Pad z pracky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
28.12.17 20:04

pad z pracky

Lidi pomoc. Maly, 4 mesice mi dnes spadl z pracky. Vyska vic nez metr. Ano rval, me to trha srdce. Nezvracel, nic ho nebolelo, reagoval. Ale stejne. Budu hlidat ale prijdu si jak nejhorsi matka na svete. :,( nemam prece jen jet na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.12.17 20:07

@90Janka máš, u takhle malého mimina rozhodně :zed: tohle nikdy nepochopim, sorry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
28.12.17 20:09

Já jsem jela když mi syn spadl v osmi měsících z postele na hlavu, cca půl metru…nejevil známky úrazu ale hned nás brali přednostně na ambulanci i na rentgen…strýc vojenský zdravotnik mi vyprávěl o fatalnich urazech hlavy kdy nebylo nic několik hodin poznat…nic synovi nakonec nebylo dikybohu..Přeji ať to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59349
28.12.17 20:09

@90Janka z pračky to je docela vysoko :? Na dlaždičky :? To jsou nebezpečné pády, já ybch teda jela. Na to nás vždy upozornovali už na nedonošených, vše nachastat a neodcházet že jsou jak kapři ;) Cce to rentgen hlavy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.17 20:11

Známé spadla takhle malá, měla naprasklou lebku.. ale na pohled jí nic nebylo, zjistili za 2 dny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
28.12.17 20:13
@martina.se píše:
@90Janka máš, u takhle malého mimina rozhodně :zed: tohle nikdy nepochopim, sorry..

Fakt se to nějak rozmohlo. Je toho strašně moc kdy slýchám, že rodičům spadlo úplně malé mimčo bůhví odkud.

• Citovat
  • Upravit
36556
28.12.17 20:13
@90Janka píše:
Lidi pomoc. Maly, 4 mesice mi dnes spadl z pracky. Vyska vic nez metr. Ano rval, me to trha srdce. Nezvracel, nic ho nebolelo, reagoval. Ale stejne. Budu hlidat ale prijdu si jak nejhorsi matka na svete. :,( nemam prece jen jet na pohotovost?

Pračka na dlaždičky…
To je dost. Jela bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.17 20:16
@martina.se píše:
Známé spadla takhle malá, měla naprasklou lebku.. ale na pohled jí nic nebylo, zjistili za 2 dny :zed:

No, naprasklá lebka se ale nijak neřeší. Jen se víc hlídá, aby nedošlo k dalšímu úrazu.

Někde jsem četla, že se to stane spoustě dětí rodiče to ani nevědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519

Po padu se maji zkontrolovat zornicky, zda reaguji obe stejne na posviceni. Take zkontrolovat, zda netece tekutina z nosu vi z usi, to by bylo zle. U takovychto padu radej jet na pohotovost, udelaji rtg hlavy kvuli pripadnym prasklinam na lebce. S temi se prilia nic nedela, ale musejí se kontrolovat, jestli se nezvetsuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950

Pro jistotu bych na pohotovost jela. Určitě nejsi špatná matka, stane se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
28.12.17 20:18

Urcite bych jela hned, miminka maji strasne mekkou lebku, mohla nejak prasknout. Lepsi zbytecne nez pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.17 20:19
@Bábrdl píše:
No, naprasklá lebka se ale nijak neřeší. Jen se víc hlídá, aby nedošlo k dalšímu úrazu.Někde jsem četla, že se to stane spoustě dětí rodiče to ani nevědí.

jj, to je pravda, oni ale skončili na jip na týden na pozorování :think: u mimča bych neriskovala..

@rokris píše:
Fakt se to nějak rozmohlo. Je toho strašně moc kdy slýchám, že rodičům spadlo úplně malé mimčo bůhví odkud.

osobně prostě nepochopím, dokud je to mimčo, hlídám fakt fest..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.12.17 20:21

Proboha, okamžitě jeď! Pády z přebalovacích pultů jsou nejhorší úrazy miminek. Toto dle vyjádření lékařky z urgentního příjmu! Na co proboha čekáš! Měla jsi volat rychlou okamžitě!

• Citovat
  • Upravit
9489
28.12.17 20:23
@martina.se píše:
Známé spadla takhle malá, měla naprasklou lebku.. ale na pohled jí nic nebylo, zjistili za 2 dny :zed:

To je úplně jedno, jestli je tam prasklá lebka nebo ne, s tím se stejně nic nedělá. U nás se třeba Rtg u mimin už ani nedělá. Dítě může mít krvácení do mozku i bez fissury nebo naopak prasklou lebku a jinak mu nic nebude. Důležitější je pozorovat dítě, jestli nezvrací, nemá změny chování, není apatické, jestli stejně reagují zornice. Vzala bych si ho nan noc k sobě, a pravidelně budila a pozorovala. Pokud bude ok, tak bych nejela, jakmile se něco z toho objeví, ject hned. A prohmatala bych ho, končetiny, břicho, jestli nějak bolestivě nereaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 20:26

@90Janka
no nazdar
dítě je malé a je to vysoko

proč proboha dáváte 4 měsíčního na pračku, kurnik  :cert:

mě domů nesměl ani přebalovák…to jsou taky hrozné pády…od 3 - 4 měs. se vrtěj…hodila jsem si na koberec deku, na tu igelit, na ten plenu, více plen, osušku… a všechny se přebalovaly na zemi…žádný pády nebyly

ale pračka achjo

no, asi by bolo potřeba jet, to dítě je fakt malý,…doufejme že vše bude o. k.

Příspěvek upraven 28.12.17 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák