dní..nejvíc byl zatím týden (4 a 2 roky )..
Nikdy ani uplně jako malincí neměli problém, právě proto že si tak brzo zvykli. Jako syn ten je společenský tomu je jedno kdo s ním je nebo není, hlavně jak má program a je stastný, takže nemá problém s žádnou babičkou ani dědou ani svagryní atd..malá ta je malý mamánek, ale jen do té doby co mě vidí..když odjíždíme chvili brečí, ale pak mi mamka píše, jak ji dali pár hraček, a bylo po pláčí a už si na mě ani nevzpoměla..až zase když jsme pro ni přijeli, pak se ode mne nehne..A to jako co, že když brečí, když odjízdím, tak ji tam nemám nechávat? Dobré no..asi jsem hrozná matka :jazyk:

Dobry no, ne kazdy to tak ma a neni pravda, ze z kazdeho vyroste mamanek. Jako uz jen, ze si tchyne poruci, ze chce dite..

Ja bych treba pul rocni nedala na vikend ani nahodou, ani nemuzu, kojim. A kdyvych nekojila tak taky ne, je to muj nazor, neberu ti tvuj, ale pro me takhle male mimi patri k matce. Kojit chci cca do 2 let, takze na vikend to nepujde. A ze uz to na me tchyne zkousela, ze se najede na prikrmy a muzu prestat kojit a ona ho tam bude moc mit i tyden a presne reci, com driv prestanes kojit, bude tu, zvykne si. Casem to budem zkouset, taky budu treba rada za vikend pro sebe, ale pokzd uvidim, ze to fakt nejde a dite nechce, nutit ho nebudu. Nejde jen o to, ze se dite musi zvyknout..ono si zvykne, nic jineho mu nezbyde, kdyz ho do toho budou vehementne nutit, ale kazdy dite je jinak citlivy a muze to na nem zanechat nasledky a pobyt si tam proste neuzije. A nebo se ukaze, ze ano. Nicmene zakladatelka vi nejlepe jaka jeji dcera je. Nerikam nedavat vubec, ale pomalu, postupne, zvlast kdyz babicku vidi jen 1× mesicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.6.16 17:28
@lucka_mac píše:
Několikrát jsme mu s babičkou nabízely jestli u nich chce zůstat, nechtěl. I dvouleté dítě umí vyjádřit svůj názor. Nepatřím k matkám, které mají potřevu své dítě dávat na celý den pryč. Je celý den ve školce, o zbytku času jsme prostě spolu. Co je na tom špatného? Proč by mělo malé dítě zůstávat celý den u babičky?

Prijde mi, ze je dnes v mode delat z matek co si materstvi uzivaji a chteji mit dite u sebe neco spatneho. Vidim to i v ruznych diskuzich. Prece dite neni na pujcovani. Aby se v kete lidi prerahovali, nejdriv jedba babicka, pak druha. Pak zase prvni..nerikam s nikym se nestykat, ale jsem se tu i dicetla v nejake diskuzi, kde se redilo rocni, ze tchyne hi chce ns vikend a hle, spatna byla zakladatelka. Rocni preci nemusi byt na vikend id ridicu. To chce ta babicka. A matka ma pravo s tim nesouhlasit a byt proti. Ano tady je ctyrleta. Jenze to ze ted necgce, neznamena ze nebude chtit nikdy. Stejne ve 4 letech si to tolik pamatovat nebude jako az pak treba na prvnim stupni zakladky. Tam uz ty deti se tesi, vicemene i proto, ze si tam pak udelaji ksmarady, se kterymi litaj venku. Je fajn, kdyz to 4 letym detem nevadi, to je jen pozitivum, ale kdyz jo, tak to holt pocka. Pokud je matka ochotna skousnout, ze kfyz by potrebovala volny vikend, ma smolika. To dite z toho vyroste. Prijde mi, ze nejde ani tak o dite jako o babicku. Tak at jezdi babicka casteji, dite si na ni lip zvykne, utuzi vztah a za rok to treba pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.6.16 17:36
@Kacik1988 píše:
Holku odvést i přes její pláč? No to by byl tatínek k pohledání… A manžel by měl koukat hlavně na díté, ne na to že jeho matka chce. To spíš vypadá, že mamánek je on a co řekne maminka, je svatý a tak to bude a na ostatní nekoukám :think:

A z čeho soudíš, že tatínek nehledí na dítě. Tak jako ty shledáváš za zbytečné, aby děti trávily čas samostatně s prarodiči, tak tatínek to může považovat pro svoji dceru za přínosné.
A to ta holčina ještě ani nezačala brečet a už se odváží přes pláč :lol:

• Citovat
  • Upravit
59338
28.6.16 17:37

Nenutila bych, mělo by to být že tam dítě chce být. syn poprvé spal u babi v 6 letech a pak druhý dne když přišel nám oznámil že tohle víckrát ne :lol:. jde tamna celý den ale večer domů. malá začala chodit ke tchýni cca od 2,5 let to tam byla párkrát s manželem a pak už že tam bude sama s babi. vše ok, chodí tam od 11 cca do 19h a vše ok. jednou jsme se ptali jestli tam nechce spát a napřed že ano, tak jsme zabalili pyžamo a x věcí a odpoledne tchýně volala že malá chce domů, přivedla jí že prý byla smutná a spát že bude jenom doma. k babi chodí ráda ale spát tam nechce, když jsme jeli v únoru na 1 noc pryč tak tchýně byla u nás a úplně ok :palec: nevidim jediný důvod nutit aby někde dítě spalo když nechce. syn tam chodí taky rád ale na noc ani náhodou, od 1 tř jezdí na školu v přírodě a problém nemá. Já se ho i ptala jestli zase nechce spát u babi a že to teda nechce a proč když my jsme doma :lol: manžel jako malý taky nikam takhle nejezdil, jedině kam by děti mohli jet na noc je u tchána ten má barák a zahradu ale tam by je manžel samotné zase nepustil :mrgreen: až malá řekne že chce u babi spát tak bude ale určitě ne že musí když nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
28.6.16 17:53

@astoret Souhlasím. Přijde mi, že se na mě lidé dívají jako na divnou a špatnou matku, která vychová nesamostatné mamánky. Jenom protože netráví od 6 měsíců noci a víkendy u babiček. Rodičovství si užívám, jsem se svými dětmi ráda, ráda s nimi trávím volný čas. Nepotřebuji víkend bez nich, netoužím po něm. Jsme aktivní, s dětmi se dá dělat téměř cokoliv. Vezmeme je do krosen a jdeme na celodenní túru, jedeme na jiný výlet, na návštěvu apod. Děti u babiček spát nechtějí, respektuji to, nenutím je a nebudu. Děti patří především k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí