Pad z pracky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27895
29.12.17 14:12

@micta ja tiež nechápem tie urážky, to je akože k čomu dobré :nevim: niekto má dieťa živšie, niekto pasívnejšie. To živšie ťažšie ustrážiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
29.12.17 14:12

@jdukolem Z té pračky mi to teda taky přijde hrozné. Ale nejvíc mi vadí tvrzení, že se to stane každému. To prostě není pravda. Nechodící dítě se fakt dá uhlídat. Stačí neodkládat na nevhodné místo.

• Citovat
  • Upravit
9880
29.12.17 14:28

@ekira5 no toto bych tvrdila o batoleti, protože to opravdu běhá a plazí se po bytě, ale u těch kojenců, co vlastně jenom leží a přetáčí, tam bych si vinu davala..tak to cítím já..
Ten ti nemá kd eutéct, a převalení musí každá máma čekat..
Ale neni to o tom někoho soudit, jen kdyby se to stalo mě, tak já bych osobně vinu cítila a nadávala bych si do.. neříkala bych si, stane se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.12.17 14:31

Ale snad dítěti nic neni, tyto řeči okolo stejně už nemají nějak význam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
29.12.17 15:15
@Šmoulice píše:
V čem je lepší, když dítě spadne z pultu? :mrgreen: v ničem! Vysoký je to stejně…

Ten pultik ma ale postranni boky. Takove zatarasy vis? Ale je pravda ze i tak musis hlidat jako oko v hlave. Ale prebalovak je proste lepsi uz kvuli tem bokum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.12.17 15:18

Tohle nikdy nepochopím, jak někomu může spadnout kojenec z pračky/přebalovacího pultu :nevim:
a ještě víc nechápu matku, která má potřebu se ptát na netu, jestli má s takhle malým dítětem po pádu z výšky na dlaždičky jet k lékaři 8o Co asi tak poradí cizí lidi na netu, bez lékářského vzdělání, kteří dítě neviděli. Od toho jsou snad odborníci.

• Citovat
  • Upravit
56293
29.12.17 16:39
@renap píše:
@Moise Já si taky nemyslim, že by jich bylo několik ročně. Kdyby se něco takovýho stalo, tak jsou toho plný zprávy, bulvár, tv Nova, Dávají do hlavních zpráv i to, že se někde opařilo dítě, nebo vypadlo z okna a vzlétl vrtulník, a že by mrtvého kojence, co spadl z přebalováku ignorovali a neudělali z toho senzaci a hlavní zprávu dne, to se mi nezdá.

Já jsem to právě hodila do googlu a žádný článek mi to nevyhodilo.
Nemyslím si, že každý případ nutně musí být zmedializován, ani že všechny případy úrazu skončí dobře, ale :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56293
29.12.17 16:44
@Borrealis píše:
@Jahru

na pračku bych nepokládala nikdy…není to bezpečné…mrskne sebou, je kluzké, mokré, vysmekne se mi, a to v zlomku vteřiny a slítne dolu
gravitace je prevít

dávala jsem je na osušku na zem…

mě to nepohoršuje, ale je to nebezpečné, viz i počty těch pádů z praček a jejich následky, které nejsou vždycky o. k.

Heleď, nevidíš do té konkrétní domácnosti.
Pro mě zrovna tohle je naprostá utopie, abych dítě pokládala na zem, sedala si k němu a pak ho zase z kleku zvedala. Mám zdravotní problémy, jakmile si dřepnu, kleknu - zpátky se bez pomoci nezvednu. Tudíž manévrovat takhle s miminkem by pro něj bylo nebezpečné hodně podobně.
Měla jsem obě děti na přebalováku, jinak to nešlo. Ještě max na posteli bych to zvládla, ale to mi přijde bezpečnější na tom přebalováku, kde jsou okraje. Ale měla jsem z toho respekt, dítě jsem si vždycky držela pevně za nožičku.
Ale zase mi spadlo shodou pitomých náhod po probdělé noci z postele :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
29.12.17 18:14
@berďana píše:
Ten pultik ma ale postranni boky. Takove zatarasy vis? Ale je pravda ze i tak musis hlidat jako oko v hlave. Ale prebalovak je proste lepsi uz kvuli tem bokum

Jakože 10ti cm zábrana něco zmůže, jo? :D aha :-D

U některých možná. Ale spousta přebalováků ani žádnou zábranu nemá. ;)

Ale zbytečný řešit. Ve finále je prostě jedno, z čeho to dítě spadne, když už spadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
29.12.17 18:18

@Šmoulice
V tom, ze ve finale je jedni, z ceho dite spadne mas samozrejme pravdu. Ty pultiky ale, ty jsou ruzne. Ja mela krasne siroky a to dite se na nem tedy prakticky mohlo i otocit aniz by spadlo. Ono jich je opravdu hodne druhu ja ale na vybaveni pro miminko nesetrila. Koukala jsem se spis na prakticnost. I tak ale jsme s manzelem museli miminko hlidat. To je take pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
29.12.17 18:21

@90Janka tak jak to dopadlo? Jeli jste nakonec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
29.12.17 19:33

@Janasas jasne nu, takové mamky at pak nebrečí jestli si dítě očividně vůbec nehlídají a ví že tam to riziko je a velké, mě třeba dostalo raz v obchodě rodinka s dvěma kluky starší cca 5 mladší ještě seděl v tom sedátku jak tam jsou, košík měly úplně plný a zakecaly se tam s nějakýma známejma, ten starší se postavil na ten vozík z boku a jak byl plny a jeho váha celý košík letěl na ze, celou váhou zavalil toho většího klučinu a ten malý byl zaklíněný v toms edátku a rodiče to jsem jim tam, až nadala protože oba kluci brečeli jak o život a oni prvně honem sbíraly nákup a pak ještě obou klukům začali nechutně nadávat a mlátit :zed: :zed: :zed:, to jsem fakt nevydržela a vyjela po nich, vůbec je nenapadlo se podívat jestli jsou kluci v pořádku. A s těma plašákama je to dost nebezpečné, tak samo i deky u fakr malých miminek, stačí aby si omylem přetáhlo přes pusinku a nechci ani domyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.12.17 20:45

@Moise to mě taky napadlo.. Je to sice mimo téma, ale v porodnicích a v různých oddělených to taky sestřičky zvládají a nemusí mít děti na zemi :nevim:
Nevím, teda jak si kdo představuje, že někdo přebaluje na pračce- jakože vytáhne z vody a položí na pračku :mrgreen: Je uplně jedno, jestli přebalovák nebo pračka, protože na tom přebalováku je stejná podložka!! jak si můžou maminky koupit na pračku a nevěřím, že některá mokté nahé dítě položí jenom třeba na plenu..
Dítě teda neni vůběc mokré a kluzké.. položila jsem dítě hned vedle vany do ručníku, na pračku, kde jsem měla podložku, než ho nést někde bokem do jiné místnosti na zem :nevim: to zase mě přijde divné na té zemi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
30.12.17 19:49

@Borrealis nomojí dcerce bude 7 mesicu a nechodí…ale staví se k nábytku od rána do večera a to bych u ní musela celý den sedět na zadku a chytat jí… spadne chvilku brečí a už zas někam stoupá a to je její největší zábava. syn to tolik nedělal, ten mi pro změnu vyskakoval z kočáru :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
30.12.17 20:49

Nechci docitat.. omlouvám se..
Ale holčička v pořádku?
@90Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek