Meniskus - nutná operace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
19.2.22 19:57

Opravdu koleno po operaci nebolelo? Já jsem blbe spadla na dvoře rentgen nic neukázal žádné poškození nic ale po týdnu kontrola trošku vody v koleni kterou zatím doktor netahal, ale koleno se nelíbí a má podezření na prasklý menisky, jdu na magnetickou resonanci tak snad to bude dobrý a operaci se vyhnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 19:40

Operace kolene

Dobry den,
mate nekdo zkusenost jak dlouhe jsou cekaci doby na operaci menisku ve FN Motol nebo obecne v Praze? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
22.12.23 05:59

@Kristiána Dobrý den vím že už je to staré vlákno ale můžu se zeptat jak to s tou chrupavkou řešili prosím vás jak se ted máte s kolenem? Mám ted v koleni to samé a jsem z toho neštastná -Jak řešili ty chrupavky co všechno dělali? Píchali nějaké injekce? Pokud ano jaké to je? Bolí to moc? Jak jste se cítila po artroskopii? Dělali vám návrty? Mě přejelo před nedávnem auto a od té doby mám kolena v háji prasklý měniskus a ty chrupavky bolí - Bojím se na tu artroskopii hrozně hrozně moc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.7.24 21:19

Ruptura menisku

Ahojte, byl někdo na operaci s kolenem, meniskus pod epiduralni narkozou? Já by chtěla, necítím se v pohode na plnou narkozu.Jak se to vybavuje? Co třeba podstoupit aby mi to udělali pod částečni narkoze? Dekujii JS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
18.7.24 08:38

@Juliani zrovna nedávno jsem byla na artroskopii. Sešívali mi meniskus. Když jsem se ptala, říkali, že epidurální je zbytečná kvůli chvilkovemu zákroku. Normálně mi dali dychnout přes masku. Nic mi poté nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.7.24 17:01
@Domina19 píše: Více

Možná že se zbytečně stresuji. Uvidim příští týden jak dopadne schuzka s pánem Doktorem. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
18.7.24 21:05

@Juliani já se taky obávala, měla jsem z toho smíšené pocity, ale nakonec to vše bylo rychlé. Ani bolesti po operaci jsem neměla. Jen otok, ten mě trápí do teď. Přeji aby ti to vše dobře dopadlo. 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
21.11.24 14:58

Ahoj,
chci se prosím zeptat. Za zhruba dva týdny nastupuji na operaci. Ve zprávě mám napsané, že mám utržený meniskus od ucha košíku a také mě čeká plastika předního zkříženého vazu. Podstoupil to prosím někdo?
Sešívali vám meniskus? A jak dlouho jste byli zhruba v nemocnici? Ptám se hlavně proto, že operace vychází na období kolem vánočních svátků, a zajímá mě, jak jste potom zvládali fungovat doma.
Moc děkuji za jakékoliv rady a zkušenosti! :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
24.11.24 19:02

@Melaniia Sešívali mi meniskus. Ortéza 4 týdny na celou nohu, o berlích, byla jsem úplně nemožná. Doma dvě malé děti rok a triletak. Do teď mám problémy, že mi koleno lupe. Vazy mi nedělali. Přeji brzké zotavení, snad proběhne lépe než u mě. Každopádně průběh operace a po ní byl vcelku dobrý, bezproblémový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.24 20:28

@Melaniia
Záleží, jestli meniskus budou šít, nebo odstraňovat. Když se šije, tak ortéza + berle cca 6 týdnů většinou bez došlapu, aby se meniskus zhojil, když se odstraňuje, tak je rekonvalescence krátká, nicméně pokud to máš v kombinaci s křižákem, tak bych počítala berle tak 4-6 týdnů, záleží na ortopedovi a jeho zvyklostech, pak dlouhá rekonvalescence, sport a větší zátěž nejdřív po půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.1.25 21:22

Ahoj, prosím minulý týden se mi stal úraz kolene, první lékař říkal, že je to vyhozené, tak mi ho „nahodil“ zpět, za dva dny na kontrole jiný doktor, že to nebylo vyhozené ale vnější meniskus a tím " nahozením se mi dostal mezi kluby 🤷, jsem objednaná na magnetickou rezonanci a pak na kontrolu, teď mě to koleno už moc neboli, jen ho úplně neohnu( i se bojím) otok nic 🤷.. mám ortézu na celou nohu a chodím jen o berlích.. chci se zeptat, jestli je možné, že se to zahojilo? Kolena neboli dost dlouho + u každého těhotenství úraz 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.25 18:22

@Bíbul098 natržený, nebo dislokovaný meniskus se sám od sebe nezhojí, je to vazivová chrupavka a má nízkou schopnost regenerace a to jen pokud je trhlina v jeho prokrvení zóně :)
uvidíš po MRI, ta bývá celkem přesná

• Citovat
  • Upravit
40
1.2.25 00:16
@Anonymní píše: Více

Děkuju 😊.. já už se začínala těšit, že to brzy přestane bolet úplně a ortéza s berlemi poletí do kouta 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.25 14:24

@Bíbul098 tak ono tam samozřejmě k nějakému primárnímu zhojení dojde, takže většinou lidé dokáže s natrženým meniskem běžně fungovat (není výjimkou, že o tom někdy ani neví), ale pokud je zaseklý někde ve kloubní štěrbině, nebo nestabilní, tak může dělat neplechu. Ale k plnohodnotnému zhojení jako takovému nedojde. Stejně pokud jde člověk poté na artroskopii, tak je potřeba mít koleno v co nejlepší kondici a s největším možným rozsahem.

• Citovat
  • Upravit
40
1.2.25 19:32
@Anonymní píše: Více

Ty jo, to jsem vůbec nevěděla 🙈.. moc děkuju za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie