Odlehčená sádra

6.2.18 23:30

Odlehčená sádra

Dobrý den chtěla bych se zeptat na odlehčenou sádru. Je mi 17 let a mám zlomeninu lýtkové kosti bez dislokace. Na 5 dní jsem měla dlahu a dnes mi dali sádru. Bohužel je na mě těžká a při chůzi dopadá tlak celé sádry na kotník a nárt. Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s odlehčenou/lehkou sádrou v Brně? Kde by se o ni dalo požádat nebo ji nechat udělat? A jestli by bylo možné si ji nechat dát místo v dětské nemocnici i někde jinde? Četla jsem, že si ji máme koupit ve zdravotnických potřebách a donést normálně k doktorovi… tak nevím… Předem děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9947
6.2.18 23:35

Zkušenosti s ní mám skvělé :palec: je lehká a hlavně slabší tak že sem se lépe dostávala do kalhot a byla příjemnější :) ale nemám zkušenosti v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.18 23:38

@Petruna21
Děkuji :) Právě vůbec nevím kde v Brně… byly s tím nějáké ty problémy o zrušení nadstandardů tak se trochu bojím aby to tady vůbec šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
7.2.18 06:11

@tereza.peci nevim jak u lytkove kosti ale syn ma zlomenou holenni kost a na dotaz odlehcene sadry mi rekli ze v zadnem pripade ze pri takove zlomenine nepripada v uvahu. :think:

Manzel mel zlomenou zanartni kustku odlehcenou dostal normalne na urazovce.
Asi bych si zavolala.do.detske a zeptala se. Pokud ta moznost je nevidim duvod proc by ti ji tam nemeli dat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.18 13:41

@aknah31
Děkuju :) Právě že si myslím že mám únavovou zlomeninu, na rentgenu byla vidět uprostřed kosti jen rýha, takže si myslíme, že to je únavovka… Byli jsme tam v pátek pro dlahu a doktor řekl že uvidím v úterý nebo ve středu jestli zmizí otok. Včera tam byl jiný doktor starší pán, ani se na mě nepodíval, nic mi nenabídli a dlahu mi nesundávali… myslím že ten první by mi tu lehkou i nabídl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
8.7.24 20:55

Plastová sádra- zkušenost?

Ahoj, syn si zlomil na táboře kotník, dali mu nechodící sádru a zítra si pro něj pojedu.
Myslíte, že by šlo mu tu sádru vyměnit za nějakou plastovou?
Na to léto je to dost pitomý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8772
8.7.24 21:01

To se musíš ptát doktora… někdy ta sádra vyměnit jde, jindy ne, přesně dle konkrétní zlomeniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
8.7.24 21:08
@Midaku píše: Více

Já o tom ještě moc nevím. Jen ho vzali na urgent. Tak doufám, že to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
8.7.24 21:13
@Dollorres píše: Více

Domluv se s ortopedem, u nás je k mání bohužel jen Opencast , skoro si říkám, že bych si založil firmu na tisk fixací, přijde mi to dost napálené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 21:24

@Dollorres dcera má dětskou zlomeninu zevního kotniku. Plastovou sádru dostane po 14 dnech od úrazu. Nesmí být otok. Plastová sádra se platí. VZP dětem přispívá až 1500 Kč.

• Citovat
  • Upravit
6381
8.7.24 21:45
@Anonymní píše: Více

Nám by to snad mělo pokrýt úrazové pojištění. 14 dní je celkem dost, tak snad to přežijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 21:52

@Dollorres to víš že přežijete. Ono nic jiného stejně nezbude. ;) Přeji brzké uzdravení.

• Citovat
  • Upravit
6381
8.7.24 22:04
@Anonymní píše: Více

Děkuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.7.24 22:13

Mela jsem zlamany kotnik v puli cervence a taky mi odlehčenou plastovou ani ortezu nedali. Jeste jsem mela nechodici, takze berle a podpatek mi prisadrovali az za sest týdnů..
Zalezi na typu zlomeniny, dneska jsem videla novy nejmodernější typ sadry - vypadala jako síťka

• Citovat
  • Upravit
6381
9.7.24 06:39
@Hanka1 píše: Více

Ach jo, to zní hrozně. :?
Ano, tu sádru, co vypadá jako síťka už měl syn na ruce. Ale myslím, že na nohu nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák