Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den chtěla bych se zeptat na odlehčenou sádru. Je mi 17 let a mám zlomeninu lýtkové kosti bez dislokace. Na 5 dní jsem měla dlahu a dnes mi dali sádru. Bohužel je na mě těžká a při chůzi dopadá tlak celé sádry na kotník a nárt. Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s odlehčenou/lehkou sádrou v Brně? Kde by se o ni dalo požádat nebo ji nechat udělat? A jestli by bylo možné si ji nechat dát místo v dětské nemocnici i někde jinde? Četla jsem, že si ji máme koupit ve zdravotnických potřebách a donést normálně k doktorovi… tak nevím… Předem děkuji za odpovědi ![]()
Zkušenosti s ní mám skvělé
je lehká a hlavně slabší tak že sem se lépe dostávala do kalhot a byla příjemnější
ale nemám zkušenosti v Brně.
@Petruna21
Děkuji
Právě vůbec nevím kde v Brně… byly s tím nějáké ty problémy o zrušení nadstandardů tak se trochu bojím aby to tady vůbec šlo
@tereza.peci nevim jak u lytkove kosti ale syn ma zlomenou holenni kost a na dotaz odlehcene sadry mi rekli ze v zadnem pripade ze pri takove zlomenine nepripada v uvahu. ![]()
Manzel mel zlomenou zanartni kustku odlehcenou dostal normalne na urazovce.
Asi bych si zavolala.do.detske a zeptala se. Pokud ta moznost je nevidim duvod proc by ti ji tam nemeli dat. ![]()
@aknah31
Děkuju
Právě že si myslím že mám únavovou zlomeninu, na rentgenu byla vidět uprostřed kosti jen rýha, takže si myslíme, že to je únavovka… Byli jsme tam v pátek pro dlahu a doktor řekl že uvidím v úterý nebo ve středu jestli zmizí otok. Včera tam byl jiný doktor starší pán, ani se na mě nepodíval, nic mi nenabídli a dlahu mi nesundávali… myslím že ten první by mi tu lehkou i nabídl…
Ahoj, syn si zlomil na táboře kotník, dali mu nechodící sádru a zítra si pro něj pojedu.
Myslíte, že by šlo mu tu sádru vyměnit za nějakou plastovou?
Na to léto je to dost pitomý.
To se musíš ptát doktora… někdy ta sádra vyměnit jde, jindy ne, přesně dle konkrétní zlomeniny…
@Midaku píše: Více
Já o tom ještě moc nevím. Jen ho vzali na urgent. Tak doufám, že to půjde.
@Dollorres píše: Více
Domluv se s ortopedem, u nás je k mání bohužel jen Opencast , skoro si říkám, že bych si založil firmu na tisk fixací, přijde mi to dost napálené.
@Dollorres dcera má dětskou zlomeninu zevního kotniku. Plastovou sádru dostane po 14 dnech od úrazu. Nesmí být otok. Plastová sádra se platí. VZP dětem přispívá až 1500 Kč.
@Anonymní píše: Více
Nám by to snad mělo pokrýt úrazové pojištění. 14 dní je celkem dost, tak snad to přežijeme.
@Dollorres to víš že přežijete. Ono nic jiného stejně nezbude.
Přeji brzké uzdravení.
Mela jsem zlamany kotnik v puli cervence a taky mi odlehčenou plastovou ani ortezu nedali. Jeste jsem mela nechodici, takze berle a podpatek mi prisadrovali az za sest týdnů..
Zalezi na typu zlomeniny, dneska jsem videla novy nejmodernější typ sadry - vypadala jako síťka
@Hanka1 píše: Více
Ach jo, to zní hrozně. ![]()
Ano, tu sádru, co vypadá jako síťka už měl syn na ruce. Ale myslím, že na nohu nelze.