Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak tragédii si tedy představuju jinak, a je to samozřejmě nesmysl, děti padají pořád někam, v tomto věku, a když sociálka nebere děti matkám, kterým spadl kojenec třeba z pračky nebo přebalováku, tak pvůbec není důvod brát dítě ani v tomto případě. Nechápu, že to někoho vůbec napadne. Kdo by to jako na tu sociálku hlásil?
@Anonymní píše:
Dobrý den prosím o zachování anonymu :/ včera se nám stala tragédie:( syn rok a půl nám spadl ze schodůvypadá to, že starší syn otevřel dveře na schody a nebo, že je někdo z nás blbě zavřel
já to samozřejmě děsně obrecela celý den
synovi naštěstí není nic vážného, ale vylámal si tři zuby
:'( jenže o co mi jde
samozřejmě to nebylo úmyslně a za rok a půl jeho jediný úraz… A mě všichni děsí a straší, že kvůli tomu budeme mít za zadkem sociálku a že svěří děti bývalému
![]()
máte s tím někdo prosím zkušenosti? Nechci o děti přijít a do teď si ten úraz vycitam:(
asi budu za tu ošklivou ale to co se stalo není tragédie to by bylo kdyby se dítě zabilo nebo mělo následky, to že má vylomený zuby prostě tragédie není. A sociálka by musela odebrat polovinu dětí v čr
No pro mě to bylo šílené :/ zachránilo ho jen to, že měl na sobě kombinézu silnou jinak by dopadl hůř :/ a prý to na sociálku hlásí sám lékař z pohotovosti, že musí prý hlásit každý úraz dítěte ![]()
@Anonymní píše:
No pro mě to bylo šílené :/ zachránilo ho jen to, že měl na sobě kombinézu silnou jinak by dopadl hůř :/ a prý to na sociálku hlásí sám lékař z pohotovosti, že musí prý hlásit každý úraz dítěte
a to ti řekl lékař? zajímavý syn měl otřes mozku a nikdo nic nikam nehlásil
@Anonymní píše:
No pro mě to bylo šílené :/ zachránilo ho jen to, že měl na sobě kombinézu silnou jinak by dopadl hůř :/ a prý to na sociálku hlásí sám lékař z pohotovosti, že musí prý hlásit každý úraz dítěte
Tak to je kravina jak mraky…hlásil by v případě kdyby měl podezření na týrání…takže klid ![]()
@Anonymní píše:
To je nesmysl, dělám na dětské pohotovosti a nehlásí se nikdy nic, to by nedělali nic jinýho.
Děti jsou gumový, nám spadla dcera na dovolené z 12 ostrých mramorových schodů v letních šatičkách a nestalo se jí kromě pár modřin nic.
Syn mě spadl z postele v osmi mesicich, krvacel z nosu, byli jsme samozřejmě u lékaře i když spíš než spadl se skutalel (vysvetluji kdyby chtěl nekdo stresovat jaktoze mi spadlo mimino)a nic nikam nikdo nehlasil.
Tak to jste mě uklidnili už jsem se lekla, že budou muset k bývalému ![]()
@Anonymní píše:
Tak to jste mě uklidnili už jsem se lekla, že budou muset k bývalému
a kdo ti to teda řekl?
Sociálku budeš mít na krku, pokud tě lékař nahlásí a ten tě nahlásí, když bude mít podezření na týrání, má ho mít? Z toho mála, co píšeš, není důvod dávat dítě otci.
Od tohoto roku se to mozna hlasi, protoze lekari ted nove musi hlasit i to, ze rodice posouvaji ockovani. Ale i kdyby to nahlasil, taj jen proto, ze musi. Nikdo z toho nic delat nebude, tohle je v tomhle veku bezna vec.
Dcera nám spadla z gauče a měla sedřený nos(letela jsem k doktorce-večír na pohotovost) tam konstatovali, že ji nic není(bylo ji cca 7měsíců), no asi za týden spadla manželovi z přebalováku, znova jsem to ordinovala naše doktorka, tak jsem letěla k ní, nic ji naštěstí nebylo, jen si všimla modřiny a odřeniny staršího data-tak jsem přiznala, že nám před cca týdnem sletěla z gauče. Se strašně smála a prosila mne abych přestala s dětma házet z nábytku, já z toho vykulená, tak mi vyprávěla jak naši sousedi samo neúmyslně omlacovali jejich mimino a pak k ní lítali. Neboj, to jsou věci co se prostě stávají, žádná sociálka nepřijde a když, tak na žádost EX co by třeba děti rád do péče, ale určo ne kvůli pádu, při kterém se naštěstí nic moc nestalo.
@Anonymní píše:
Dobrý den prosím o zachování anonymu :/ včera se nám stala tragédie:( syn rok a půl nám spadl ze schodůvypadá to, že starší syn otevřel dveře na schody a nebo, že je někdo z nás blbě zavřel
samozřejmě to nebylo úmyslně a za rok a půl jeho jediný úraz… A mě všichni děsí a straší, že kvůli tomu budeme mít za zadkem sociálku a že svěří děti bývalému
![]()
máte s tím někdo prosím zkušenosti? Nechci o děti přijít a do teď si ten úraz vycitam:(
Chápu, že jsi vyděšená, ale nic vážního se nestalo. Kamarádce se dvouletá dcera zmrzačila už 2×, jednou si rozsekla hlavu na plavání, podruhý se tuším o něco hodně řízla a ani jednou na ní sociálka nepřišla.
Dobrý den prosím o zachování anonymu :/ včera se nám stala tragédie:( syn rok a půl nám spadl ze schodů
vypadá to, že starší syn otevřel dveře na schody a nebo, že je někdo z nás blbě zavřel