Pad z pracky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56278
28.12.17 21:41
@renap píše:
já jsem psala, že nevěřim, že na pohotovosti řekli, že se to stane každýmu. Jinak nic proti přebalováním ve výšce, já samam měla normálně přebalovák komodu, ale prostě nikdy tam nenecham dítě bez dozoru, neustále na něm mam aspoň jednu ruku. A ne, opravdu mi ležící kojenec nikdy z výšky nespadl, a nekecam. Mně by zajímalo, co byste řekly, kdyby spadlo mimino sestře v nemocnici. Taky byste řekliy, no co stane se, asi byla chudák unavená. Dělam na dětském, všude máme přebalováky a přebalujem jenom na nich, ale taky třeba ráno po noční jsem unavená, ale tohle se prostě stát nesmí.
My někdy naopak žasnem, čeho jsou matky schopný, nechávají dítě spát na velké posteli, klidně jdou na záchod, nebo jdu kolem pokoje, mimino samo na přebalováku a matky na druhým konci pokoje. Když jim to řeknem, tak nás ještě ojedou, že to tak doma dělají taky a nikdy se nic nestalo, přece spí, ne, tak nemůže spadnout. Nebo v noci, jdu do pokoje, matka spí, tak tvrdě, že ji nemůžu vzbudit a dítě u ní, na kraji, nedá si ho aspo%n ke zdi, ale nechá ho klidně ležet do uličky. Jsou šíleně lehkomyslný a je to tak často, že jim to už píšem i do dekursu, abysme aspoň trochu byly krytí, protože je to už o hubu, jsme už tak jednou nohou v kriminálu a ještě hlídat matky, aby si tam nepřizabily vlastní dítě.

já tomu zas věřím. jsou tam zvyklí na horší věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
28.12.17 21:43

Ježíš to je zase hysterie. Určitě mu nic není. My takhle jeli jednou na pohotovost, dítě bylo sice o pár měsíců starší, ale spadlo z postele, byl to mžik. Letěl po hlavě, hned brečel, nezvracel, spíš mě vyděsilo, že byl pak trochu mimo, koukal jakoby doblba. V nemocnici ho prohlídli a poslali nás domů. Ani rentgen nedělali. Hlídat a kdyžtak přijet. Ty víš nejlíp, jak spadl, já bych asi pro jistotu jela, stejně by vás podle mě nechali do rána na pozorování, bůhví jestli. A těch supermatek, co by se jim to nikdy nestalo, si nevšímej. By mě fakt zajímalo, kdyby upadlo dítě vašemu chlapovi, babičce, jestli byste byly taky tak radikální. :roll: a volaly sociálku samy na sebe. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
28.12.17 21:43

Vy jste tam všechny byly nebo co? Může tam mít kobereček nebo ho zbrzdila rukou, nohou, jen chtěla uklidnit, přestože na pohotovost volala. A vy jste pěkně zlé!
Mně spadlo každé dítě 1× (postel, gauč)i přes opatrnost a přestože jsem varovala svou známou, byla na své vymodlené dítě extrémně opatrná, měla přebalovák v koupelně na umyvadle - takové to v tom pultu (prostě to jinak nešlo, skrz teplo a místo při koupání) a jednou jí dítě z umyvadla spadlo - podložka se nějak podvrtla nebo co. Zbrzdila dítě nohou, ale měla strašný šok..
Prostě stát se to může každém, a né že ne. Ano, je to chyba, ale zakladatelka o tom ví!
Hoď po ní kamenem, kdo jsi bez viny, frajerky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
28.12.17 21:44

@Doe_Jane

Nejsi opilá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
28.12.17 21:46
@Borrealis píše:
a já důvod vidím, viz citace vejš, 21.31
navíc existují i pozdní následky

však taky maminku velice prosím, aby vykládání dítěte na pračku ukončila a již nikdy neopakovala…a aby zítra zašla s dítětem na kontrolu, pokud nepůjde dnes, je ještě malé a křehké

naopak nevidím důvod maminku planě utěšovat že to „určitě bude dobrý“…protože to fakt nevíte a nikdo nevíme

Matka napsala, že kontaktovala pohotovost. Pokud jsem to pochopila, tak situaci řeší. Tudíž nevidím důvod, proč ji nemůžu napsat něco pozitivního???

Je to poměrně běžná fráze… Nenapsala jsem nic konkrétního :D Stále nechápu, proč Vás to tak žere. :D

Příspěvek upraven 28.12.17 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.12.17 21:51

Co delalo mimino na pracce prosim te? Okamzite upalujte na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
28.12.17 21:55
@warita píše:
Co delalo mimino na pracce prosim te? Okamzite upalujte na pohotovost.

Přebalovala ho třeba? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.12.17 21:55
@renap píše:
já jsem psala, že nevěřim, že na pohotovosti řekli, že se to stane každýmu.
Jinak nic proti přebalováním ve výšce, já samam měla normálně přebalovák komodu, ale prostě nikdy tam nenecham dítě bez dozoru, neustále na něm mam aspoň jednu ruku. A ne, opravdu mi ležící kojenec nikdy z výšky nespadl, a nekecam. Mně by zajímalo, co byste řekly, kdyby spadlo mimino sestře v nemocnici. Taky byste řekliy, no co stane se, asi byla chudák unavená. Dělam na dětském, všude máme přebalováky a přebalujem jenom na nich, ale taky třeba ráno po noční jsem unavená, ale tohle se prostě stát nesmí.
My někdy naopak žasnem, čeho jsou matky schopný, nechávají dítě spát na velké posteli, klidně jdou na záchod, nebo jdu kolem pokoje, mimino samo na přebalováku a matky na druhým konci pokoje. Když jim to řeknem, tak nás ještě ojedou, že to tak doma dělají taky a nikdy se nic nestalo, přece spí, ne, tak nemůže spadnout. Nebo v noci, jdu do pokoje, matka spí, tak tvrdě, že ji nemůžu vzbudit a dítě u ní, na kraji, nedá si ho aspo%n ke zdi, ale nechá ho klidně ležet do uličky. Jsou šíleně lehkomyslný a je to tak často, že jim to už píšem i do dekursu, abysme aspoň trochu byly krytí, protože je to už o hubu, jsme už tak jednou nohou v kriminálu a ještě hlídat matky, aby si tam nepřizabily vlastní dítě.

Tak já vím i o případech, kdy sestře dítě spadlo (mám kamarády lékaře na dětském). Ani ta jedna ruka není stoprocentní pojistka, jediná jistota je to, co píše @Borrealis, nedávat dítě vůbec do výšek, mít přebalovací podložku a přebalovat na zemi, což chápu, že v nemocnici nejde. To, co popisuješ, je teda síla 8o Kamarádka mi zas vyprávěla, že k nim dost často vozí děti, které vypadnou z kočáru, protože nejsou připoutané :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
28.12.17 21:56

Kamarádce spadlo asi půlroční dítko z prebalovaku a mělo zlomenou ruku. Projevilo se to až za několik hodin. Jinak taky po koupání dávám dítě na pračku. Mám tam připravené věci. Tak nějak nerozumím té hysterii, proč se tady některé diví, že tam dávala miminko. A jak tu jedna statečná anonymka psala, že kdo tvrdí, že mu nespadlo dítě, tak kecá…Jako mě opravdu ani jedno dítě nespadlo. Nicméně vím, že někdy opravdu stačí vteřina a je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.12.17 22:00
@Anonymní píše:
Jejku, vy jste jako supice :zed: Take se mi to stalo, a to jsem sakra opatrna.Na prijmu v nemocnici byli mili, sestricka na chirurgii mi říkala, ze kazdemu se to nekdy stane.(ted myslim, ze neuhlida prtouse, a kdo tvrdi, ze se mu nikdy nic nestalo, tak keca) ;)

ja se teda za matku roku nepovazuju, mam sve mouchy a momenty, ale decko mi nespadlo od nikud NIKDY. Mam prebalovaci pult, @Borrealis by z neho mela asi mzitky pred ocima, nicmene, decko ani na milisekundu nenechavam samotne. Kdyz byla mala v tom veku, kdy sebou nekontrolovatelne mrskala, tak jsem ji pevne drzela za nozicku, kdyz jsem se musela otocit. Dite mi nepada moc ani ted, kdyz se snazi ucit chodit. Ze zacatku jsm furt behala za ni, co kdyby mi udelala prkno smerem dozadu, a nejak se mi vzdy ty nejdramatictejsi pady podarilo vychytat. A myslim, ze je to proste tim, ze ji hlidam, manzelovi pada vyrazne casteji (naraz ji uklouzne noha a svihne sebou o zem, ze clovek ani nevi, jak se to stalo)… ale ja holt hlidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010

@Moise

elaboráty proto, že to může předejít dalším zbytečným pádům u jiných dětí, snad to alespon někomu secvakne
i kdyby jedné mamince, i tak dobrý

to se sociálkou nevím proč míříte na mě, já o sociálce nic nepsala, ani nepíšu, to mě vytýkáte zcela mimo a zbytečně, mě z řečí o sociálce vynechte, díky

prevence úrazů je základ, pádům z praček a přebalováků jde dobře předcházet, ale já vím, je to jak do dubu kolikrát
:nevim:

pády z téhle výšky jsou pro malá mimina nebezpečná, můžete si stokrát říkat „stane se“, nesmí a nemá se to stávat, jde tomu předejít

moje povolání je v tomhle naprosto marné, furt melu dokola lidem o prevenci, ale něco si z toho veme tak…jeden z deseti, možná i méně
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
@Doe_Jane píše:
soudit budu, doufám že jí je pěkně zle, aspoň se poučí… i když já být doktor tak ji nahlásím na sociálku hned

Moc ti preju aby se ti nic takoveho nestalo a je jedno o jakeho clena rodiny se jedna. Priznam se me se to stalo taky. Meli jsme prebalovak na komode. Kdyz byl uz maly vetsi cca po roce davala jsem si polstrovani na zem. Jeden den nevim proc jsem ho dala zpet nahoru a oooppps male byl dole. Stala jsem u nej. Prebalovala a dodnes nechapu jak me vyskocil. Pad jsem zmirnila, zachytila jsem ho za nozicku ale stejne spadl tak blbe na rucicku ze byla nalomena. Vubec nevim co me to tenkrat popadlo a verte mi ze za ten tyden jsem zestarla o par let a zhubla par kilo. Uffff. Nikoho nesudte. Nechci se vymlouvat na poporodni deprese ani na nezkusenosti…dnes mam voci i vzadu a predvidam nepredvidatelne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
28.12.17 22:03

Doufam ze uz v te nemocnici jsi.
Pochopeni tedy nemam. To ze spadlo, to uz je samo o sobe tedy bomba, ale to, ze jsi ho nevzala hned k lekari, tak to uz je tedy…nechci tady to slovo ani napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.12.17 22:04
@Šmoulice píše:
Přebalovala ho třeba? :roll:

na pracce? A zabezpecene ho mela jak? Nijak asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
28.12.17 22:04
@warita píše:
na pracce? A zabezpecene ho mela jak? Nijak asi…

Ano, běžně se přebaluje na pračce. ;)

Přečti si celou diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák