Pad z pracky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
28.12.17 21:08
@90Janka píše:
Drzela jsem ho rukou. Na pracce mame prebalovak. Vyklouzl.se mi jak sebou hodil. Na pohotovost jsem volala. Mam kontrolovat a hlidat. Taky si pripadam hrozne, vsak toho drobecka miluju, nechci aby se mu neco stalo, neudelala jsem to schvalne. Chodim ho kontrolovat. Dycha, reaguje na dotyk. Pred tim jsem prohmatavala, kontrolovala reakce. Neblinkal, usmival se, hral si. :( ale stejne mam strach

Určitě to dobře dopadne. :) Opravdu se to může stát každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14870
28.12.17 21:10
@Doe_Jane píše:
soudit budu, doufám že jí je pěkně zle, aspoň se poučí… i když já být doktor tak ji nahlásím na sociálku hned

Ty musíš být docela nešťastný člověk, přestože nejspíš budeš tvrdit opak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 21:10
@renap píše:
Jsi normální? Sice to není tak, jak psala ta anonymní, že se na ně na pohotovosti smáli a uklidňovali, že padá dítě každýmu, že se nic neděje. U nás tedy dostávají vynadáno a přednášku, prtože tyhle úrazy jsou vždycky vina rodičů, ale hlásit na sociálku?? Ty matky jsou většinou tak vyplašený, že jim to stačí jako poučení na dost dlouho.

No, nepsala jsem, ze se na me smali, ale OK.Byla jsem vyklepana a uplne v haji. Kdyby me jeste sprdli, tak se jim tam slozim. Uklidnovali, vysetrili a hlavne, ze vse bylo v poradku.Tak asi tak. :?

• Citovat
  • Upravit
3837
28.12.17 21:11
@Anonymní píše:
Jsi zla zenska. :cert:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 21:12

@Ollik

nemusí to dobře dopadnout, slovem „určitě“ bych šetřila, protože to vskutku nemůžete vědět
epilepsie jako pozdní následek…například

nemůže se to stát každému, pokud někdo nevykládá mimino na pračku, z pračky mu nespadne

to mimino je zcela odkázáno na rodiče a na jejich opatrnost, je ještě vě věku kdy si jej mohou a mají ohlídat důsledně

já moc tomuto planému utěšování nefandím…pád z pračky na dlažbu je u takhle malého dítěte ve skutečnosti průšvih
:nevim:
tak nevím proč to natírat na růžovo a poprašovat duhou

Příspěvek upraven 28.12.17 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.12.17 21:12
@Anonymní píše:
Jejku, vy jste jako supice :zed: Take se mi to stalo, a to jsem sakra opatrna.Na prijmu v nemocnici byli mili, sestricka na chirurgii mi říkala, ze kazdemu se to nekdy stane.(ted myslim, ze neuhlida prtouse, a kdo tvrdi, ze se mu nikdy nic nestalo, tak keca) ;)

No tak mně teda mimino nespadlo. Že sebou švihne už chodící dítě, to je věc jiná, ale kojenec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
28.12.17 21:14
@Anonymní píše:
No, nepsala jsem, ze se na me smali, ale OK.Byla jsem vyklepana a uplne v haji. Kdyby me jeste sprdli, tak se jim tam slozim. Uklidnovali, vysetrili a hlavne, ze vse bylo v poradku.Tak asi tak. :?

Jo, a řekli ti, že dítě padá každýmu a komu nespadlo, tak kecá, jo? Promiň, tomu nevěřim. Ležící kojenec prostě nemá co padat z výšky, to se rozhodně nestává každýmu a už vůbec si to nemyslí doktoři a neuklidňují tím matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
28.12.17 21:15
@Borrealis píše:
a tak ono z postele to není až tak vysoko, pokud tedy není nějak extra vysoká…navíc bejvaj kolem koberečky, koberce…po tom 7. 8 měsíci už to není pro dítě tolik nebezpečné, pokud to je „jen“ z běžné postele…pračka je vážně vysokozakladatelka určitě už jeli, tak snad to bude o. k…a zůstane bez následků
doufám že už bude poučena a nikdy, skutečně nikdy již dítě na pračku nevyloží

Tak asi sestra na pohotovosti předpokládala to co Ty, když nás posílala pryč. No my máme postel 70, plus přelezlo kojíci poštář a na zemi máme jen parkety…
Ale z pádu z přebalovacího pultu jsem se bála opravdu hodně už od narození a tam jsem děti nenechala nikdy samotné. Jak se začaly víc otáčet, přebalovala jsem radši na posteli a pak na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
28.12.17 21:16

Po koupani jsem taky pouzivala pracku, na namazani a obleknuti. Zvlast letos na jare. Topna sezona skoncila, venku bylo 10°,v byte ani ne dvacet a koupelna byla jedina mistnost ktera se dala vyhrat. Koupelna mini, se zavrenymi dvermi by na zem polozit neslo. Byla jsem za plochu na pracce vdecna.

Jinak kazde ze trech deti mi od nekud spadlo - gauc nebo postel. A osobne neznam nikoho, komu se to nestalo. Obzvlast nejmladsi je v osmi mesicich expert, nejradsi visi hlavou dolu a dokaze pri tom prekonat vsechny zatarasy.

Hlavne at je miminko v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
28.12.17 21:17

@Doe_Jane ty to asi nemáš v životě mo jednoduchý, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14870
28.12.17 21:17
@Borrealis píše:
@Ollik

nemusí to dobře dopadnout, slovem „určitě“ bych šetřila, protože to vskutku nemůžete vědět
epilepsie jako pozdní následek…například

nemůže se to stát každému, pokud někdo nevykládá mimino na pračku, z pračky mu nespadne

to mimino je zcela odkázáno na rodiče a na jejich opatrnost, je ještě vě věku kdy si jej mohou a mají ohlídat důsledně

já moc tomuto planému utěšování nefandím…pád z pračky na dlažbu je u takhle malého dítěte ve skutečnosti průšvih
:nevim:
tak nevím proč to natírat na růžovo a poprašovat duhou

Příspěvek upraven 28.12.17 v 21:13

To jistě není potřeba, ale taky není potřeba již do vyplašené matky, co si to vyčítá, kopat a říkat, že je to na sociálku nebo na vězení, jako jistá nejmenovaná zde poslední spravedlivá :). Stát se může cokoli, že jsem mělo to štěstí a děti uhlídala, neznamená, že se nemůže něco druhému přihodit. Kdybychom byli všichni dokonale zodpovědní, tak dětské úrazovky od popálenin až po nevím co, můžou zavřít. Taktéž by se neděly autonehody aspousta jiných neštěstí. Takže není potřeba tvrdit to se stane každému, protože nestane, ale zároveň není třeba říkat, že je matka strašná, nezodpovědná slepice, co ohrožuje své děti vědomě na životě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 21:21
@renap píše:
Jo, a řekli ti, že dítě padá každýmu a komu nespadlo, tak kecá, jo? Promiň, tomu nevěřim. Ležící kojenec prostě nemá co padat z výšky, to se rozhodně nestává každýmu a už vůbec si to nemyslí doktoři a neuklidňují tím matky.

Za dite dam svuj zivot, jako kazda matka. Takze to, ze se ti za zivot „jednou“neco stane, reflex je mensi napr. únavou nebo handicapem-vis, ze lidi s jistym postižením jinak deti prebalovat nemohou nez jen z urcite vysky? Nesudme zeny, kdyz v diskuzi nevidime do cele situace. :think:

• Citovat
  • Upravit
13010
28.12.17 21:21

@Kfětoslava
ve skutečnosti zde vůbec není třeba řešit jaká je či není matka, to na dálku nikdo nepozná a nevyřeší a nemá to smysl

pokud je zodpovědná, má poučení a dítě již nikdy na pračku, ani nikam vysoko jako mimino nevyloží

každý jeden pád z výšky u mimina, který se nestane, protože maminka bude více dbát na prevenci úrazu je plus

a vo tom to celé je
předcházet tomu, čemu předcházet jde

nejde zde totiž o matky, ale o ty děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
28.12.17 21:26

..a jak jste řešily když dítě se začíná stavět a pak padne dozadu na hlavu…víte jak ty začátky myslim..že se postaví ke skřínce chvíli stojí a pak bum dozadu…jsou to podle mě docela velký rány přímo na hlavu když je plovoučka nebo dlažba… malá mi takhle momentálně padne třeba 10× denně..5× jí chytnu a 5 x nestihnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
28.12.17 21:26
@Doe_Jane píše: že jim miminko spadne z pračky? to si děláš srandu ne?

Hele, nehysterčíte trochu (víc)?
No tak má na pračce přebalovací podložku, suší tam mimino po koupání. Děsný hřích 8o
Jistě to neudělala schválně, tyhlety „průsery“ jsou dílem několika setin vteřiny.
Opravdu ji pomůže, když tady budete takhle rýt :roll:
Co souhlasím, jela bych okamžitě do nemocnice.
Mě spadlo pětiměsíční z postele na plovoučku (ano, nejsem dokonalá :roll: ), nejeli jsme nikam. Ale z pračky a na dlažbu už bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák