Pad z pracky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1805
28.12.17 22:23
@axelina píše: ..a jak jste řešily když dítě se začíná stavět a pak padne dozadu na hlavu…víte jak ty začátky myslim..že se postaví ke skřínce chvíli stojí a pak bum dozadu…jsou to podle mě docela velký rány přímo na hlavu když je plovoučka nebo dlažba… malá mi takhle momentálně padne třeba 10× denně..5× jí chytnu a 5 x nestihnu

Tohle jsem hodně řešila, můj syn na pády moc šikovný nebyl a snad do 15m si dozadu nesedal na zadek, ale padal až na hlavu. Stoupal si ovšem už o dost měsíců dříve vždy a všude. Takže co šlo jsem chytala.. ale nejde to vždy. Koberce, pěnové puzzle, plovoučku jsem neřešila, ale když jednou spadl nazad na dlažbu zatímco jsem byla na wc a on otevíral dvířka pračky byla to velká rána a jak jsem ho zvedla tak mi do minuty v náručí usnul 8o Ačkoliv bylo ráno a byl vyspaný. Jeli jsme k doktorce a do nemocnice, zůstali jsme na pozorování dva dny. Naštěstí bylo vše v pořádku.

Pak jsme chvíli uvažovali o helmičce, ale brzy potom začal už šikovně chodit a padat přestal skoro úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 22:23

@BB zlaticko
a no tak trvalýma následkama se nikdo chlubit nebude…mám pacienta epileptika, co padl jako malý dítě taky z nějaký pračky nebo z čeho na dlažbu…přímo bum hlavou dolů

koneckonců i ten můj vlastní úraz…máma je z toho dodnes špatná, asi mě to taky vyškolilo, kdo ví :nevim:

to byl tak zbytečný úraz až běda :? a blbý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 22:26
@Moise píše:
Kolik miminek zemřelo na následky pádu z přebalováku?

každý rok je jich několik :?

zbytečně, tohle zrovna je preventabilní záležitost, to není nic co se „muselo stát“…nemuselo právě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.12.17 22:27
@Moise píše:
@warita můžu ti říct, že já se popálenin taky strašně bála. Pádů a popálenin. S prvním dítětem se mi nestalo ani jedno, ač byl divoký a taky jsem na to byla pyšná. Pak se narodilo druhé, které bylo naopak velmi klidné, přesto spadlo z postele a opařilo se (naštěstí ne nijak vážně). Opařilo se v momentě, kdy kolem něj byly venku tři dospělí. Ani jeden tomu nedokázal zabránit :roll: Od té doby jsem na horkou vodu přímo fanatik.
Nedávno jsem byla na návštěvě - tam otevřená krbová kamna, 18timěsíční dvojčata - žádný stres. No měla jsem z toho šoky 8oPříspěvek upraven 28.12.17 v 22:23

ja myslim, ze prave kdyz je dite klidne, tak se spis neco stane, protoze to clovek podceni. Musim hlidat, musim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
28.12.17 22:28
@Moise píše:
Kolik miminek zemřelo na následky pádu z přebalováku?

Ta otazka je dost blba. Zajed si do specializovanych klinik a zeptej se tam. U nas treba o tom varuje i detsky lekar. Stejne tak na klinice nam to bylo zdurazneno, vse vysvetleno, ukazali jak mame koupat, prebalovat… Zrejme jsi pouze jen nedostatecne informovana. Na porad v televizi na toto tema jsem take koukala a zajimave bylo ze tam zduraznovali, ze lide toto tema casto berou na lehkou vahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
28.12.17 22:29
@Doe_Jane píše:
a co jako? to je naprosto neomluvitelné, pokud není schopná ohlídat dítě tak má přebalovat na zemi nebo aspoň na té posteli, tam ten pád nebude tak strašný jak z pračky :zed: nechápu jak se jí kdokoliv z vás může zastávat

Souhlasím. Absolutně nechápu, jak někdo může nechat mimino na pračce a nehlídat ho. Stačí se na sekundu otočit a je to :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
28.12.17 22:33
@berďana píše:
Ta otazka je dost blba. Zajed si do specializovanych klinik a zeptej se tam. U nas treba o tom varuje i detsky lekar. Stejne tak na klinice nam to bylo zdurazneno, vse vysvetleno, ukazali jak mame koupat, prebalovat… Zrejme jsi pouze jen nedostatecne informovana. Na porad v televizi na toto tema jsem take koukala a zajimave bylo ze tam zduraznovali, ze lide toto tema casto berou na lehkou vahu.

No proto se ptám, protože jsem to ještě nikdy neslyšela. Resp. o případech pádů ano, ale ne o tom, že by to mělo tak závažné důsledky. Po klinikách fakt pátrat nebudu, už se mě to netýká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
28.12.17 22:42

@Moise Já si taky nemyslim, že by jich bylo několik ročně. Kdyby se něco takovýho stalo, tak jsou toho plný zprávy, bulvár, tv Nova, Dávají do hlavních zpráv i to, že se někde opařilo dítě, nebo vypadlo z okna a vzlétl vrtulník, a že by mrtvého kojence, co spadl z přebalováku ignorovali a neudělali z toho senzaci a hlavní zprávu dne, to se mi nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
28.12.17 22:50

Mě teda „odložení“ dítěte na pračku nepohoršuje. Nějak mě nenapadá, kam jinam položit dítě právě vytažené z vany na osušku než třeba na pračku? :nevim: To, že ho ani na vteřinu nepustím je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 23:00

Běžný a také mylný názor je, že: ➜ úrazy se stávají a patří k životu, ➜ úrazy se stávají náhodou, tudíž jim není možno zabránit, ➜ pokud už se úraz stal, lékaři vše spraví a dítě se vrátí zpět ke svému životu, jako by se nic nestalo.

Skutečnost je ale jiná.

➜ Každý úraz má své příčiny a nestává se náhodou. ➜ Každému úrazu předchází riziková situace, kterou můžeme rozpoznat a vyhnout se jí. ➜ Úraz se tedy nemusí stát a není nevyhnutelný. Úraz se stane ve vteřině a jeho následky trvají po celý život, přičemž se následky úrazu nemusejí projevit hned, ale až po čase.

proto je třeba věnovat se prevenci úrazů, jsou to naše děti…je to naše povinnost, je ohlídat, dokud můžeme

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 23:01

@Jahru

na pračku bych nepokládala nikdy…není to bezpečné…mrskne sebou, je kluzké, mokré, vysmekne se mi, a to v zlomku vteřiny a slítne dolu
gravitace je prevít

dávala jsem je na osušku na zem…

mě to nepohoršuje, ale je to nebezpečné, viz i počty těch pádů z praček a jejich následky, které nejsou vždycky o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 23:02

Jinak zakladatelko…pak se nějak ozvěte, jak to vypadá a zda je dítě o. k.

a když tak jej fakt zítra vemte ještě na kontrolu, je to malej drobek, tak hlavně at je v pořádku :kytka:
a dejte vědět!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.17 23:04
@Borrealis píše:
Běžný a také mylný názor je, že: ➜ úrazy se stávají a patří k životu, ➜ úrazy se stávají náhodou, tudíž jim není možno zabránit, ➜ pokud už se úraz stal, lékaři vše spraví a dítě se vrátí zpět ke svému životu, jako by se nic nestalo.

Skutečnost je ale jiná.

➜ Každý úraz má své příčiny a nestává se náhodou. ➜ Každému úrazu předchází riziková situace, kterou můžeme rozpoznat a vyhnout se jí. ➜ Úraz se tedy nemusí stát a není nevyhnutelný. Úraz se stane ve vteřině a jeho následky trvají po celý život, přičemž se následky úrazu nemusejí projevit hned, ale až po čase.

proto je třeba věnovat se prevenci úrazů, jsou to naše děti…je to naše povinnost, je ohlídat, dokud můžeme

:kytka:

To, co píšeš, je pravda. Přesto jsi zapomněla napsat, že není v lidských silách uhlídat úplně všechno a selhat je přirozené. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
28.12.17 23:05

Zakladatelko, nevyčítej si to.To se může stát každé z nás. Řešila bych hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
28.12.17 23:05

Ano, pochopili jsme, pad z pracky muze mit velke nasledky. Moralizovani ovsem zakladatelce nepomuze, zcela jiste je poucena dost a bude si to pamatovat. Preju aby diteti nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák