Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Teda jak tak koukám, je to hnus kolik se najde žanských co hneď soudí a jak ony nejsou dokonalé, jasně dítě by spadnout nemělo kor v takovém věku, ale bohužel se již stalo a tím že jí tady budete kamenovat a dávat přednášky jak je neschopná jí fakt nepomůžete, už to je pro ní hodně stresující a varování por přístě. Mám tři děti, první která byla jedináček padala neustále a to byla pod dohledem kolikrát i více lidí, nebyl týden aby se nerozsekala a to už od necelého roku, dva mladší ti jsou úplný opak, prostřední měla jeden vážný úraz ve 4 letech kdy spadla a zlomila ruku a nejmladší zase nedává pozor při běhu a padá zásadně ruky za záda, to mám být taky hned nahlášena na sociálku??
.Když měla první dcera cca 3 měsíce měla jsem jí s manželem položenou na gauči přímo mezi náma, malá ještě jen ležela ale zrovna v tu chvíli se poprvé sama přetočila a už letěla dolů, naštěstí manža zachytil pár mm nad zemí, ale stalo se také a nikdo nesoudí, takže může být člověk hned u dítěte a stejně se může vždy něco stát. Hlavně at je maličké od zakladatelky v pořádku
@90Janka píše:
Lidi pomoc. Maly, 4 mesice mi dnes spadl z pracky. Vyska vic nez metr. Ano rval, me to trha srdce. Nezvracel, nic ho nebolelo, reagoval. Ale stejne. Budu hlidat ale prijdu si jak nejhorsi matka na svete.nemam prece jen jet na pohotovost?
Když bylo klukovi asi 3/4 roku tak seděl před skříní a z ničeho nic se prudce zaklonil a praštil se hlavou do té skříně, nikdy před tím to nedělal, tak jsem to absolutně nečekala, jen to zadunělo, ale nebrečel, nic..tak jsem celá vystresovaná ho okamžitě nacpala do kočáru a jeli jsme k dr.bylo to dopoledne naštěstí, tak mi řekla.. to se vám stane vícekrát a že prý to nic není..asi si myslela své..byl v pořádku, stejně jsem strávila celý den, že jsem na něj zírala v postýlce, zda není něco jinak.fuj ještě ted mi zatrne.
@cran-berry píše:
Pád dítěte je zřejmě velká sranda?
Pult je zhruba stejně vysoký jako pračka, tím podobnost končí.
Přebalovací pult má uzpůsobené rozměry dítěti, má vyvýšené okraje, má police a pod., aby bylo vše potřebné po ruce a člověk se nemusel nikam natahovat atd. Takže se snižuje riziko, že se něco stane. Jinak osobně preferuji taky gumovou podložku na podlahu
Tolik dětí padá z pultů, takže nějaké vyvýšené okraje jsou k ničemu ![]()
Já přebalji na sušičce, kde mám podložku s okraji a hned vedle ní mám položeno vše potřebné
nikam se natahovat nemusím ![]()
Jo a když se kouknu na spoustu přebalováků, tak mi ta pračka přijde bezpečnější ![]()
Já měla taky podložku s okraji snad 10 cm na pračce, ale přebalovala jsem tam malého tak dlouho dokud se nezačal přetáčet, pak už šla podložka prostě na deku a na postel..
Jako moralizovat nebudu, ale prostě pokud stojím u dítěte a nikd eneodbíhám a nikde se nenakláním, že jsem si něco zapoměla, tak se to stát nemůže..
Příště bych si to hlídala..
Jinak osobně bych jela hned, i klidně se starším dítětem, jako dlažba je dlažba, koberec je zase něco jiného
Příspěvek upraven 29.12.17 v 11:05
@Šmoulice asi tak.. já měla pračku tak, že ze zadní strany stěna, z boční stěma, já jsem stála před a z druhého boku jsem měla různé ptákoviny, pleny, ubrousky, mastičky.. Po levé straně i když jsem pravák a právě kvůli tomu, aby se mi tam nepřekulil
A zase je trochu jiné, když člověk u toho přebalování stojí a nikde se nenatahuje neodchází, jak někdo píše, že dítě něco.. Já taky jako malá mámě přelezla z postýlky peřinu a spadla.. ale to jsem udělala v její nepřítomnosti, kdy maminka nemůže stát pořád u postýlky, postele, tady by ta máma měla dávat vleký pozor
@Šmoulice píše:
Tolik dětí padá z pultů, takže nějaké vyvýšené okraje jsou k ničemu
Já přebalji na sušičce, kde mám podložku s okraji a hned vedle ní mám položeno vše potřebnénikam se natahovat nemusím
Jo a když se kouknu na spoustu přebalováků, tak mi ta pračka přijde bezpečnější
A proč máš podložku s okraji, když je to podle tebe jedno? Je snad jasné, že okraje přebalováku nezabrání pádu miminka, pokud u něj nestojis. Ale znesnadni mu otočení, zpomalí ten pohyb, máš více času na reakci. Ale musíš tam být. A ano, není prebalovak jako prebalovak, stejně tak není pračka jako pračka. A ani prebalovak ani pračka nemohou být zabezpečeny absolutně blbuvzdorně…
@cran-berry píše:
A proč máš podložku s okraji, když je to podle tebe jedno? Je snad jasné, že okraje přebalováku nezabrání pádu miminka, pokud u něj nestojis. Ale znesnadni mu otočení, zpomalí ten pohyb, máš více času na reakci. Ale musíš tam být. A ano, není prebalovak jako prebalovak, stejně tak není pračka jako pračka. A ani prebalovak ani pračka nemohou být zabezpečeny absolutně blbuvzdorně…
Protože se mi líbila ![]()
@Šmoulice píše:
Protože se mi líbila
Jo tak
A proto bylo potřeba to ve tvém příspěvku zdůraznit, že má okraje, že?
@cran-berry píše:
Jo takA proto bylo potřeba to ve tvém příspěvku zdůraznit, že má okraje, že?
Chceš ji ještě i vyfotit? Ať to máš komplet?
![]()
@Šmoulice píše:
Chceš ji ještě i vyfotit? Ať to máš komplet?![]()
Výborný nápad
Hoď sem celý ten superbezpecny přebalovací koutek ![]()
Jejda tady se to zase rozjíždí
, holky teď si dám teda mega popel na hlavu ale s malým jsem byla když měl dva roky na preventivce, už jsme odcházely já ho převlíkala na tom přebalováku co mají pro miminka klasika dřevený i ty okraje, dávám mu mikinu a naráz malý bech sebou cíleně dozadu a to jsem jej zrovna držela za ruku a i přesto to byla pecka do hlavy až dr vylezla, takže jej hned skontrolovala, no ale ještě teď je mi zle když si tu bombu vybavím. Ale co chci říct stát se opravdu může cokoliv, dyt jsem ho i držela, možná nebýt toho byla by to horší a musel by do špitálu, takhle to odnesl jen pěknou boulí na hlavě
@cran-berry píše:
Ježiši zakladatelka psala, že ho držela rukou a on se jí vysmekl, jak sebou mrsknul. Takže u něj byla. Nebo si myslíš že ho tam nechala a šla si zalejt kafe? ![]()
@micta píše:
Ježiši zakladatelka psala, že ho držela rukou a on se jí vysmekl, jak sebou mrsknul. Takže u něj byla. Nebo si myslíš že ho tam nechala a šla si zalejt kafe?
A ty si myslíš, že na 11. straně diskuze se ještě pořád vše vztahuje k jednomu konkrétnímu případu z úvodu? V tomto vláknu řešíme, proč se tolik padá z přebalováků, což nadhodila smoulice. Pozorněji čti a méně se rozčiluj
@brumi víš co, to se stane, ale já opravdu jsem několikrát viděla maminky a docela mě zatrnulo. Nevím, jeslti napsat, že mají odvahu, nebo to neřeší a nebo nezodpovědnost, těžko říct, každá to má jinak..
Třeba jak popisuješ dětswkou, tak jedn maminka nachala tak dítě a dřepla si do kašky pro něco.. za chvilku zase.. takže to nebylo, že by třeba nějaké zatmění, ale bylo vidět, že to neřeší.. Když jsem byla z známé, tak nechala na přebalováků a udělala dva metry ukrok pro něco do police a dítě nedrželo - nic, v podstatě..
takže se pak nedivím, že třeba taky někdo takto píše, protože možná viděl něco, kdy mu zatrnulo a protě to tak napíše..
Třeba kamarádce se stalo něco co by mě jako bezdětné nenapadlo.. Měla v postýlce plyšáky a jak miminko máchallo rukama, tak si na sebe zhodilo nějakého medvěda, vařila, měla ho v obýváku hned za stěnou, neplakalo, ale přišla se podívat a dítě celé rudou, jak nemohlo dýchat, tak od té doby jsem nikdy plyšaky mimčům nedávala, ani různé polštářky a tak..
@rozmaryna1234 píše:
Pro jistotu bych na pohotovost jela. Určitě nejsi špatná matka, stane se.
Nestane nezlob se ale nestane…nechat mimino na pračce spadnout a utěšovat se že to se stává je alibismus nestává za pády miminka může vždy nepozornost a nesoustředěnost…a ještě se ptát na netu zda jet k lékaři se čtyřměsíčním? No to je vážně na test svéprávnosti.