Pad z pracky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56286
28.12.17 22:06

Příspěvek upraven 28.12.17 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 22:06

@podaji

a přitom stačilo nemít přebalovák na komodě a nestalo by se to

opět další zcela zbytečný dětský úraz

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
28.12.17 22:07
@Barbucha3 píše: :potlesk:
@Sofie7 píše:
@Doe_Jane ty to asi nemáš v životě mo jednoduchý, co?

Doe _ Jane je trochu blazen nebrala bych ji vazne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 22:08

@Moise

ano, jistě, a právě proto, že jde o naprostý zlomek okamžiku tomu tady věnuji energii, pak už to nejde vrátit zpět

těch dětí padá z praček a přebalováků stále zbytečně moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
28.12.17 22:10

Je tedy fakt, že ty děti mají ty lebky gumový, za těch 25 let, co dělam na dětském, jsem krvácení do mozku viděla jednou, a to bylo velké dítě. A to tam fakt ležely stovky kojenců, při těch pádech si spíš lámou ruce a klíční kosti. Jako prasklou lebku občas jo, ale s tim se nic nedělá a stejně s tím pouštějí za těch 24 hod. domů.
Nejhorší úrazy jsou u těch malých popáleniny, opařeninyto je fakt strašný to nechápu už tuplem, opařený mimina, a že jich už bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
28.12.17 22:10

@Borrealis ale ve většině případů z toho dítě vyvázne, i když to vypadá ošklivě. Horší jsou ty popáleniny :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 22:16

Zakladatelko, jak to u vás nyní vypadá?
spí dítě, jak jej budete kontrolovat? jak často?

nebo vyjedete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.12.17 22:16
@renap píše:
Je tedy fakt, že ty děti mají ty lebky gumový, za těch 25 let, co dělam na dětském, jsem krvácení do mozku viděla jednou, a to bylo velké dítě. A to tam fakt ležely stovky kojenců, při těch pádech si spíš lámou ruce a klíční kosti. Jako prasklou lebku občas jo, ale s tim se nic nedělá a stejně s tím pouštějí za těch 24 hod. domů.
Nejhorší úrazy jsou u těch malých popáleniny, opařeninyto je fakt strašný to nechápu už tuplem, opařený mimina, a že jich už bylo.

toho se strase bojim. Moje mala do kuchyne vubec nesmi. Vchod do kuchyne mam zataraseny ohradkou, kterou skoro jinak nepouzivam, ale na tohle je dobra. Ani na rukou ji do kuchyne moc nechci brat, mam malou kuchyn a na vsechno se da dosahnout a mala to zkousi, natahuje se po vsem moznem a vsude chce strkat prsticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.12.17 22:17
@martina.se píše:
osobně prostě nepochopím, dokud je to mimčo, hlídám fakt fest..

neuhlídáš. Mě takto spadly dvě děti v osmi měsících. Dcera se vzbudila a přelezla postýlku, ze které vypadla. Poprvé, nevěděla jsme, že už takto pokročila :nevim: Byla jsme vedle a okamžitě přiběhla, ae byla až na zemi.
Syn usnul při kojení na manželské, byl zatarasenej postýkou a peřinama. Přesto, jak se vzbudil, přelezl na druhou stranu a spadl z postele.
Naštěstí jsou oba v pořádku :*
Při pádu na dlaždičky - beton - jiný extra tvrdý povrch bych jela na pohotovost hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 22:18

@renap Fakt,jo? Ze si nechaj mimco v posteli na kraji kdyz spi? To teda u nas v porodnici je vyloženě zakazany a vzdycky to ten 1.den po porodu pri uvodnim prebalovacim-koupacim rychlokursu zdůrazňujou hodne durazne, to bych si nelajzla si ho tam dat na spaní, bych to pekne schytala - max.na pomazleni, uspat a prendat do postylky, sice jsem mela postel u zdi ale ani tak ne - v posteli totiz neni monitor dechu, to se divim ze se ty zensky neboji nahle zastavy dechu ve spanku (SIDS), a zrovna tak vsude pisou, ze to hrozi i kdyz spi miminko v posteli s rodicema. Do pul roku treba bych si mimino do postele k sobe nevzala ani doma. Nastesti ted mala spi naprosto luxusne a neni potreba ji nejak extra uspávat, na jidlo se budi jednou za noc - az k ranu, a to ji jsou teprve 3 mes. Ale zas chapu maminy ze je to jak pro ne tak pro deti pohodlnejsi kdyz se budi treba 10× za noc napr.pri rustu zoubku nez kdyby mely k nemu vstavat pokazde z postele a vyndavat z postylky. Ale lepsi asi je mit postylku uplne u postele aby mimco nespalo mezi rodicema a melo jakoby svuj prostor s tou podlozkou na hlidani dechu, ale mamka ho pritom ma hned vedle sebe a vstavat nemusi. Ale na to zase taky nemusi mit kazdy podminky, misto nebo vhodnou postýlku, u ktere to jde tak udelat tj. sundat tu 1 stranu. No kazdopadne pri pádu z prebalovaku bych necekala na odpovedi tady v teple domova a byla bych tak vyplasena ze uz bych na te pohotovosti byla davno. Švagrová prebalovala taky na pracce, malej ji spadl, jeli do nemocnice a nechali si je tam pres noc na pozorovani, uz nevim kolik mu bylo, nastesti byl OK. A mne v pul roce se malej skutalel z takoveho nízkého stolku v koupelne u babicky, mela jsem ho tam kvuli koupani, ze se dal dat hned vedle vany a kosmetiku na policce nad nim, taky jsem se natahovala pro krem a sup, ani drzet jednou rukou nestacilo, nastesti sel spis na bok, nejeli jsme, byl zrovna vykoupanej a bylo to snad dokonce na Stedry den, ale do hlavy se neprastil to jsem videla, modrinu taky nemel a tchyne je zdrav. sestra, tak ho zkoukla a byl OK. Doma jsem mela prebalovaci stojan s pultem (skladaci, prenosnej, z Ikea) taky v koupelne pres zimu, taky kvuli tomu, ze tam bylo teplo a vse pri ruce. Ze zacatku jako male mimino jsem prebalovala na konfer. stolku v obyvaku, ten je taky nizkej a bylo leto, a malou tam mam ted od narozeni, on je hodne sirokej takze hned tak nespadne, vejdou se mi tam všechny veci, plinky mam vedle za gaucem a jeste je tam takovy detsky stolek…a kdyz uz potrebuju odbehnout, pristrcim stul ke gauci a vznikne slusne letiště, dam ji jeste co nejvic do rohu gauce, třeba na hraci deku a zajistim koj. polstarem… zatim se ani neprevaluje, ale už se otoci na bok, tak se zacinam bat, moc uz ji ani nechybi a dotoci to, a bude po klidu :mrgreen:
(Anonym kvuli švagrové, tchyni aj.os.údajům).

• Citovat
  • Upravit
1163
28.12.17 22:19
@Šmoulice píše:
Ano, běžně se přebaluje na pračce. ;)Přečti si celou diskuzi ;)

Ja tedy mela jeste nez jsem miminko porodila doma pripraven prebalovaci pult a to uz je prez 20 let zpet.
Je to běžné vybaveni pro miminka. Ale i tak se musi furt hlidat. Clovek se nesmi ani otocit. Je to opravdu otazka momentu. Prezto to ale nechapu a ani nikdy nepochopim.
Nechapu zde ty omluvy typu: me se to stalo taky, a me taky a ono se miminku vlastne nic nestalo…to je strašné. Kolik miminek uz kvuli tomu zemrelo nebo melo stálé následky, to zde nejak chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
28.12.17 22:20

Mno já bych okamžitě bych na pohotovost teda jela, ne jen volala…jinak do rána bych u dítěte držela službu a každou hodinu kontrolovala zornice a pulz. A zakladatelku nesoudim, jen mi hlava nebere že píše sem místo aby upalovala na pohotovost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.12.17 22:20
@axelina píše: ..a jak jste řešily když dítě se začíná stavět a pak padne dozadu na hlavu…víte jak ty začátky myslim..že se postaví ke skřínce chvíli stojí a pak bum dozadu…jsou to podle mě docela velký rány přímo na hlavu když je plovoučka nebo dlažba… malá mi takhle momentálně padne třeba 10× denně..5× jí chytnu a 5 x nestihnu

blbě, první byl vratkej a padal, nebyl opatrný, naštěstí to vyšlo na květen  – červen tak jsme chodili po venku a padal na měkkou trávu…dodnes je to dřevo pohybově…doma jsem se snažila aby se to nestávalo, nebo se motal na dece

další děti byly opatrnější a už takhle jak ožralý nepadali…přidržovali se nábytku…rozumně…decentně…jako dámy :mrgreen:

nicméně v tom roce kdy se už postavujímají lebku pevnější a už je ta situace trochu o něčem jiném…pokud nepadaj z větší výšky, jen ze svých nožiček…viz co jsem psala 21.31 tam je právě vysvětleno proč je do toho cca roku úraz hlavy nebezpečnější než později…ta lebka u těch malých funguje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
28.12.17 22:21

@warita můžu ti říct, že já se popálenin taky strašně bála. Pádů a popálenin. S prvním dítětem se mi nestalo ani jedno, ač byl divoký a taky jsem na to byla pyšná. Pak se narodilo druhé, které bylo naopak velmi klidné, přesto spadlo z postele a opařilo se (naštěstí ne nijak vážně). Opařilo se v momentě, kdy kolem něj byly venku tři dospělí. Ani jeden tomu nedokázal zabránit :roll: Od té doby jsem na horkou vodu přímo fanatik.
Nedávno jsem byla na návštěvě - tam otevřená krbová kamna, 18timěsíční dvojčata - žádný stres. No měla jsem z toho šoky 8o

Příspěvek upraven 28.12.17 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
28.12.17 22:23
@berďana píše:
Ja tedy mela jeste nez jsem miminko porodila doma pripraven prebalovaci pult a to uz je prez 20 let zpet.
Je to běžné vybaveni pro miminka. Ale i tak se musi furt hlidat. Clovek se nesmi ani otocit. Je to opravdu otazka momentu. Prezto to ale nechapu a ani nikdy nepochopim.
Nechapu zde ty omluvy typu: me se to stalo taky, a me taky a ono se miminku vlastne nic nestalo…to je strašné.Kolik miminek uz kvuli tomu zemrelonebo melo stálé následky, to zde nejak chybi.

Kolik miminek zemřelo na následky pádu z přebalováku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák